Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Vzkazy > vyhláška???

o Navštíveno 81x o
o 21.10.2005, 15:20 | Mika
Zdar, dnes jsem se dohadoval jak to je na hlavní když dejme tomu je točená např. do prava, rovně je taky ulice a zde je problé, já mám za to že v autoškole nás učili, že pokud sjíždím z hlavní silnice musím dát vždy znamení o změně směru jízdy je to tak??? díky a teď jsem zvědavej, :-))

o 21.10.2005, 15:24 | Area51
Samozrejme, a jeste musis dat prednost protijedoucim..

pokud by byla tocena doleva.. a vedlejsi by vedla rovne.. tak bys teoreticky nemusel..

Tot muj nazor...
o 21.10.2005, 15:28 | Zdenek (A)
Co je to za chujovinu? Predstav si tohle:
- hlavni odbocuje doleva
- jedna vedlejsi se napojuje rovne
- druha vedlejsi se napojuje zprava
- ja chci jet rovne
Kam bych asi tak mel blikat, co???

Dalsi chujovina:
- hlavni odbocuje doleva
- vedlejsi se napojuje rovne
- jedu po hlavni a odbocuji tedy doleva
Musel jsem dost huste vynadat nasi sekretarce, ktera mi tvrdila, ze kdyz jede po hlavni, ze nemusi blikat.
o 21.10.2005, 15:34 | Mika
tak nějak to je i u nás je tu i ulice která je v levo ať se to neplete , takže neblikat ???
o 21.10.2005, 16:12 | oranger
pokud by se hlavní stáčela doleva a vedlejší připojovala rovně a já jel na vedlejší tak bych blikal do praval, kdybych jel doleva tak bych blikal doleva, kdyby tam byly dvě vedlejší jedna rovně a jedna doprava tak bych na tu rovně neblikal. Ale nejsem si tim moc jistej, .
o 21.10.2005, 16:16 | KFL
Zakon stanovuje, ze pri zmene smeru jizdy musis blikat. To ze jedes po hlavni, ktera se staci doleva a Ty po ni jedes neznamena vubec nic. Menis smer jizdy a tudiz musis blikat. Tak mi to bylo vysvetleno.

Ja mel za to, ze kdyz jedu po hlavni a ta zataci doleva a rovne je vedlejsi, tak nemusim blikat, ale nakonec z praxe vim, ze neni dulezity, jak kdo vyklada zakon, ale ABY BYL CLOVEK VIDET a ostatni vedeli, co udelam.

Spis me serou lidi, ktery najizdej na kruhak a blikaj doprava. To se nedela, pri najezdu na kruhovej objezd se neblika a naopak se blika, pokud z kruhaku vyjizdim.
o 21.10.2005, 16:22 | Area51
KFL: BUd rad ze pri najezdu neblika do leva:o)))
o 21.10.2005, 16:25 | KFL
Area> Mno .. i takovy se urcite najdou ;))))
o 21.10.2005, 16:26 | Mika
tak koukám, že asi nikdo neví nebo si to vykládá každý sám :-)
o 22.10.2005, 00:00 | oranger
Mno jasně, jak si vyložit změnu směru jízdy? Takže někde na okresce když se stočí silnice a já změnim směr jízdy tak musim blikat? Budeme blikat do zatáček to bude žůžo :)))
o 24.10.2005, 09:10 | Conan
KFL: při vjezdu na kruhový objezd blikat můžeš ale nemusíš!
Při výjezdu blikat musíš.
o 24.10.2005, 13:11 | Pagoš
Conan: A na to si přišel jak? Při najíždění na kruháč neblikam, bo je to dost nebezpečný(hlavně na těch malejch ve městě), ale vyhláška hovoří jasně, je to změna směru jízdy a blikat musíš. Sice je jasný, že doleva do protisměru kruháče nepojedeš, ale blikat musíš. Takhle nás to učili v autoškole(už je to nějakej pátek) a zdá se mi to jakžtakž logický(v rámci možností našich právních norem).

Jestli máš pravdu, tak dej nějakej odkaz na vyhlášku, kde je to napsaný, fakt by mě zajímalo, jak to fakt je.
o 24.10.2005, 13:22 | Paczqo
Pagoš: je to na palici ale když si v německu zablikaš při v jižděni do kruhače tak si zralej na pokutu za nedovoleny použití směrovek holt mohli by to v eu udělat jednotny jako z kurhače to chapu a nadavam na ty co neblikaj ale blikat při vyjezdu mě přijde nesmysl sice měniš směr jizdy ale zase jinak než do prava nemužeš hm.
o 24.10.2005, 13:29 | michal_smsmsm (A)
area> pokud si nepamatujes tak presna toto:

- hlavni odbocuje doleva
- jedna vedlejsi se napojuje rovne
- druha vedlejsi se napojuje zprava
- ja chci jet rovne

presne tahle situace je kdyz jedes za jiloviste k nam na burzu :) rovne (ke skole neblikas) kdyz jedes po hlavni tak blikas do leva...

mika> samozrejme musis blikat, protoze budes pri odbocovani prejizdet protijedouci pruh z te hlavni a tem i musis dat prednost
o 24.10.2005, 13:34 | michal_smsmsm (A)
na kruhac se blikat muze ale nemusi!! pri sjezdu musis...

o 24.10.2005, 15:16 | Pagoš
michal_smsmsm: Nevěřim, důkaz :-) By mě zajímalo, jak je to formulovaný.
o 24.10.2005, 15:27 | X-sat (M)
8-))) vy kujóni

Dávání směrových světel se řídí dodatkovou tabulkou o tvaru křižovatky - je-li hlavní silnice značená jako rovná čára - neblikat. Je-li zatočená blikat - samozřejmě není-li ve směru zatočení křičovatky odbočka. To bys potom jusel odbočit ;-)

Při vjíždění na kruhový objezd se NEBLIKÁ
o 24.10.2005, 15:50 | michal_smsmsm (A)
tady to mas dukazne podlozeny od organa...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3238 sekund.