Navštíveno 1126x

08.01.2007, 12:08 |
snuky Chtel bych se zeptat kamosce nabourali auto na parkovisti ,kdyby to ocenili na totálku ,jak je to pak s autem ,necha si ho pojistovna nebo majitel ?
majitel si ho necha měl jsem to taky tak.

08.01.2007, 12:17 |
snuky paczqo : dik ,vyridim
Tusim ale ze pri plneni odectou zdrave dily, je to tak? Nejde to udelat ze by si vzali zbytek auta a neodecitali nic? Thx..

08.01.2007, 13:58 |
m1tv při totalce ti odečtou odhadovou cenu auta a zbyde ti nebo ti mužou nabidnout že ho od tebe odkoupi cely tak to mel kamoš ale ten mel auto havarijně pojišteny.... zaleži u koho seš ale 100% ceny nedostaneš ani v jednom připadě
jako m1tv - obcas ho ale treba koupi nejaky servis na dily nebo i bazary radi vykupujou takove sroty...
jj no ja taky dostal cca 70% ceny a auto jsem prodal bohužel firmy o kterych mluvi ondra na ně bacha slibujou hory s horalama a nakonec najdou milion vymluv proč to nekoupi bohužel jsem se s tim setkal osobně.
Paczqo: jj, taky rikam jen nejaky.. Proste jim to poslat at udelaji nabidku.. Kdyz se ozvou tak jednat dal..
Ondra: jj to je fakt ja jsem bohužel narazil na firmu kde propagovali jak si pro jakekoliv auto kamkoliv zajedou a pak když jsem tam volal tak auto moc stare, moc daleko atd.... no naštěsti kupec se našel rychle přes cars.cz tak jsem byl spokojen.
Paczqo: idealni je poslat mail na bazary a autorizovane servisy dane znacky, vetsinou to dopadne dobre..
Ja bych rek, ze kazda pojistovna to dela trochu jinak ale vetsinou se udela odhad auta pred bourackou a odecte se kolik je na tom cca pouzitelnejch dilu. Bohuzel pokud budes chtit auto odhlasit, tak pro ekologickou likvidaci (nutny pro odhlaseni) musis odevzdat kompletni vrak a tu cenu zbyvajicich dilu ti nikdo nezaplati.
Bohuzel i muj pripad :-(. O cenu dilu co neproplatila pojistovna se budem ted soudit s tim, co nehodu zavinil.
RyVeS-Pavel: omg to je zase vymysleny... ach jo :(
jj logiku v tom nehledej. Pojistovna rekla, ze cast auta je Ok a tak to nezaplati. Pro odhlaseni je nutna eko likvidace a ty berou jen kompletni vrak. Mozna by sel uplatit. Me jeden rek, ze auto ma cca 1tunu a kdyz mu dam tunu zeleza, tak mi papir napise. Protoze to da do zberu a ma z toho prachy.
a kdyz dojde ke kradezi? Jak to je tam, kdyz bych to mel pojisteny...
Zase jen spousta dohadů.
1. Pojišťovna není vrakoviště, ale pojišťovací ústav. Tzn. žádné vraky nevykupuje, proplácí pouze skutečnou škodu! Pokud některá pojišťovna zaplatí 100% škody a vezme si auto, tak jen ve spolupráci s nějakou firmou, která se tím zabývá a za pojišťovnu se o auto postará. V Čechách jsem se s tím ještě ale nesetkal, že by to tak fungovalo. Ale je pravda, že jsem z oboru už delší dobu.
2. Neodečítají se použitelné díly, ale prodejní hodnota zbytku vozidla. Někdy mají cenu třeba i jen papíry a z vrak je neprodejný. Z toho se odvíjí i to, že pokud pojišťovně seriózně prokážeš, že si vrak prodal za tolik a tolik, pak je povinna ti případný neproplacený rozdíl zaplatit. Seriózní prodej není papír od kamaráda sepsaný u piva v hospodě. To je pokus o podvod.
3. Pokud necháš auto ekologicky zlikvidovat a opět na to bude seriózní papír, je pojišťovna povinna uhradit veškeré výdaje vzniklé nehodou, tj. obecnou cenu vozidla v době nehody (bez použitelných zbytků, neboť k ekologické likvidaci je třeba auto celé) a zároveň zaplatit i náklady k likvidaci.
4. Pro Pavla: Na viníka se vy..., z něj stejně nic nevymámíš. Když soud vyhraješ, stejně se to bude hradit z jeho pojistky, pokud teda není blbej a nezaplatí ti to sám. Obrať se radši na specializovanou firmu nebo na právníka a běž se soudit s pojišťovnou. Většina z nich stejně před soudem uteče a zaplatí to bez soudu, protože je to na poplatcích stojí hodně peněz a většinou stejně prohrají.
5. Většina dnešních pojišťoven hodně sází na to, že když nechají případ odeznít, většína lidí to pak vzdá a smíří se s tím, co už dostali. Takže nenechte se odbýt.