Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Vzkazy > Dotaz pojistovna a totálka ?

o Navštíveno 1126x o
o 08.01.2007, 12:08 | snuky
Chtel bych se zeptat kamosce nabourali auto na parkovisti ,kdyby to ocenili na totálku ,jak je to pak s autem ,necha si ho pojistovna nebo majitel ?

o 08.01.2007, 12:14 | Paczqo
majitel si ho necha měl jsem to taky tak.
o 08.01.2007, 12:17 | snuky
paczqo : dik ,vyridim
o 08.01.2007, 12:44 | Martyn
Tusim ale ze pri plneni odectou zdrave dily, je to tak? Nejde to udelat ze by si vzali zbytek auta a neodecitali nic? Thx..
o 08.01.2007, 13:58 | m1tv
při totalce ti odečtou odhadovou cenu auta a zbyde ti nebo ti mužou nabidnout že ho od tebe odkoupi cely tak to mel kamoš ale ten mel auto havarijně pojišteny.... zaleži u koho seš ale 100% ceny nedostaneš ani v jednom připadě
o 08.01.2007, 20:03 | Ondra127
jako m1tv - obcas ho ale treba koupi nejaky servis na dily nebo i bazary radi vykupujou takove sroty...
o 08.01.2007, 20:32 | Paczqo
jj no ja taky dostal cca 70% ceny a auto jsem prodal bohužel firmy o kterych mluvi ondra na ně bacha slibujou hory s horalama a nakonec najdou milion vymluv proč to nekoupi bohužel jsem se s tim setkal osobně.
o 08.01.2007, 20:37 | Ondra127
Paczqo: jj, taky rikam jen nejaky.. Proste jim to poslat at udelaji nabidku.. Kdyz se ozvou tak jednat dal..
o 08.01.2007, 20:39 | Paczqo
Ondra: jj to je fakt ja jsem bohužel narazil na firmu kde propagovali jak si pro jakekoliv auto kamkoliv zajedou a pak když jsem tam volal tak auto moc stare, moc daleko atd.... no naštěsti kupec se našel rychle přes cars.cz tak jsem byl spokojen.
o 08.01.2007, 20:54 | Ondra127
Paczqo: idealni je poslat mail na bazary a autorizovane servisy dane znacky, vetsinou to dopadne dobre..
o 09.01.2007, 01:52 | audioves.cz
Ja bych rek, ze kazda pojistovna to dela trochu jinak ale vetsinou se udela odhad auta pred bourackou a odecte se kolik je na tom cca pouzitelnejch dilu. Bohuzel pokud budes chtit auto odhlasit, tak pro ekologickou likvidaci (nutny pro odhlaseni) musis odevzdat kompletni vrak a tu cenu zbyvajicich dilu ti nikdo nezaplati.

Bohuzel i muj pripad :-(. O cenu dilu co neproplatila pojistovna se budem ted soudit s tim, co nehodu zavinil.
o 09.01.2007, 02:31 | darkbug
RyVeS-Pavel: omg to je zase vymysleny... ach jo :(
o 09.01.2007, 02:41 | audioves.cz
jj logiku v tom nehledej. Pojistovna rekla, ze cast auta je Ok a tak to nezaplati. Pro odhlaseni je nutna eko likvidace a ty berou jen kompletni vrak. Mozna by sel uplatit. Me jeden rek, ze auto ma cca 1tunu a kdyz mu dam tunu zeleza, tak mi papir napise. Protoze to da do zberu a ma z toho prachy.
o 09.01.2007, 12:13 | tommas
a kdyz dojde ke kradezi? Jak to je tam, kdyz bych to mel pojisteny...
o 09.01.2007, 19:43 | SilverGhost
Zase jen spousta dohadů.
1. Pojišťovna není vrakoviště, ale pojišťovací ústav. Tzn. žádné vraky nevykupuje, proplácí pouze skutečnou škodu! Pokud některá pojišťovna zaplatí 100% škody a vezme si auto, tak jen ve spolupráci s nějakou firmou, která se tím zabývá a za pojišťovnu se o auto postará. V Čechách jsem se s tím ještě ale nesetkal, že by to tak fungovalo. Ale je pravda, že jsem z oboru už delší dobu.
2. Neodečítají se použitelné díly, ale prodejní hodnota zbytku vozidla. Někdy mají cenu třeba i jen papíry a z vrak je neprodejný. Z toho se odvíjí i to, že pokud pojišťovně seriózně prokážeš, že si vrak prodal za tolik a tolik, pak je povinna ti případný neproplacený rozdíl zaplatit. Seriózní prodej není papír od kamaráda sepsaný u piva v hospodě. To je pokus o podvod.
3. Pokud necháš auto ekologicky zlikvidovat a opět na to bude seriózní papír, je pojišťovna povinna uhradit veškeré výdaje vzniklé nehodou, tj. obecnou cenu vozidla v době nehody (bez použitelných zbytků, neboť k ekologické likvidaci je třeba auto celé) a zároveň zaplatit i náklady k likvidaci.
4. Pro Pavla: Na viníka se vy..., z něj stejně nic nevymámíš. Když soud vyhraješ, stejně se to bude hradit z jeho pojistky, pokud teda není blbej a nezaplatí ti to sám. Obrať se radši na specializovanou firmu nebo na právníka a běž se soudit s pojišťovnou. Většina z nich stejně před soudem uteče a zaplatí to bez soudu, protože je to na poplatcích stojí hodně peněz a většinou stejně prohrají.

5. Většina dnešních pojišťoven hodně sází na to, že když nechají případ odeznít, většína lidí to pak vzdá a smíří se s tím, co už dostali. Takže nenechte se odbýt.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3084 sekund.