Navštíveno 163x

Máte někdo zkušenosti ze zvětšováním středové díry u ALU disků? Jde mi o to, že když je na kolech třeba 54mm a potřebuju 57mm, tak jestli to jde nějak převrtat/odfrézovat/stáhnout soustruhem? Eventuelně, jestli víte o někom, kdo to dělá? Dík
No asi idealni by bylo to sjet na soustruhu nebo nakou frezou, ale jak na potvoru nikde nikdo. Udelal sem to dremelem, frezkou, ubiral sem asi 1mm a v pohode. Nevyvazeni se bat nemusis, je to u stredu, zadny komplikace nepozoruju.
tappaja: Díky, bál jsem se toho, že to bude házet .... asi taky budu řešit dremelem ... :o)
No myslim, ze to vystredeni zajisti 4 srouby a jejich konusovy hlavy dodstatecne. A ona stredova dira v disku je vetsi nez naboj, dela to asi 0,5mm...

25.10.2005, 16:31 |
zazaa pretoci to kdokoliv s dostatecne velkym soustruhem ...... me to pretocili v Elkovu v Jaromeri asi za 2kila
dremelem bych to rozhodne neresil vzhledem k tomu ze pokud vsecko funguje jak ma tak ten rafek je na osazeni na naboji s minimalni vuli
a ty 4 srouby sice drzi kolo a teoreticky ho dokazou nejak "vystredit", ale ten nakruzek tam neni jen tak pronic zanic
tappaja: srouby nestaci, vlastni zkusenost.
Dík, tak zkusím sehnat někoho s pořádným soustruhem .... kdybyste o někom věděli, tak mi dejte vědět (nejlépe Praha a okolí) - Jaroměř je přece jenom trochu z ruky .....
Ja resil zvetseni o strasne malinko, opel vs VW, 56,5 vs. 57 mm, takze uber minimalni a nepozoruju zadny komplikace, kola to jsou 14", kdyby to byly nejaky 18" a uber materialu radove v mm, tak bych se asi nad tim zamyslel.
mel jsem kola kde byla stredova dira vetsi o 1mm a vazne to slo pri montazi nasadit tak ze se s tim nedalo jezdit prez kilo