Navštíveno 2994x

10.01.2008, 22:12 |
clown myslim, ze by celkem bylo zajimavy znat pak vysledky ..,
nemuselo, se to delat anonymni ..,
ano klidne prispeji, nejsem sam .., ale proste si za to chci neco koupit ..
U nas v bezdratove siti Dobnet, se treba svolava valna hromada pred nejakym dulezitejsim hlasovanim .. , pokud se nechci ucastnit, nebo nemuzu, predam svuj mandat nekomu z peti lidi, co sedi ve vedeni sdruzeni .. , mozna si pochopil kam mirim, jde mi o to, ze toto forum sice muze mit jednoho majitele, ale chtelo by to vic lidi, co jsou opravneni smerovat beh fora. A ne postaveny na uvazeni jednoho cloveka, co si proti sobe postava svymi rozhodnutimi i jim zvolene Moderatory ..
Budu treba za to chtit i nejake recenze, reportaze .. a ne odkazy na nejake clanky, ktere prinaseji informace s obsahem nestale kvality .. viz ten posledni Partner, ktereho by ti nejradeji nejedem Moderator mazal uz sam od sebe :o))
osobni nazor .. , nevyjadruji nazor jakekoli organizace, hnuti, spolceni, klubu atd ..
mě tam chybí ještě jedna možnost hlasování, a to že klidně dám pár stovek a když bude nějaká výhoda navíc bude to jedině dobře :O)
pardon, zapoěl jsem odhlásit mladou
Připojuju se, protože jednoduše nechápu rozdělení
Klidně dám ročně pár stovek
x
Ano pokud za příspěvek budou výhody či omezení pro neplatiče
to ta první možnost znamená, že kdo chce, tak ten zaplatí, ale pak bude mít úplně stejný možnosti jako ten kdo nedá ani kačku? To je fakt klubotvorný a velice motivující. Nebo první zamená že sem budou smět jen platiči a druhá že to bude rozlišený?
velice dobrá idea je to, že by měli o osudech fora rozhodovat ti, kteří budou klub tvořit. Samozřejmě to musí mít hlavu a patu, čili to musej bejt prosperující rozhodnutí
nemluvě o tom, že lidí co sem chodí každej den je cca 300, co když nás přehlasuje 1500 lidí co sou tu jednou za měsíc a nechtěj platit? Třeba s aktivitou 15?
jiak jo, vidim že to tak neni, ale spíš mi to přišlo takový trochu nevysvětlený na to jak moc je to důežitý rozhodnutí do budoucna
Nejses... jen mas moc kecu a nez sem to precetl tak jsi to opravil :-D
ale vicemene mas pravdu

11.01.2008, 07:49 |
Yawor opakuju to v příspěvku minulém -stejně se neshodneme
nicméně ANO

11.01.2008, 08:34 |
Daryl (A)
to co popisujete tak nejak odpovida memu napadu s akciema :)
Kdo ma zajem se podilet na rozhodovani, nejake hlasy si zakoupi. Pak uz vse funguje jako u klasicke akciovky i s tou moznosti delegace hlasu.
jenže akciová společnost neni jen to že si na ní začneme hrát, navíc by tu musel bejt prostor k rozumný dohodě o ceně, zatim jsem od nikoho neslyšel že půl míče je reálná cena. Hlavně akciovka tu padla jen tak do větru, ale upřesnění podmínek by bylo docela důležitý, těch možností je tam až až jak to může vypadat
hele clownka tak lepsi clanky nez tvoje buzerace ze? :-) tobe se furt neco nelibi a nebo asi nemas co v praci delat ze mas furt takove starosti ale nejlpesi je nazor nejeden moderator by to smazal jeste ze nejses moderator :-) a opet je to furt dokolecka furt ta stjna pisnicka
nejlepsi je zaver nevyjadruje nazor skupiny atd tak vy uz jste skupina? to jste meli rict rovnou a das si treba nejaky nazev :-))
jinak s tema akcime pokud to nebude pravne podlozeno nebo volne obchodovatelne tak je to asi o nicem ....

11.01.2008, 09:32 |
Yawor a OT týdne vyhrává ....

11.01.2008, 09:33 |
xenonman | Upraveno: 2008-01-11 09:41:22
to clown
Tome tak stim neco udelej a nic ti prece nebrani a muzes pokud mas vice volneho casu se zapojit o pozdvizeni sekce tuning na to jakou mas aktivitu tak nic moc teda,
jak celou dobu pises forum prece patri vsem takze jake si ho udelame takove ho mame :-)
to je mi moc lito, ze te muj clanek neoslovil apon proto jsem to delal pro lidi, pac tohle jsou opravdu casto kladene otazky na mejch www a ja to myslel dobre, to asi vypada jako kdyz by si neco proti me mel a ja te mam tak rad :-)
Skupina Příspěvků
Akce / Srazy 351
Autohifi 2553
Připomínky k fóru 301
Bazar - autohifi 825
Bazar - ostatní 811
Tuning 835
Vzkazy 2556
Ostatní 4302
EMMA 80
dB Drag Racing / Bass Race 110

11.01.2008, 09:39 |
FSAL xenon: nezaskodilo by, kdyby sis to po sobe obcas precetl ...

11.01.2008, 09:40 |
FSAL ... teda jestli by to pomohlo :D

11.01.2008, 09:40 |
Yawor čoveče Dane ty máš užasnou vlastnost a to je neschopnost převést myšlenku do psaný podoby. Čti to po sobě - já to čtu na 5krát než mi dojde co tím chtěl básník říci...
a clowne, si na autohifi foru tak koukej psát do sekce tunning :-P

11.01.2008, 09:43 |
Escudo | Upraveno: 2008-01-11 09:43:47
xen: asi jsi si to špatně přečet
Yaworlol :o)
no priznavam, ze slohove prace neni moje hobby tak se tedy verejne vsem omlouvam, ale aspon ma clovek co delat, kdyz opravdu o to stoji

11.01.2008, 09:47 |
Yawor | Upraveno: 2008-01-11 09:47:30
a jako Escudo, nemyslim že tím Péčkem co tu spamuje myslí tebe....

11.01.2008, 09:50 |
xenonman | Upraveno: 2008-01-11 09:53:22
ne vubec asi si to vsechno moc beru :-) nikdo jinej na te strance v poslednich prizpevcich neni, ale pak, ze ja jsem divnej drawaku :-)
Budu treba za to chtit i nejake recenze, reportaze .. a ne odkazy na nejake clanky, ktere prinaseji informace s obsahem nestale kvality .. viz ten posledni Partner, ktereho by ti nejradeji nejedem Moderator mazal uz sam od sebe :o))
ale raci jsem mel bejt potichu tohle je velke OT mimo misu ja vim

11.01.2008, 09:56 |
Yawor odkazy na nejake clanky, ktere prinaseji informace s obsahem nestale kvality .. viz ten posledni Partner
nechci mluvit za šaška, ale myslím že jde o tohohle
[ Link ]

11.01.2008, 10:01 |
Daryl (A)
escudo: ja nerikal ze udelame akciovku .. jen mne napadlo pouzit ten system na tento problem ... a byl to jen napad vecer u pivka .. nicmene ...
pokud ten system nechapes ..zkusim nastinit.
Ja jakozto vlastnik, bych "vydal" rekneme 1000 akcii, ktere by odpovidali 100% (hlasu, hodnoty) projektu.
Ja jakozto vlastnik urcim cenu jedne akcie a nabidnu je "k prodeji" cimz nabidnu defacto moznost podilet se na rozhodovani o behu projektu a stejne tak se podilet i na ziscich (vydelku) stejnym dilem jaky ma dany clen ci subjekt zakoupen (dividendy).
Uz chapes ? Mluvim o systemu ne o pravnim subjektu.
A cena projektu je hodne subjektivni zalezitost, nicmene pokud ma projekt realnou sanci mit zisk 250.000 rocne pak je cena 500.000 az smesna.

11.01.2008, 10:03 |
Daryl (A)
toho posledniho (auto-news) vyresime jinak ...
nebude vkladat prispevky, ale bude mit neco jako reklamni blok s odkazy na posledni clanky na jejich webu ..

11.01.2008, 10:03 |
clown jj. furt stejna pisnicka ..
aspon je videt, ze nejsem levej nebo krivej .. a ze si za svym nazorem stojim .., ze nereknu pul vety, ale vetu celou. Ale ty se to Dane taky treba jednou naucis rikam lidem celou pravdu co a jak , mozna se i naucis psat :o))
a ze mne tuning nebere ?? ze nemam rozmrdany auta, ktery jsou po me uprave neprodejny ... ??? no a co :o))) proste mne to nezajima .., to je kazdeho vec do ceho vrazi penize. Ja jsem chudej, nemam na tuning penize.
Xen .. ted konktretne nevim, jaky tvuj clanek mne mel pobavit, nebo ktery Mko sedici proti me chtelo uz smazat. V zadnem pripade jsem nemyslel tebe ..., ale asi si z toho pochopil vic nez ja zamyslel pri psani, takze asi tak.
Co delam a jak delam ve sve praci je jen moje vec, sve povinnosti plnim a ze zrovna nejsem u zakazniku a muzu tu byt prihlasen, cist si tu a psat sem je snad moje vec. Nekdo pracuje hlavou, nekdo proste musi makat rukama no. Moje zamestnani pozaduje abych pracoval jen hlavou cca 3/4 pracovni doby .. , z toho je 99% je prace s PC.
Na rozdil od jinych lidi, jsou moji zakaznici se mnou spokojeni i dokonce se i vraci .. a to i za "evropske" ceny mych sluzeb. tady nerozhoduje cena, ani kvatnita, ani rychlost ..., ale kvalita.
nic .. jdu makat manualne, aspon 20 minut :o))
no hele cele jsme tohle spatne pochopil takze se verejne omlouvam tomasovi, ale proc si na erika neukazes osobne :-) jinak asi dela treba svoji praci :-)))
jinak me tome taky jinak bych tu uz nebyl :-)) ale posr..... jsem to priznavam opet pac me nekdy uz z nekterejch lidi docela hrabe :-)

11.01.2008, 10:11 |
Yawor Daryl : no pokud to nebude právně podložené tak je to takové...
IMHO, ty si "projekt" necháš , ale zároveň vydáš jakési papíry o rozhodování v ceně projektu.... Takže vyinkasuješ peníze za fiktivní součást něčeho a přitom ti to celé zustane.
Co s tím když se pak rozhádáme a ty celej projekt střelíš ? Jak se pak "prodá" ten podíl v případě že už o něj nebudu stát ?
To je divná cesta
tady furt nekdo hovori v hadankach a kdo se v tom ma vyznat, tamhle si neco spatne prectu a pak vsechno spatne pochopim hodim na sebe ja to v loji
ale stejne by jste se meli jmenovat uz nejak jako skupina vy burici jedni :-)
ale furt dokola stejna pisnicka
-prizpevky placeni na foru
-pozadovana kvalita
-kdyz budu platit cekam za to neco
opravdu si myslim, ze kvalita fora se do jiste miry da ovlivnit lidmi co sem chodi

11.01.2008, 10:16 |
Daryl (A)
Y: neresim detaily a pravni vec .. byl to jen napad ve forme systemu ...
a osetrit se to da smluvne jako konecne vsechno na teto bazi ..

11.01.2008, 10:27 |
clown erix ?? proc erik ??? ten clovek je celkem normalni a celkem mne mrzi, ze jsem ho vloni nevidal, tak casto .. toho mam rad :o))
asi mame oba moc prace :o)))
ja neumeti cesky, ale uz ja na tom procovala, ruka nekdy rychlejsi nez hlava, to mam z toho obchodovani s cinou,
nicmene opet pekna produktivita prace
Daryl: tak přesně tohle vysvětlení tu nepadlo, to co bylo řečeno mohlo mít několik výkladů, ale to co jsi tu popsal je opravdu nereálný a důvod je ten kterej popsal Yawor

11.01.2008, 11:08 |
Daryl (A)
proc bych prodaval prosperujici projekt ?
a jak to funguje pri prodeji akciovky ? akcionari se vyplaceji (odkupuji se akcie)
jak se to dela u jine formy podilnictvi ? Taky je jen smlouva a na ni jest zalozeno cele fungovani skoro vseho co dnes zname.
nepredkladam hotovy neprustrelny napad .. ale jen napad.

11.01.2008, 11:17 |
Bo Mě to přijde docela rozumný ten nápad "akciovka" Kdo bude chtít rozhodovat koupí si akcii (akcie).
rozdělil bych to třeba takhle
"akcionář" bude mít hlasovací právo a výhody jako člen
"člen" za roční poplatek třeba 100kč bude mít nějaké zvýhodnění proti čtenáři
"čtenář" nebude platit nic ale bude moct jen číst a přispívat (kam to se dá omezit)
tak to bude asi první diskuzní forum ala a.s. :)
proč bys prodával projekt? Protože mi o tom přišel mail :o)) To všechno co je dnes známé je právně podloženo, když to zopakuju, tak jsi si řekl částku, kterou chceš za celek, to by se zaplatilo na akciích, ale všechno by bylo pořád tvoje... Taky bych chtěl prodat auto a pořád ho mít :o)
Bo: jenže to co popisuješ neni akciovka, ale spíš klasicky zpoplatněné členství o kterym se tu bavíme už několik měsíců ovšem s malym bonusem a to je název akcie, která s ovšem s a.s. nemá vůbec nic spoelčnýho

11.01.2008, 11:27 |
Bo Jeho by to sice bylo, ale kdyby s tím chtěl cokoliv dělat tak by to museli odsouhlasit všichni kteří maj "akcii" kdyby se toho chtěl zbavit tak by to museli odsouhlasit ty co maj akcie a v neposlední řadě až by se toho zbavil tak by musel vyplatit ty co maj ty akcie. Takže by to bylo jeho ale vlastně těch co si koupí akcie pokud to chápu dobře.

11.01.2008, 11:30 |
Bo Daryl taky nemluví o akciovce, na tu musíš mít základní kapitál 2 000 000 a to těžko se tady vybere.
Jenže ten bonus je to o co šlo Clownovi pokud se nepletu. TO že o foru nebude rozhodovat jednotlivec ale skupina lidí. Což si myslím je dobrý.
jenže ty pravidla by byly podepsaný plácnutim ruky, což neni tak úplně dostačující na to o jakejch sumách se tu bavíme. Pokud jde o skupinu, měl by to bejt někdo, kdo má něco společnýho s autohifi a ahc a zároveň aby se nějak aktivně podílel na všem co bude klub dělat. Ze starýho jádra už je to fakt jenom pár lidí

11.01.2008, 11:53 |
Bo podepsaný by museli bejt na papíře to je jasný jinak by to ztrácelo smysl.
Jak píšeš starý jádro jsem už vlastně nechodí. Většina lidí který mají zájem o autohifi (nemyslím starý jádro) dle mě ani neví že nějaký AHC existuje všichni říkaj že jsou v autohificlubu ale myslím tím tohle forum a club fora kterej ovšem neexistuje.
A ty lidi který ví o AHC (jsou jeho členy) a jsou i zároveň tady tak ty maj zájem o rozhodování o tom co se tu děje a ty by měli tvořit tu skupinu lidí který by měli být "akcionáři" dle mě.

11.01.2008, 15:12 |
paia Daryl: jedna drobnost... ten zisk 250t (pred ~tremi dny to bylo 200t) je cisty nebo hruby, cili bez nakladu nebo po odecteni nakladu?

11.01.2008, 19:10 |
Daryl (A)
paia: ".... pokud ma projekt realnou sanci mit zisk 250.000 rocne ..."
cili to je muj odhad, kolik by to melo generovat.
momentalne se pohybujeme kolem 200.000 rocne v OBRATU.
Nicmene doposud jsem skoro veskery zisk zpetne investoval. Kalkulaci jsem poskytoval uz v jinem prispevku. Opetovne je videt, ze kazdy si vybira jen to co se mu hodi ...

11.01.2008, 19:13 |
Daryl (A)
escudo: auto na ktere ti prispeli jini a budou ho take vyuzivat jini ...
nicmene je nekolik cest jak to vyresit. Ale k rozhodovani se nikdo nedostane zadarmo ... proc by mel ? Na zaklade ceho ?
asi umru napred prodej fora ted akcii co to bude zejtra???
Lada362: Asi jednotlivi clenove :-))))))))
Pokud bude zajemcem velmi sympaticka slecna, davam na sebe SLEVU:-)))))))))))))))))))))))))))))))))
DJ myslis neco jako -"a mate tady jednoho maleho mileho clena DJ Feldu .Je mili pritulny kdyz spi ani jist nechce:-)))"
Lada362: ,,chcete me? " :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

13.01.2008, 17:51 |
clown DJ Felda .. ne ... protoze nezeres a jsi malej píč :o))))

13.01.2008, 18:00 |
Yawor :o)))))
Clown: Ale zase dela vyborne palacinky:-)))))))))))))))))

20.01.2008, 23:36 |
Daryl (A)
pneusvozil: aha ... nekdo honi <sprosteslovo> :)