Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Bazar - autohifi > KOUPIM komplet audio i s instalaci

 o Navštíveno 5010x o
o 09.03.2020, 18:56 | fojtas93
ahoj, prave jsem koupil dodge rama 2005 HEMI

zvuk to ma super, ale audio je katastrofa, tak zacinam resit.. chtel bych kvalitni audio, vepredu jsou 2x 130mm vzadu 2x repraky 6x9" vzadu ve dverich ... i radio 1din idealne s nejakym vyjizdecim displeyem, s appkama na navigaci a taky na kamery ( hodne taham, rad bych kameru na prives i na auto dozadu..)

kolega me doporucil se sem ozvat, jde mi fakt o hodne dobry zvuk :) v aute budu travit fakt hodne casu a je to pro me prvne co resim audio mimo nabidku primo autovyrobcu a jsem z toho uplne v pasti...

zatim mozna bez zesaku, ten asi jde dodat pokud bude potreba


davam prednost vetsi kvalite bazarove, nebo klidne nejak rozumna cena za novou s instalaci...

diky moc za nabidky nebo odkazy

jinak jsem z frydku, ale casto brno i praha




o 09.03.2020, 19:46 | kiklop32
Zdar,

začni tlumením dveří, to si klidně uděláš sám, je tu všude spousta návodů a fotek.

Pokud ti jde o kvalitu, tak zadní repro vypni / odpoj.

Rádio hlavně žádnou čínu, hledej rádio s DSP ( aktivní vyhybka a časové korekce ), jen se připrav, že s tím co cheš to nebude levné. Nebo pak externí DSP. No a největší posun je zesilovač a subwoofer. Nad tím vůbec nepřemýšlej a dej ho tam. Bez toho je to jen plácání, pokud chápeme kvalitu stejně
o 09.03.2020, 20:35 | fojtas93
odpojit zadni repro? toz to jsem taky jeste neslysel:)) auto mam na rok, pak prijde novejsi model takze bych rad nejakou umernou investici.. myslim, ze nejaka stredni varianta urcite bude existovat
o 09.03.2020, 21:09 | kiklop32 | Upraveno: 2020-03-09 22:14:34
A proto jsi sem přišel ne? Ale buď v klidu, vysvětluje se to tady každýmu. Nakonec si ty repra tam nechají, nebo dokonce koupí lepší, no a po chvíli se sem vrátí s tím, že v 99% času je mají vypnutý, protože to opravdu zní lépe.

Info najdeš zde:
[ Link ]

ušetřené peníze vlož buď na můj účet, případně do repro a zesíku.

Co se rozumné instalace týká, tak je to jednoduché:

1. vytlum dveře
2. kup si jednotku s funkcema co chceš ( žádný čína android sráč ) + DSP funkce
3. Zesilovač ( monoblock ) a subwoofer

V této rozumné fázi ucítíš největší posun.

A poslední krok je koupě repro + zesilovač a to už je zas úplně jiná liga.
Až budeš mít stabilnější auto, tak big 3 upgrade ( kabeláž viz google ) a víc tlumení.
No a pak ozvučnici přes celou korbu, porty z wooferu proříznout do kabiny, aspoň 3kW zesík a hurá :)
o 09.03.2020, 22:05 | fojtas93
pro me je vse co pises hrozne hezke, ale hrozne abstraktni... myslim, si, ze je potreba delat step by step... a uprimne, ikdyz bych ted v aute hral z iphonu tak bude kvalita lepsi nez u soucasnych repraku.. chapu, ze tady koukate na audio jinak, ale rad bych dostal odpovidajici kvalitu za odpovidajici cenu..

prisel jsem sem hlavne pro konkretni radu nebo konkretni nabidku, pokud by nekomu neco prebyvalo za dobry peniz a v dobre kvalite.. dalsi otazka je i pro me, kdyz uz takhle tak jaky prenos zvolit a jake medium... nechci byt otrok te hudby, chci prijit do auta, pripojit se bezdratove pouzivat audio i tel i tv vse na jednom miste a zase vystoupit:)))
o 09.03.2020, 22:26 | kiklop32
Však v tomto duchu jsem ti popsal. Přednes vytlumených vs nevytlumených dveří je jak nebe a dudy a je jedno jaké repro tam zrovna máš. Proto je to bod 1.
Přednes reproduktoru dělají dveře, můžeš si dát repro za 20.000 do nevytlumených dveří a budou hrát hůř jak repra za 5.000 ve vytlumených dveřích na MDF kroužkách.

Protože nechceš být otrok těch věciček a člověk chce být přeci jen moderní, tak jednoznačně jednotka je další v pořadí a tu si můžeš přenést i dále. Médium klidně BT, když je to BT4 nebo BT5, tak to už bohatě stačí, takže to je krok dvě.

A to co lidi v autě nejvíce cítí a středobasy dostatečně nezahrají jsou basy, proto woofer = krok tři.

Todle všechno jsi schopný kdykoliv vymontovat a přenést do dalšího auta a když ti to někdo v okolí dobře naladí, tak budeš koukat jaký je to rozdíl. Pro dočasné auto je to ideální volba.

Když si teď koupíš repro, tak to musí být něco určené na rádio, tedy nízké zatížení vysoká citlivost a k tomu ještě v rozměru pro současné auto. Jakmile to zapojíš, zjistíš, že to hraje v pohodě, pak někdy uslyšíš auto se zesilovačema a budeš naštvaný, že se k tomu ani nepřiblížíš.
Takže budeš chtít zesik, ale na ten už nebudou tvoje repra vhodná a třeba ani nebudou sedět do nového auta. Takže opět nový repro.

Pokud chceš nějakou radu, musíš si vybrat cestu. Tu co nejmíň bolí jsem ti tu napsal. Až si vybereš a napíšeš kolik do toho chceš dát, tak se můžeš posunout dále.

Co se věcí týče, je tu plný bazar. Vyhni se značkám co určitě znáš jako Crunch, Mac, Sencor a podobně
o 10.03.2020, 07:27 | fojtas93
oki pochopeno s tim vytlumenim, to se nehadam a jdu do toho

ale furt se nechapem... pises co se veci tyce je tady plny bazar, to je super:-) jenze kdyz nevim po cem se divat, tak nevim ani co hledat a uz vubec neumim rozpoznat co a jakym smerem jit...

dodneska jsem opravdu nikdy nemel pocit v aute, ze by repro z vyroby bylo nedostatecne nebo spatne, takze si fakt myslim, ze to moc nepoznam...

posloucham napul radiozurnal a napul hudbu co mam v playlistech na iphone, a resim to do auta co samo o sobe patri k hlucnejsim a hlavne je to pracant na dlouhe trasy.. takze fakt chapu a jsem vdecny, ze mi radite co a jak pro top zvuk, nicmene woofer anii netusim kam bych dal v aute, ktery je pick up a bojuju tam s mistem pod nohama

mam pocit asi jako bych resil auto, a s vizi o miate by mi nekdo dobre radil, ze potrebuju RX7 :-)

resim to fakt do pracovniho auta, ktere vetsinu casu neco tahne, nebo je nekde v blate kde jsem na treninku s crosskou proste zadna uplne extra vonavka

nicmene prenos radia chapu, to dava smysl, tam tu investici clovek jasne obhaji, to me nenapadlo...
o 10.03.2020, 16:52 | kiklop32
Tak vzhledem k tomu, že nemá cenu do toho auta dávat něco co si nemůžeš za rok odmontovat, tak cesta je jasná. Tlumení + pořádné rádio.

Pak woofer a zesik, u těchto aut se to dává buď pod loketku, pod přední sedačky, za přední sedačky, pokud to má vzadu lavici, tak pod ní a když se dají sklopit zadní sedadla nebo je za nima místo tak tam. Případně někde je vrchní lišta s repro. Není to neřešitelné ani složité.
Inspiraci hledej zde:
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]

proč nedělat repro a zesík do současného auta už jsem ti psal, takže netuším, jak víc ten směr popsat :)

Až změníš auto a bude se vědět rozměr repro, tak se vybere kombinace zesilovače a repro. Rok dopředu to opravdu nemá cenu vybírat.
o 10.03.2020, 19:54 | cendler
nechci moc dělat klukum reklamu, ale to copíšeš, chápu spíš, než si to dělat sám, tak že to chceš nechat udělat, tak se zastav u kluk v Brně a tam ti poradí, buď prodají, nebo i namontují, teď jsem koukal, že nějaké RAMky tam už dělaly

[ Link ]
o 10.03.2020, 20:42 | kiklop32
No :) Každý svého štěstí atd.
o 11.03.2020, 10:04 | milaSi
Bojím se, že tam mu neporadí, ale vnutí značku Gladen.
To není dobrá volba.

Pokud to budeš chtít řešit pomocí firmy, tak zkus jinou, kde tomu opravdu rozumí.
o 11.03.2020, 22:20 | cendler
tak ať zkusí jinou, má výhodu že je kousek od Brna, takže jen tam najít někoho kdo bude mít čas.
o 12.03.2020, 19:37 | Pglock
Do Ahifi opravdu ne.
Uz jsem par jejich "instalaci" predelaval (nespokojenost zakaznika) a je to hrozny.

Je to jak vrzajici skrin, ve ktery hloda jeste kurovec a cervotoc.

Pokud chces opravdu poradit, tak se obrat na p. Karlovskeho z Carmedia. Tam vedi, kde ma cmelak zihadlo.
o 15.03.2020, 19:24 | kiklop32
fojtas93

Tak jak to dopadlo?
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3168 sekund.