Navštíveno 3791x

Napadá někoho nějakej vhodnej subwooferovej reprák s impedancí 8ohm vhodnej pro stavbu subwooferu pro domácí kino? Zesilovač je 80W RMS. Díky za každej typ. Mělo by to byt v nejaky spis nizsi cenovy. Tak do dvojky.
eminence nebo fane 10 nebo 12". mam s nima perfektní zkušenosti jak doma tak v autě. mají citlivosti kolem 98dB!!!
čus.mrkni na repra od Monacoru,já jsem z nich stavěl boxy pro ozvučení místni restaurace a fakt špica za dané koruny,maj tam velkej výběr od home hifi až po PA,tak uvidíš... monacor.cz

26.12.2008, 10:46 |
Midnite | Upraveno: 2008-12-26 10:47:08
sry, nevšiml jsem si že do dvojky
Beyma 12 BR70 a když ti nědo bude říkat, že je to sračka, tak to může psát jen ten, kdo s ním nemá zkušenosti. Já mám jen ty nejlepší. Dáš ho do bassreflexu 90L a odvede ti perfektní služu.
[ Link ]

26.12.2008, 17:57 |
Scream | Upraveno: 2008-12-26 18:06:00
Majkl: Díky za typ, ale konkrétně s tímhle zkušenosti mám a nezdál sem mi nijak super. Navíc 90l je bedna je asi neco, co v byte strpí malokdo. Idealne 20-25cm, to uplne staci.
Midnite: A cos mel za typ?
halucin:Citlivost 98db? Nepotřebuju vysokou citlivost,ale rozumny prednes. Aby to borilo zdi nepotrebuju.
Hifimaniak:no to je cenova, kde visaton teprve zacina ne?
Máchal: Tak Monacor nabízi bohuzel samy 2x8ohm
Mrkni od monacoru na SPH 212,použitelný jako basák i jako SW s odpovídajícím boxem a je to osmi ohm,je to tam:-))
hifimanik: citaj poriadne, s cim by ho uzivil?
........peace
db mareK:ty myslís, ze by to nehralo?
Máchal: ten vypada docela dobře, ale má nic moc TS, na to jak je velkej je do dost velky bedny, ale jak tak koukam, neco by se tam vybrat snad dalo.
Napadlo me prave pouzit i nejakej autosub s 2x4ohm. co si o tom myslite?

28.12.2008, 00:55 |
noclue | Upraveno: 2008-12-28 00:58:05
mam Visaton TIW-250xs-8Ohm v sekcii bazar,
[ Link ] ma pisanych 200W, ale da sa slusne rozhybat vdaka lahkej membrane aj tymi 80Watmi :-) Cena 129Eur, co je troska viac ako Tvojich 2k.
Autosuby maju membrany tazke - mms okolo 100-150g, cize potrebuju skor vyssi vykon, na Tvojich 80W nevhodne...
nevim, co tu vsichni porad resite s výkonem. Osobně mám doma sub BowerWilkins ASW 300 a typuju, že zesilovač vevnitř má cca podobnej výkon a při normalnim i jakym koliv jinym poslechu se hejbu s volume okolo 20-30%. Takže pokud tzo nebude sub s citlivostí 80db, tak to bude hrat uplne normalne a bude mit i dost rezervu.
Noclue: co za nej chces? 129 je normalni cena, za kterej si ho muzu jit koupit taky. Kolik za nej chces ty?
Včera sem seděl do rána u WINISD a zkoušel různý simulace a snad všechno HIFI 8 ohm nevychazelo nic moc. Nejlepsi zatim vychází
[ Link ] nebo jeho větší 12 bratr, případně klasika TVM 312 nebo Dexon HRB25
Pokud jsi to už neudělal tak zkus mrknout na audioweb.cz. Tak nějaké projekty byly.
Scream: v jaké ozvučnici máš ten BW?
hodně solidní repro ten BW, měl jsem ho doma, ale nějak moc nehrál, tuším 500W RMS 8OHM

29.12.2008, 00:15 |
noclue | Upraveno: 2008-12-29 00:19:08
scream: mam ucet na nieco cez 4500 skk, ak mas niekde zdokumentovatelnu moznost za 129, tak viem ist na 99E
Podívej se na Audioweb, kluci tam mají různý projekty. Jinak osobně mám rád Visaton, takže bych doporučil podívat se tam (např. sub s W 250S), nebo Beymu (10BR40). Beyma se dá koupit i přes shop na Audiowebu.
Mathes: viz par radek vyse.
Dave: Tenhle BW sem nemel v zadny ozvucnici. Mam sub jakej jsem psal a typuju, že to je v ozvucnici okolo 25l s F3 pod 30Hz. Hraje slušne. Lip nez spousta subu s o 10cm vetsim reprakem. Tenhle prodžekt je pro kámoše. btw. Kde skoncilo tohle BW nevis?
Porad premyslim, jestli je neco co brani pouzití auto SW. U normalnich repro se to moc neda, hraje to pak vetsinou hrozne, ale i subu by podle me problem byt nemel. Co si o tom myslite? Jedinou nevýhodou by se mohl podle me pro nekoho zdat vzhled, ale pri koncepci downfire by to bylo fuk. Napadá někoho něco jiného?
Noclue: zkusim mu to navrhnout, takovej reprak by byl uplne nejlepsi, ale 100E je pocitam vice nez chtěl dat.
Scream: Já mám doma auto sub Magnat, dává se do nejlevnějších boxu od Magnatu a také se jím osazuje aktivní sw vyšší třídy od Magnatu Omega 300, papírová membrána a krmím ho zesíkem Canton AS1 nějakejch 70W RMS v 70L bassreflexu, převážně na filmy a moc sem od toho pravda nečekal, ale mile mě to překvapilo, má to temnej hutnej bass a překvapivě přesnej. Ale tam myslím hodně dělá ozvučnice. Je z 2.5 DTD vyztužená.

29.12.2008, 14:34 |
Majk-fox | Upraveno: 2008-12-29 14:36:57
Ale má teda 4Ohm, sem zapoměl napsat Repro z tohoto boxu:
[ Link ]
mAJKL: mYSLIS, ZE JSOU TO STEJNY BASAKY? Asi vim kterej myslis. Klasickou papirovou 30. Ten zesik to uridi v klidu? On ma zesilovac 80W RMS, Z ty 3O sem mel uz strach, jestli by to nebylo spis na skodu. A dobry jo?
Nepočítejte, že v PA najdete rozumnej basák pod dva tisíce, co hodně zahraje tam dole. Je to jiná koncepce repra, a je potřeba někde ustoupit. Buď připlatit na ceně, nebo oželet kvalitu, nebo SPL...
Nejvíc basovej za tyhle peníze bude Delta15LF, doporučuju spíš připlatit na Kappa15LF. Toť na výběr z PA. Z hifi asi jednoznačně TVM ARN312 a nebo podobný repráky od Monacoru. V čechách za takhle malý peníze se nic obdobnýho pokud vím normálně neprodává, takže jít a najít to co hledám není možné. Je možné jen vybrat, co bude nejvodnější.
15 je moc a psal sem, ze SPL fakt nikoo netrapi.
noclue: psal sem ti na ICQ
LOL, to snad fakt raci nic.

09.01.2009, 09:45 |
Chose Ahoj,jestli to máš do bytu,tak to co tu čtu jsou
docela šílený výkony.Já mam dobrý zkušenosti s
basáky Tonsil.Pro domácí použití za tu cenu ideální.
Já mam 10" pro domácí kino v bedně 50l a 80x60 nátrubek
a úplně v pohodě.Pro dobrou produkci se repro musí trochu hejbat a když si dáš do bytu 500W RMS tak to nemůžeš pustit tak aby se pohnul a tak vydal dobrej zvuk.Ta Beyma je dost dobrá,ale v tvém případě tak 8"
abys jí dobře využil.To můj názor a zkušenosti....