Navštíveno 3774x

zdravim som uplny zaciatocnik v autohifi... mam toyotu celicu a chcem ju trocha ozvucit a chcel by som poradit ... po dlhom hladani na webe a radach od znamich som dospel k nazoru ze tam chcem dat 3 pasmovky ale urcite nie koaxialy a tak som na nete nasiel JBL GTO6583C ale rozmyslal som aj o zlozeni vlastnej zostavy ale ako som pisal som uplny zaciatocnik moze mi niekto poradit prosim...
hadam ze kral007 stacil rok :) aby vedel jak vypada
ha tak zrovna nedavno jsem tuhle toyotu delal vcetne prednich doorboardu, kazdopadne jen klasicky 2 pasmovy komponenty vpredu + tlumeni sikadampem, zadek ovaly, zesik a BR box.
nemas prosim ta nejake foto alebo nieco okolo toho lebo aj ja by som tam chcel nieco podobne spravit len neviem co by bolo najlepsie.... a su 3pasmovky ovela lepsie ako 2pasmo???
pokud chces komponentni 3pasmo tak si priprav docela dost penez, zapomen ze do 5ti litru koupis nejaky kvalitni 3 pasmovy komponenty.
Ovsem do 5ti litru v pohode koupis docela kvalitni 2-pasma
Osobne doporucuji 2 pasmove komponenty, do prednich dveri (nutnost vytlumit dvere) a udelat nejaky jednoduzsi boardy (viz foto), dozadu dle financnich moznosti bud pres zesik nebo neco kvalitniho jen na radio, do kufru bednu bud na miru nebo origo osazenou ozvucnici

aha diks vyzera to dost dobre...dobra inspiracia;)... a nedalo by sa nieco zostavit lebo mam doma vysky JBL este z minuleho auta a keby ano potrebujem na to este nieco??? ... a nemal by si este nejake foto kufra lebo neviem ako a co kde rozmiestnit... to auto ma znici:)
foto nemam, nedelal jsem zadny foto krom tech doorboardu
samotny vysky jsou ti k nicemu, sezen si k nim odpovidajici vyhybky a popr i stredobasy a pak je vyuzijes
ok dik moc za tie doorboardy... a oplati sa mi viac hrat sa s tym skladanim alebo racej mam kupit 2 pasmovky??
Správná montáž 3 pásma je dost náročná. Jako základ bych bral 2 pásmový pasiv, potom aktiv a teprve potom 3 pásma. Nebo si to nechat někde namontovat. Pokud uděláš podobné doorboardy jako na fotkách se středobasem takto vysoko, tak to bude v pohodě.
mozno ma zozeres ale pisal som ze som zaciatocnik prosim ta aky je rozdiel medzi aktivom a pasivom???
pasiv je klasicky zapojeni pouzivaja se v 95 procentech pripadu zapojeni. spociva v v zapojeni komponentnich reproduktoru pres vyhybku na zesilovac.
U aktivniho zapojeni se vynechava vyhybka a zapojujes napr jeden stredobas na jeden kanal zesilovace a vyskovy reproduktor na druhy kanal zesilovace (samozrejmne s presnym nastavenim delicich frekvenci (jinak by mohlo dojit k poskozeni reproduktoru)
aha diks a za to ale urcite to nebola posledna otazka... este si to vsetko premyslim a pustim sa do toho