Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Poraďte, jaké repro do PLATA

o Navštíveno 3228x o
o 08.02.2009, 23:17 | DaveX
Zdravím všechny, chtěl bych si dát na doladění zvuku dozadu nějaké repra. Zvažuji buď kompa nebo koaxy 165mm. Ovály tam cpát nemá cenu, když mám SW. Jde mi o to, aby to zahrálo pěkné čisté a neřezavé výšky a aby se to v basech taky neztratilo. Bude to na zesilovači 2x70W RMS a poslouchám vše kromě hip hopu. Cena tak do 1500, myslím, že s mýma požadavkama se tam vlezeme :)

o 08.02.2009, 23:28 | swep
dave, dej kompa do zadnich dveri jestli ches mit zvuk vzadu jinak na to kasli
o 08.02.2009, 23:29 | Collin
Tak do feldy dávat kompa do dveří je dost pracné.. Za mě bych dal určo kompa i na zadek.. Ale v této ceně nevím..
o 08.02.2009, 23:29 | Frenkie | Upraveno: 2009-02-08 23:30:34
sice lehce vys,ale myslim ze velmi slusna nabidka [ Link ] , jestli chces dojed a muzes vyzkouset :) teda zalezi kam to chces dat
o 08.02.2009, 23:30 | Collin
A myslel jsem do plata samozřejmě..
o 08.02.2009, 23:32 | swep
ja bych do plata nedaval nic, nevim je to muz osobni nazor mel sem v plate GZ ovaly a po te zkusenosti bych uz tam nikdy nic nedal
o 08.02.2009, 23:35 | Collin
Tak Dave to má možá i na předváděčku, tak je lepší mít i zadek. A swep, z jakého duvodu?
o 08.02.2009, 23:36 | DaveX
collin: a co nějaké 13 kompa do zadních dveří? kdyžtak se tam kuknu nevím, zadní dveře jsem neměl rozebrané.

swep: tady jde o to, ať lidi, co jezdí vzadu neválí do uší jen SW, ale i nějaký ten zvuk :)
o 08.02.2009, 23:44 | swep
Collin: ja mel pod tim sub, nejak se to rusilo navzajem, nevim ale pak sem to slysel i v aute kdy mi sel zvuk zezadu bylo to ja nevim takovy divny, proste slysel vysky a vsechno zezadu jakoby za sebou, urcite bych volil spis tu variantu s kompama nebo koaxama ve dverich, proste mi prijde prirozenejsi slyset zvuk zepredu nez zezadu za hlavou vzdyt i usi mas udelany tak aby si slysel vic zvuku zepredu, nebo kecam?
o 08.02.2009, 23:46 | DaveX
swep: jasný hej, každopádně si to měl špatně nastavené. Jenže já mám v předu celkem slušné kompa, tak bych neměl strach, že by mi to zadek přeřval :)

mám v hlavě takovou novou kulišárnu, co se jen tak nevidí :) takový pláneček :)
o 08.02.2009, 23:48 | Collin
Ano ale tak jde o to jak to bylo nastavené a sladěné.. Také sem slyšel hruzy kde jde zvuk zezadu, a to je horor i pro mě. Jenže ty to píšeš tak jak když by dal někdo něco na zadek že to bude hned přehrávat předek, což néní pravda..
o 08.02.2009, 23:50 | swep
dave: nevim jestli to bylo spatne nastavene spis tam vznikl takovy ten stav kdy se ti ovaly vzajemne rusi s wooferama, nevim jak se to jmenuje, bylo to vse pres zesilovace a proste kdyz sem zapojil ovaly tak sem byl bez basu, kdyz sem je odpojil byl sem s basama, asi sem magor a nejak sem to blbe udelal ale proste nemeni to nic na nazoru ze zvuk pro me zezadu ne-e :) ale nebudu ti do toho kecat :)
o 08.02.2009, 23:51 | DaveX
swep: to je jasné, akustický zkrat, proto je třeba uzavřít. Udělat jim takovou jakousi ozvučnici. Na to mnoho lidí zapomíná a pak se diví :)
o 08.02.2009, 23:52 | Collin
swep: Tak to by jsi potřeboval slyšet i lepši instal. Asi jsi je neměl uzavřené že? To by také udělalo své.. A to co popisuješ bude akustický zkrat..
o 08.02.2009, 23:53 | Collin
Dave byl zase rychlejší :-))
o 08.02.2009, 23:55 | swep
kluci s tim akustickym zkratem budete mit pravdu, ja uz to vyresil, zjistil sem ze to neni ok a prodal sem je, stejne mi ale prijde ze zvuk by mel byt slyset zepredu, nevim jak vy ale ja kdyz sedim vzadu a mam repro v plate nebo proste za sebou tak mi to prijde takove nezvykle, nebo spis podivne, asi vec nazoru
o 08.02.2009, 23:58 | Collin
To ti nikodo nebere. Ale ty nechceš pochopit že když člověk dá něco dozadu že mu to nemusí přeřvat předek. Mužeš mít předek na zesíku a zadek jen na rádiu, nebo vše na rádiu a zadek trochce utlumit...
o 08.02.2009, 23:59 | DaveX
Collin: máš nějaké zkušenosti s montáží 165 do zadních dveří? ČI viděl si nějakou isntal? Montážní hloubka, otvory apod.??
o 09.02.2009, 00:02 | Collin
Osobně bohužel, ale možná by ti tohle mohlo pomoci [ Link ]
o 09.02.2009, 00:03 | swep
collin: kdyz utlumis zadek tak ze slysis na zadnich sedadlech prevazne predek, tak potom sou ty zadni reproduktory skoro zbytecne, ale asi se mylim, nebudu to to tu uz "zasirat" kluci, je to muj nazor, tak se omlouvam
o 09.02.2009, 00:06 | Collin
Však ty sedíš vepředu ne?
o 09.02.2009, 00:10 | DaveX
Collin: no dá se to celkem hezky udělat. Sice s tím bude práce, ale to je něco pro mně :)
o 09.02.2009, 00:12 | Collin
A co jsi vymyslel za kulišárnu? :))
o 09.02.2009, 00:14 | DaveX
Collin: to se ještě uvidí, až se dostanu do těch zadních dveří a občíhnu to tam :)
o 09.02.2009, 00:14 | swep
Collin ano sedim vepredu, ale prece vepredu slysis jen predek a zadek vubec pokud nemas prevodnik na prostorovy zvuk, v serii mivaji auta repro v zadnich dverich, napriklad astra G, ford scorpio ma treba ovaly v "plate" a prijde mi ten zvuk kdyz sedim vzadu takovy proste divny, nevim jak to jinak napsat, kdyz sedim vepredu tak to neslysim, nova fabia ma taky kompa v zadnich dverich beru seriove stavy, pokud chce daveX mit ten zvuk pro spolujezdce vzadu tak bych mu poradil kompa do dveri, utlumit je tak aby je neslysel jako ridic ale aby je slyseli spolucestujici na zadnich sedadlech, vytlumit dvere tak jako predni a vysky natocit na spolujezdce co sedi vzadu, znackama komponentnich reproduktoru hyrit nebudu protoze nemam jich tolik naposlouchanych jako ostatni ale muj nazor ze je dat ty reproduktory do dveri
o 09.02.2009, 00:16 | Collin | Upraveno: 2009-02-09 00:18:05
swep: Tak ted už tě lépe chápu..
Dave:Tady možná více fotek..
Stejnej odkaz.. Srry :-((
o 09.02.2009, 00:19 | DaveX
Collin: to se ještě uvidí, až se dostanu do těch zadních dveří a občíhnu to tam :)
o 09.02.2009, 11:12 | noclue
ak trvas na reprach dozadu, tak radsej do plata ako do dveri, mohlo by sa stat, ze zadny reprak bude k Tvojmu uchu blizsie ako predny a potom to bude cela scena nafigu...

dobry trik je zadne stlmit od 4-6kHz o -6dB, potom tak vpredu nevadia, vola sa to rearfill
o 09.02.2009, 11:12 | jdoizo
Pokud něco do plata, tak ovály, pokud chce mít "lepší zvuk" ; tak si kup kompa do předu a dej je na zes...
pokud by jsi chtěl něco řešit, tak napiš.
o 09.02.2009, 12:05 | DaveX
ja mam kompa v predu a v kufru sw. takze ovaly jsou asi zbytecne.

nlcue: to zni dobre
o 09.02.2009, 12:57 | prohifi.cz
2 DaveX: Morel Tempo Coax 6? :-)
165 mm koaxy :-)
o 09.02.2009, 12:58 | Kicker18
na plato urco ovaly,ale orizni je,tak nebo tak se mi ovaly co se tyka vysek a stredu libeji vice nez treba 165mm koaxy
o 09.02.2009, 16:25 | xxfavo
Je to tu porad dokola:)Pokud je to ciste na stereo poslech tak jsou jasnym resenim pro kvalitni zvuk kvalitni kompa na zesilovaci ve predu.Podle takto je muzika nahrana a takto by se ,,mela,, poslouchat.
Nevim z jakyho duvodu chce DaveX dozadu repraky,ale pokud mel moznost slyset kvalitni stereo sestavu v aute tak vi jak to hraje a ma nejakej duvod k tem zadnim reprakum.Pokud jsi nemel moznost slyset takovou aparaturu tak by to chtelo poslechnout.
Jinak pokud ne tak bych si nechal poradit nejake repro od prodejcu:)
to Collin: ja si myslim,ze swep chape ;-)
o 09.02.2009, 18:13 | Kicker18
no DaveX ma urco dobry kompa ve predu :o) ale kdyz chce neco do plata,protoze treba vozi casto lidi vzadu tak nevidim problem proc by tam nemel davat repro....
o 10.02.2009, 00:19 | Collin
No já také nevidím proč by je tam neměl dávat? Ano někomu se to nelíbí a někomu to nevadí... A přesvědčovat pořád někoho že dozadu nic je nesmysl.. Když jim to zvukově sedí proč ne!?
o 10.02.2009, 00:36 | DaveX
tak tak. Prostě pro ty lidi dozadu by to chtělo nějaké repra. S nastavením si pohraju a myslím, že když stáhnu gain tak to bude v pohodě. Neboť morely josu nenažrané a docela je krmím tak se nebojím :) že by zadek přeřval předek.
o 10.02.2009, 10:46 | hifim@ni@k
Já mám zkušenost takovou, že pokud mám nastavenou hlasitost předku pro sebe tak pro ty vzadu to stačí. Problém vidím pouze v tom subu vzadu. Když konečně hrála hudba podle mých představ, tak kdykoliv jsem někoho vezl tak jsem musel sub stáhnout, protože vzadu se to nedalo vydržet. Nějaké další repro navíc to nezachrání. Protože vzdálenost subu jsem doháněl hlasitostí. Tenkrát jsem se tak vytočil, že šlo vše ven a koumal jsem co s tím. Takže rádio které umí zpoždění. A nakonec jsem sub hodil pod nohy spolujezdce a to je dokonalé řešení. Scéna jde komplet zepředu a i ti vzadu jsou spokojeni. Pokud ti spolucestující nejsou také nakaženi hifi, tak by spíše uvítali kdyby jsi to vypnul, než kompletní scénu. Běžný člověk jakmile vidí sub tak si to automaticky spojí s duněním a bolestí hlavy. Tak to prostě je. Proto vzadu nikdy nic nebude. Takže asi tak :-)
o 10.02.2009, 16:24 | Collin
hifi: Ale téma je jaké repro dozadu ;-)
o 10.02.2009, 16:35 | hifim@ni@k
Dave píše že to dělá pro to aby ti vzadu neslyšeli jen basy. Pokud budu sedět vzadu a do zad my bude bušit sub, tak pochybuji že náladu mi spraví přidání výšek a středobasů. Pokud má časové korekce tak budiž. Ale pokud bude mít jen zesílený sub na úroveň předku a současně zadek ubraný tak aby nerušil předek, tak ta zadní scéna stejně bude děs.
o 10.02.2009, 17:44 | Collin
Nebo bude mít zadní repro i sw a ubere na rádiu temu sw..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3856 sekund.