Navštíveno 6808x

20.06.2009, 18:38 |
Cessin | Upraveno: 2009-06-20 18:44:41
Cus vsem tunerum, hlavne tem audio. Mam takovy mensi dotazek. Mam aparaturu
2x zesilovac-Carpower HPB-1502(
[ Link ] )
+
2x Subwoofer-Sony XSL122P5S(
[ Link ] )
+
1x Capacitor-Carpower CAP-10 (
[ Link ] )
Mohl by mi nekdo poradit jake kable s jakym prurezem pouzit?
Jo a kdyz uz sem u toho. Nepomohl by mi nekdo s zapojenim? kolik budu potrebovat rozvadecich bloku, jake bloky a kde je pouzit? Dik moc za vsechny odpovedi!

20.06.2009, 18:59 |
DaveX Řekl bych, že by stačila 35qm od baterky do distribučního bloku a z bloku 16 do zesilovačů. Ty zesilovače dávají v můstku 333W RMS a né 500 jak je psáno. Je to hold základní řada, takže žádný zázrak. Takže asi tak.
Kapacitor prodej a kup si basu piv :) a nějakou lahvinku. Úplná zbytečnost.
prvni otazka ohledne pomoci zapojeni - odkud jsi jsi mel napsat.
s kabelazi bych celkem souhlasil jak pise DaveX, ikdyz mozna by od distribucaku stacila i 10qmm , teoreticky pri pouziti kapu distribucak nepotrebujes, nebot muzes udelat rozdeleni uz na kapu,ale zalezi na jedne veci abys mel kabelaz k zesum co nejkratsi.
mrkni na fotku, jsou tam 2x mono a tesne pred kazdym kap

Mam takovy planek na zapojeni, ale nevim jestli to je to prave orechove.

rekl bych ze v tomto pripade kap zbytecnej, pac asi uz budou dlouhe kabely. tak nejak se doporucuje delka kabelu od kapu k zesu cca 40cm, proto jsem psal ze bych udelal privedl na kap jeden od baterky a z kapu vyvedl dna na zesy
Muzu pouzit 35qm od baterky ke kapu a pak od kapu tahat 35qm do bloku a z bloku tahat 2x35qm na kazdy zes?
tu delku dodrzim s tim problem neni..... schema je jen orientacni
od baterky bych dal 25 nebo 35 a od kapu bych jel 16,ale v poho 10 bude pri te delce stacit
Zbytečné aby jsi tahal kabely od baterky 35 a na tyto zesíky také 35..
Jestli je to zbytečné je otázka. Záleží jestli to nebudeš za 3 měsíce předělávat a potřebovat silnější. Pokud hodláš v budoucnu určitě upgrade, tak dej rovnou 50qmm a je to. Ale to záleží pouze na tobě :-)

21.06.2009, 15:18 |
party_boy | Upraveno: 2009-06-21 15:19:07
hifi to řekl dobře. Mysli na budoucnost a dej tam třeba tu 50ku. Tim nic nepoděláš. Kapík je zbytečnej, to prodej a vraž to do kabelů.
Dam 25 jako privodni a 10 na zesaky. Nemam to na zavody ale jen tak pro lepsi poslech hudby. Jeste takovy dotazek s pripojenim kapacitoru, Kdyz je pripojeny na stabilni + a - nevybiji baterku? Zesilovac chapu kdyz ma spinaci kontakt ale kapacitor to nema ne? Muze mi nekdo vysvetlit jak to funguje? Kazdopadne dik moc vsem za rady!
Takze tu davam predelane schema jak sem to chtel udelat, cele by to bylo namontovane na horni desce subwooferu. Muze to tak byt? Nebo muzou nastat problemy?

Podle mě, pokud chceš nechávat ten kapík, tak bych nedával rozvodný bloky, ale vedl z kapacitoru rovnou 2x+ a 2x- do zesíků. Zamezíš tak dalším zbytečným přechodům a ztrátám. Jinak na subu to samozřejmě mít můžeš, jenom to dobře uchytit a ničemu to vadit určitě nebude.
Jeste takovy dotazek s pripojenim kapacitoru, Kdyz je pripojeny na stabilni + a - nevybiji baterku? Zesilovac chapu kdyz ma spinaci kontakt ale kapacitor to nema ne? Muze mi nekdo vysvetlit jak to funguje? Kazdopadne dik moc vsem za rady!
mno pokud kapacitor nema spinaní z radia tak se nabije a pak vypne:-)pokud se pletu tak opravte:-D
Co já vim, tak kapík funguje tak, že pokud je nečinný a nic z něj neodebírá proud, tak po pár sekundách sám "vypne", což poznáš i na LCD, který při chcípnutí auta po několika sekundách sám zhasne a kapík je nečinný.

25.06.2009, 14:27 |
DaveX Ten kapacitor je tam fakt zbytečnost. Nedávej ho tam, prodej ho a radši si kup 50 kábel. Jak přijde TUS :) tak uvidíš, že se ti bude hodit ;)

02.09.2014, 01:35 |
Respo Ahojte mám otázku ...
Aké reprokáble ( výška , stredobas ) ?
na aktívne zapojenie
zosik 4x90w
zatial som pozeral iba na:
Hollywood 99% ofc - výška ( 2x 1.5qmm ) stredobas ( 2x 2.5qmm )
Sommer Cable - Je ich strašne vela a práve tu by som fakt ocenil niekoho kto sa v nich vyzná a vedel by mi poradiť konkrétne modely káblov
Prípadne iné káble ktoré stoja naozaj za to
Rád si nechám poradiť
zakladna trieda, ale za tie peniaze velmi ok.
signal sommer goblin
repro sommer meridian dal by som asi 2x2,5 na vysku aj stredobas rovnake, ak chces usetrit, tak 2x1,5 na vysku
do 5 metrov kabla je to v pohode ak mas minimalne 4-ohmove menice...
ak by si chcel ist o krok dalej, tak kimber 4PR, ten ale stoji zo 3-4x tolko

02.09.2014, 11:57 |
Respo | Upraveno: 2014-09-02 12:04:14
Velmi pekne ĎAKUJEM !
ešte sa chcem teda opýtať
momentálne mám AIV (
[ Link ] )
sú dostatočnej kvality alebo je lepšie si vyrobiť vlastné RCA ? a teda s káblom sommer goblin ??
Ak áno tak aký cinch by som mal použiť ?
Našiel som : Hicon HI-CM06 a Hicon HI-CM05 alebo radšej nejaké úplne iné ?
Ešte som si všimol že predávajú už vyrobené
Hicon Hifi HIE-C2C2
(
[ Link ] )
Hicon Hifi HIA-C2C2
[ Link ]