Navštíveno 3845x

Ahoj, mám zesilovače Helix SPXL 1000 (2x80A pojistky na zesu) a Helix Dark Blue Four (2x25A pojistky na zesu), v současnosti provizorně zapojeno na kabelu 50mm2 od přední baterky se 160A pojistkou.
Teď chci dát do kufru ještě batt Power Cell 3000, na ní přivedu zepředu přes dobíjecí relé ten 50mm2 kabel jištěnej na 160A a z Power Cellky bych pak potřeboval dát vhodnej distibuční blok s pojistkama, ideálně i nějakej s voltmetrem.. Zajímá mě jak silný je potřeba z bloku dotáhnout k zesům kabely a jak je jistit, pak jestli to všechnbo bude správně i po stránce pravidel EMMA a podobných soutěží.
Díky za odpovědi, pokud někdo víte i o vhodným konkrétní bloku, dejte pls link.
to vypadá dobře, ale nějak nepobírám jaký to má vstupy a výstupy.. Přepoklávám že přívod obou pólů je zprava (max průřezy?) a zespod pak 4 vývody pro každej pól (průřezy?), je to tak? :)
už jsem se dočetl ty průřezy přívodů, jen nevím průřezy vývodů.. Zbývá ještě pořešit jak silný kabely ke kterým,u zesu použít a jakýma pojistkama osadit.. A pak taky zda je to podle pravidel :)
ještě otázka kam umístit dobíjecí relé na propojovacím kabelu - mezi pojistky nebo mezi pojistku a baterii v kufru?
Jak daleko budou zesy od bloku ?
u toho bloku píšou že je na AFS pojistky, měly by tam ale pasovat i ANLka ne? AFS ani nenabízíš..
Při délce 1.5m bude stačit pro 4 kanál 10qmm ( úbytek napětí by měl být cca. 0.07 V ).
Pro monoblok kabel 20qmm ( úbytek cca. 0.1 V ).
Jsou to klasické mini ANL.
ano AFS jsou mini-anl , mam skladem i nejake ty AFSka od connectionu (nemam je na shopu)
jinac souhlas s hifimaniakem ohledne kabelaze na 4k 10qmm a na mono 25(20)qmm
tak vše pořešeno, ale nastal problém s baterií.. Objednal jsem od Revila, měl dodací lhůtu dva dny a už je to 13 dní.. Minulej týden ve čtvrtek jsem tam psal a pak i volal, prej už je to poslaný ale do teď nic nepřišlo, domluvili jsme se taky že mi dá podací číslo zásilky a zjistím si kde se to seklo.. Do teď nepřišlo ani podací číslo..
Takže jakou baterii byste pro můj případ doporučili a od koho aby to spolehlivě do víkendu přišlo? Nemusí to bejt za každou cenu Power Cellka..
A pak mě ještě napadlo.. Když budu mít aku propojený přes relé, nebudu pouštět hudbu a jedna baterie se mi vybije třeba na 10.5V a druhá bude plná, tak později při spojení relé, ta plná začne dobíjet prázdnou neskutečným proudem, nedělá to nějakou neplechu? Když se má aku dobíjet desetinou kapacity..
nikoho nenapadá kde sehnat power cellku nebo něco podobnýho vhodnýho do 10 tisíc?
s revilem sem měl stejnej problém, ne teda s baterií..
ale napiš Kleenexovi, umí i baterky Power Cellky
díky, napsal jsem mu na ICQ, tak snad se ozve :)

22.07.2009, 06:37 |
pivasek | Upraveno: 2009-07-22 06:44:29
tak se stále neozval.. :( napsal jsem už i na mejl
ten blok je dobry zapojis do 50-ky zprava + aj -
potom na zadnu baterku das 35-ku (prva istena)
a zosiky na 25-ku (ostatne tri istene)
ostane Ti jeden volny vystup (zeby radio?)
tym padom mas aj zadnu baterku istenu podla predpisu, len musis mat RB do 30cm od nej.
inak spracovanim super kvalita
Zrovna čekám, až ten Audison bude na poště. Ani ta cena vzhledem k možnostem zapojení není špatná. A o kvalitě zpracování nepochybuji.
to věřím že je fajnovej, me se tohle řešení taky líbí od prvního pohledu :) Dneska to taky objednám. Kleneex se už ozval, má poslední kousek tak mi to pošle a baterka už taky bude pořešená. Dneska mi přišly kabely a pár dalších věciček tak se budu moct vrhnout na finální přezapojení a pak už jen to dokončit po vzhledový stránce :)
tak na Audisona si musím počkat, je vyprodanej.. Zatím jsem na tom takto..

Také čekám. Vyprodaný :-(
vypadá to hezky kompaktně. baterku máš kde? tam za přepáˇzkou u hasičáku?
psali že dají vědět ještě ten den kdy zas budou a do teď nic.. tak jsem tam dneska psal, uvidíme.. Snad budou..
Bylo to vymejšlený jako kompaktní protože občas musím mít celej kufr prázdnej a něco převézt, ale celkem už to má určitě přes 100kg, takže musím vše rozpojit, vytáhnout prvně baterii a pak dva chlapi zbytek :D Aku je za za hasičákem, doufám že se mi tam vleze ještě i ten Audison..
abychom se toho audisona vůbec někdy dočkali...
hele hosi,mam taky dojem ze tie audisony boli v dopredaji a uz sa nerobia
Já už ho mám. Ano jsou v doprodeji a má být nový model. Otázka je kdy ?
tak mi dneska zrušili objednávku, o novým modelu nic neví.. Nějaké jiné nápady na vyřešení napájení? Už jsem si nakoupil pojistky.. :/
OT - kua to je šroubů v tom boxu:-)
jj, na tý čelní straně jich je dost, jsou tam slepený a sešroubovaný 2 desky k sobě :)
tak jsem teď trochu hledal a našel jsem následující:
[ Link ] [ Link ] obojí to jsou takový značky neznačky, tak těžko říct jestli to k něčemu bude..
ten Audiopipe PDC-P1414 je na AGU pojistky, já už mám nakoupený AFC, tak možná spíš zkusím ten Phonocar 4/492.. Tam akorát zbytečně teda zaplatím voltmetr, počítal jsem s Audisonem tak už mám v autě jeden od Stingera..
co si to zkusit vyrobit sám, nejlevnější a kvalitní možnost. na druhou stranu je to časově náročnejší, ale zase to bude i tak rychlejší než na něco čekat.
nevím no, mám tady kus měděný pásoviny, ale času moc není..