Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Bzučení do repra

o Navštíveno 3018x o
o 26.09.2009, 13:11 | Ritchma
Mam v autě čtyřkanál, dvakrát ovály a dvakrát kompa.
Bzučí mi repro podle polohy plynu :(
Myslel jsem špatnej signálovej kabel, ale když odpojim jeden signál, přestane to dělat a je jedno jakej. Pokud jsou zapojený oba, tak to začne zase. Kabely nemam úplně nejlevnější. Napadá vás čim by to mohlo být a po čem jít?

o 26.09.2009, 18:04 | luda551
Jednoducha otazka? Mas radio pioneer??ty to delal normal:-(Jak vedes signaly???
o 26.09.2009, 23:22 | Ritchma
Všechno je vedený nad prahem pod plastama.
Na jedný straně mam napájecí kabel,jeden signálovej a jeden repro kabel, na druhý straně je další signál, rem kabel a jeden repro kabel.
Rádio mam kenwood KDC W7541U
Repro kabely mam myslim kicker, každej má svojí izolaci a ještě jednu společnou...
o 27.09.2009, 01:36 | luda551
tak zkus výst po jedný straně napájecí a po druhý signálový, aby nevedly spolu, to může být důsledek rušení, repro kabely nevadí, když vedou s napájením
o 27.09.2009, 13:37 | endru.ondra
skus taky kostru udělat novou
o 27.09.2009, 13:39 | DaveX
Jaké máš signálové kabely?
o 27.09.2009, 20:28 | Ritchma
Kdybych ale odpojil ten signálovej kabel, kterej nevede na straně kde je napájecí, tak by to přece nemělo bzučet a kdybych nechal jenom ten kde je společně s napájecim, tak by to bzučet mělo, ne?
Napájecí mam jeden tenhle - [ Link ]
a druhej z týhle sady
[ Link ]
o 27.09.2009, 20:29 | Ritchma
A tu kostru myslíš zesíku? Jestli jo, tak je ok. Nebo něčeho jinýho?
o 28.09.2009, 11:56 | endru.ondra
JJ od zesíku k ukostření může se ti vyklepat špatná udělaná, musí bejt stejnej promer jako máš napájecí nebo blbá kostra na autě taky sem to zažil maj to fáčka a feliny.
o 29.09.2009, 00:15 | kostelda125
Zkus vzít napájení (hlavně kostru) ze zesilovače co máš v kufru a připoj je na napájení autorádia a kostři zesík jenom v kufru netahej mínus k baterce mě to pomohlo vyhladit komplet pískání natáhl jsem plus a mínus zezadu od zesíku a maká to krásně lezlo to po mínusu. Hlavně taky ukostři šasí autorádia
o 29.09.2009, 11:53 | D-door
Nebo radio?
o 29.09.2009, 20:42 | Bladzej
kostra...
jako ti nademnou. zkontroluj ukostŕení zesilovače s kastlí. a v motoru dej minimálně stejnej průřez kabelu jako je napájení k zesu. kontakty pěkně očisti.

jenom jedna technická otázka, když jsi zkoušel to bzučení, měl si rádio položený venku z kastliku, třeba na sedačce? páč tohle jsem udělal, kvůli tomu, ja vůl pak předělával koncovky RCA kabelů, nakonec jsem zjistil že to bylo tim, že rádio nemělo kostru. jinak k signálovým kabelům: dávejte kostru na obou koncích :)))))
o 01.10.2009, 20:24 | Ritchma
mmt jsem v tomhle úplnej amatér a teď jsem trošku zmatenej. Možná je to opravdu jenom tim rádiem, protože jsem měl v tu chvíli když jsem to zkoušel rádio venku, protože přestalo hrát (přetrh se mi v kufru REM kabel a já si toho nevšim). Jak to rádio ukostřit?
Koupil jsem kabelovej set, takže ukostření je 1m kabelem stejnýho průměru (35qmm)přimo na kastli na holej plech. Nicméně uzeměnění v motoru je origo.
Auto je audi a4, ale je fakt že fáčko mi to dělalo občas taky, ale jenom výjmečně...
Čili jak ukostřit rádio? Tam je někde asi šroubek na uzemnění a zase někam na kastli???
A díky za všechny rady a nápady :)
o 01.10.2009, 21:06 | Bladzej
v motorovym prostoru kostru posil minimálně 35qmm, radši 50qmm ;)
já rádio ukostřené nemam (zatím), protože je v kovovém kastlíku, ale stačí obyč drátek, např 2qmm, ten zachytíš na "dorazový špunt" je vněm totiž šroubek, na který je nasazena gumová krytka a poté chytneš někde, kdesi na kastli vozu. teda aspoň takle to mam v plánu já u mě v autě.
o 01.10.2009, 21:26 | Ritchma
já mam dojem, že tam vzadu na rádiu byl přímo šroubek na uzemnění, ale nějak jsem nechápal proč tam vůbec je :D Mam ještě zbytky repro kabelu 3,5qmm, ten můžu použít? Ale další tak tlustej kabel na uzemění nemam, nějakej typ kde sehnat kousek v Praze?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3126 sekund.