Navštíveno 11755x

Zdravim, znamemu jsem dnes nahodil do prednich dveri autoteky a je maximalne spokojenej. Ted by nejak chtel poresit kufr ale nevim jak. Sub nechce, a chce co nejvice zachovat originalni kufr. Ale co jsem koukal vypada to na hodne maly ovaly. Ma nekdo nejaky typ na nejaky slusny? jeste dodam ze se jedna o octavii combi. PS:upravy dveri neprichazi v uvahu a velmi casto vozi velky predmety
Oválné reproduktory 4x6". Asi u nás nejpoužívanější zadní reproduktory do Octávie Combi jsou Powerbass S-462
[ Link ] V případě zájmu máme skladem a mohli bychom prakticky ihned odeslat..
ok to by slo:) prosimte revilo mam u vas jeste tu mrizku na 12'' subwoofer. Uz jste naskladnili?:)
ozem sa ta spytat ci to budes napajat na zosik alebo nie?ak nie tak si zobr repro z co najvacsou citlivostou...
co povies dva kusky:
prve mam doma a idem ich montovat bratovy do auta
[ Link ] druhe tieto:
[ Link ]
na zesik to nebude. to jsem zapomel dodat:)

27.03.2010, 13:34 |
Zbyšek | Upraveno: 2010-03-27 13:34:59
Já když dával dozadu do octy nový repra, tak jsem koumal jaké tam dát a vyzkoušel jsem několik různých sad. Nakonec tam skončily 165mm
[ Link ] Já mám tedy liftback, ale jde to udělat i u kombíka (budu to řešit ještě u otcovy octy). Stačí udělat jen vhodnou mdf redukci a jdou tam perfektně dát větší repra. Přece jen rozdíl mezi osazením 130mm a 165mm byl hodně znatelný a 165mm tam konečně dokáží něco zahrát.
Samozřejmě to samé jde dělat i s ovály, tedy výměna malých oválů za větší.
foto 165 vzadu v oktě máš? tyky o tom přemýšlým, ale nechci aby to vypadalo jak bolavá noha a trochu to vypadalo...
to Zbyšek: Mě by celkem také zajímalo, jak jsi vytvořil podložku, aby to hrálo tak nějak korektně a nějak moc to neutlumovalo zvuk a taky aby to při nějakém větším zatížení moc nevadilo při reprodukci vybrováním (vysunutím ven) membrány (myslím ten závěs) ikdyž už mám koupeny dozadu kompa 13cm ale neodzkoušeny, střeby bych mohl zaměnit za větší s klidem, jedny mi tu prozatím budou přebývat totiž. :-)
to axetom: můžeš se mi ozvat na ICQ? Pořešíme ty mřížky..
Fotky z průběhu realizace nemám, ale můžu to zítra nafotit jako to nyní v oktě vypadá.
Jinak redukce je dělána tak, aby právě pokud možno vůbec nevadila v prostoru membrány většého repra. Jelikož je vše šroubeno do originálních plastů (tedy i do originálních děr), tak se u jednoho sloupku nemohl dostat zcela mimo membránu jako ostatní a byl proto celkově odfrézován na výšku, aby membrána nemohla nikdy redukce dotknout. Takže do celého prostoru membrány repra malý kousek zasahuje právě jeden upevňovací bod, který je o cca 15mm odfrézován směrem od membrány.
Trochu blbě se to vysvětluje, ale asi si to každý dokáže představit.
Ve finálě nejde vidět, že by tam byly větší repra, pokud se někdo nepodívá zespodu a neví, že by tam měly být menší.
Tak tedy fotky: je to normálně uloženo přes mdf redukci z 25mm materiálu co mi dodal rover. Pak už jen chvilička modelování a bylo to. Do této části je zbytečné dělat nějak moc složitý tvar, takže po venku je to defakto obdélník (s výřezy v oblastech pásů atd) a veškeré tvarování je ve vnitřku jak už jsem popisoval (tedy normální kruh s jedním výstupkem zafrézovaným na výšku).

Z běžných pohledů tedy nejde vidět, že by bylo něco jinak. Jen zespodu si člověk znalý všimne, že tam je něco jiného a dle zvuku to pozná asi i jelito.

28.03.2010, 17:15 |
Fresh Zbysku az to budes mit v tom kombiku, tak to prosim nafot a dej to sem, to by me hodne zajimalo