Navštíveno 1738x

Ahoj, chtěl jsem se zeptat na jednu delikátnost teda pro mě.Kamarád cghtěl udělat audio do auta,že mu nehrajou některý repráky atd.Tak repra jsem dal nové,samosebou do zadu nové kabely atd.Zadek v poho.Přidělám přední repra vejšáče vyhýbky, vše jak má.Ale ejhle levý reproduktor stále nehraje.Zkontroloval jsem kabely u repra i Iso konektor, z něho signál leze ale u repra už ne.Celý bágo origo kabelů vede buhví kde.A ve dveřích je spešl konektor, ve kterým jsou vedený dráty od skel,zrcátek atd.Takže vůbec nevím kudy natáhnout nový kabel.Jestli vrtat do dveří díru a pak na autě protáhnout gumovou průchodkou či jinak.
ještě jen dodám že předchozí majitel toho vozu tam namontoval HF,takže tam ISO bylo dvoje,prostě hroznej paskvil v kabelech.Je možný že něco přerušil?či ten slabej vodič přetrhl?
do francouzských aut ani nemusí šahat českej člověk - tam je elektrika vždy totálně k ničemu. Počínaje kabelama, které jsou "černé" za pár let, přes všechny spínače a jednotky, konče oxidací snad úplně všeho :-)
Rozpoj ten konektor, změř zda ve dveřích je to ok a pak to případně nastav pouze v té části, co jde k rádiu v autě.
Zapoj hlavu a s multimetrem na to přijdeš. A handsfree mohlo být třeba pouze na levý repro, tak jdi po barvě kabelu od ISO konektoru. Ale ta může být za dalším nesmylným konektorem pod pal. deskou zase jiná barva.
Hodně štěstí, když tak zavolej až u toho budeš a budem laborovat.
Jak bylo řečeno, navíc francouzů se bojím.Měl jsem XM nic nešlo,Scenic nic nešlo,806 zase.Ted dělám 306 a taky.Jak říkám měl tam troje iso to jsem vyndal.Nechal jedny.Kabel jsem si propísknul a nešel signál.KOnektor ve dveřích jsem vymontoval,zkusil jsem vyčistit kontakty.Vím nic moc řešení ale co kdyby ale taky nic.JAk jsem psal, z rádia signál jde.Přímo u toho konektoru když to nastavím tak taky.Ale do dveří už se nedostane.Blbé je že tam není kudy protáhnout nový kabel.Z karoserie ven ještě ano.Ale není kudy do dveří.Žádná gumová záslepka či něco podobného.ATk provizorně mi nezbylo nic jiného než udělat prasárnu.Natáhl jsem kabel od radia nový ale u dveří kouká.Raději jsem ho zaizoloval a udělal aby se kopírovalo zavírání dveří.Jenže to není řešení.Navíc od radia vede to bágo kabelů do palubky,pak někam směrem k výdechům ke sklu a zas dolů k pedálům.KDe pod krytem, to vede do dalších napojovacích konektorů.To znamená není to jednolitý kabel,ale několikrát přerušený a napojený jiným konektorem.A popravdě řečeno rozebírat se mi pul palubovky kvuli tomuhle se mi nechce.To mi za tu práci nestojí.Jediná možnost,vrtnout dirku do dveří a protáhnout to do karoserie tím gumovým návlekem co tam je.

22.04.2010, 16:12 |
dedo Treba tam nové piny do prechodky, na xsarách to odchádza, snáď na každej, a PUG306 je to isté...
Dedo:docela tomu i věřím že to tak asi bude.Jenže s tím se asi dělat nebudu.Podle mě ten vodič přerušil někdo kdo montoval to HF,protože tolik kabelů jsem za rádiem nikdy neviděl.Všechno zpřetrhaný prasácky polepený atd.