Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Rušení v soustavě

o Navštíveno 2961x o
o 12.05.2010, 13:22 | Arny
Při nastartování a přidávání plynu se zvyšuje pískot v předních reproduktorech zapojených na 4CH zes Clarion zapojen do můstku na LP a PP. Poradí někdo jak nejjednodušeji provést odrušení a čím? Přívodní kabel je už z motorového prostoru až do kufru tažen v ochranné trubce (délka 4,5m) a kostra je připojena v kufru (nalisované měděné oko a perfektně připojeno a na krev dotaženo, takže spoj v pořádku. Délka kostry je 0,5m) Díky

o 12.05.2010, 13:23 | Arny
Signály 2x stíněny Boss audio, délka 5m
o 12.05.2010, 13:26 | Milhauzz
Co zesík, jak ho máš upevněný? Někdy pískot může být způsobený montáží zesíků přímo na plech (kastli). Ale faktorů můžou být mraky.
o 12.05.2010, 13:38 | Arny
Zesilovač není s kastlí nebo s kostrou vůbec v kontaktu.
o 12.05.2010, 13:41 | wattman
rádio jaké? :-)
o 12.05.2010, 13:45 | Arny
Radio je Pioneer DEH-4200SD nové
o 12.05.2010, 13:48 | Arny
Při zapojení rádia normálně přes ISO bez zesilovače to nedělá.
o 12.05.2010, 13:48 | wattman
vezmi multimetr a zmer v kufru, zda cinche maji GND (ten plech okolo kolíku) spojenou se kostrou auta... pakliže ne - někde jsi "štrejchl" cinchem o kostru nebo mas saptnou kostru u zes... Cinche u pincka vzdy zapojovat s odpojenym radiem i zesilovacem od napeti - a nebo hodne opatrne...
o 12.05.2010, 13:50 | wattman
v případě, že to nebude spojeno, je potřeba na desce toho radia vymenit pojistku - když tak pak napiš...
o 12.05.2010, 13:53 | Arny
GND v pořádku, změřeno prozváněčkou, kostra na zes také
o 12.05.2010, 14:01 | swep
radio mas prikostrene na sasi?
o 12.05.2010, 14:03 | Arny
Šasi rádia přikostřeno není
o 12.05.2010, 14:06 | swep
tak jej prikostri a ruseni by mohlo zmizet, u pioneeru to obcas dela, ze pri otackach piska ve vyskach
o 12.05.2010, 15:48 | Pavčo
jj v jinem přispěvku se taky řeši muj podobny problem... to je docela zajimave s tim radiem pioneer, mam taky (deh 2200UB), je možne že se neco pokakalo tim že jsem docela pravděpodobně spojil plus z cinche s minusem na radiu?? to by vadilo??, nikdy jsem nad tim nepřemyšlel
o 12.05.2010, 16:03 | wattman
jo, to by přesně odešla ta pojistka, která je na desce uvnitř rádia... :-)
o 12.05.2010, 21:42 | Pavčo
no super... tak v tom připadě by byl problem teoreticky vyřešen.. počkam až přijde radio z reklamačky a pak se uvidi... no ale jakože nevim..mi se to piskani začinalo ale až postupně objevovat, nejdřive z řídka, a nakonec to piskalo pořad... ze začatku když to začlo piskat tak jsem zastavil, na zesilovači pohybal v cinchema a bylo to zase chvili oka.. no nevim.. jsem z toho už zmateny, je strašně moc variant...
o 13.05.2010, 10:46 | Arny
Tak jsem dnes rádio přikostřil provizorně kabelem přímo na baterii a píská to stejně.
o 13.05.2010, 11:18 | swep
mas moznost vyzkouset jine radio? pokud ano, tak to zkus a jestli piskani nebude tak bych hledal chybu v tvem radiu
o 13.05.2010, 13:31 | achiles
mam oct2 a taky se mi objevilo piskani v reprech. signal kabel ESX SX5RCA vedeny druhym prahem nez je napajeni k zesilovaci, radio Alpine IVA-106 (neni samostatne prikostreno, mozna tenke napajeci kabely?), zesilovac MacAudio Z4200 (minus pol dobre prikostren, zesilovac jako takovy nikde s kasli spojen neni). mate jeste nejake rady? instalace je dle meho nazoru pomerne cista, ale stejne to piska :[ co treba nejakej ten odrusovac (GLI30)?
o 14.05.2010, 09:20 | Arny
Tak jsem včera vyzkoušel vše co šlo abych se pískání zbavil. Připojil jsem jiné repro přímo v kufru na zesilovač abych měl jistotu že není rušen signál mezi repro a zesilovačem, natáhl jsem kostru provizorně kabelem přímo z baterie, hodil ho přes sedačky a připojil na zes, a aby toho nebylo málo koupil jsem ještě jedny signály, hodil na sedačky a provizorně připojil. Teď byla jistota že kabely nemohou být ničím rušeny (snad jen UV zářením ze slunce :-)a co myslíte, pomohlo to? NEEE, píská a píská
o 14.05.2010, 15:47 | Pavčo
jednoznačně byhc zkusil tvoje radio hodit do jineho auta... ja to tak udělal, a zistil sem že to děla radio
o 15.05.2010, 13:16 | dejvyxxx
Ty jo mně to dělalo taky tedka...nešlo to ale vubec poslouchat tak sem si s tim hral asi hodinu byl to hrozny pískot,mám pio 88rs, ale nakonec sem dal signály trošku dál od napájecích kabelů a přestalo to skoro uplně.
o 15.05.2010, 16:22 | swep
u pioneeru to opravdu muze byt zpusobeno spalenou pojistkou u rca vystupu, rozhodne bych zkusil dat jine radio na vyzkouseni, nebo odpojit signaly od zesilovace, zapnout zesilovac a spalat na plyn jestli bude piskot nebo ne, pokud ne, zkusit radio u kamose jestli piska, pokud bude taky piskat, pak servis
ja osobne kdyz sem mel 88rs tak absolutne bez problemu
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3407 sekund.