Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Srovnání MTX vs. Hertz

o Navštíveno 7227x o
o 27.05.2010, 20:17 | Monička
Copak by zahrálo lépe?

MTX [ Link ]

Hertz [ Link ]

Hrané na zesíku.. Ty Hertz sem nikdy neslyšel..

o 27.05.2010, 20:55 | Midnite
já slyšel hertz, měl jsem je týden v autě na zkoušku a mohu říct že mne vůbec nezaujaly. Dá se to tak říct o skoro celém sortimentu HErtz. O MTX ti nejlíp poreferuje Revilohifi.cz (dával je do aut) a lidi co si je koupili.
o 27.05.2010, 20:59 | Monička
Taky sem nikdy nemusel Hertz.. pořádně nevím proč.. :-) Jinak díky..
o 28.05.2010, 15:59 | kincmar
Taky by me to zajimalo..Ma jeste nekdo nejaky postrehy??
o 29.05.2010, 11:13 | mishan
co se týče komp, tak mi hertze do auta nesmí, kdysi sem měl Hskáška a za tu cenu fakt nic moc. Volil bych MTX nebo úpně jinou značku, Morel, DLS apod...
o 29.05.2010, 11:19 | mr.brain
Já ty HSK 165 mám a můžu srovnat s Rainbow Sax 265.20 (obojí ale z roku 2008, takže ne současný řady, ovšem cena +- podobná 5000 Kč). U těch Hertz jsou docela příjemný výšky, ono je to asi taky daný tou velikostí (28 mm), zato středy a hlavně basy to je jak z nouze ctnost, hlavně co se týká basů - velká mizerie oproti Rainbow. Zas Rainbow mají ty výšky jen 20 mm, což je na tom taky znát a je třeba hodně dobře nasměrovat.

Za mě bych šel do MTX nebo jako mishan - hlavně když už vím co od Hertz čekat.
o 29.05.2010, 22:07 | CarMedia.cz
Těžko budu porovnávat. Zvukově se jedná o o naprosto jiné reproduktory. MTX mají znatelně kvalitnější spodek a střed, s výškou na tom budou lépe od Hertzu. I když lépe, T6S jsou zvukově opravdu vyrovnané reproduktory, i výšky hrají opravdu krásně jemně a neagresině.
o 29.05.2010, 22:21 | CarMedia.cz
Jinak pokud je někdo z okolí HK, případně přímo z HK, tak dnešním dnem mám k dispozici možnost poslechu ve dveřích. Pracuju na předváděcím voze a zatím jsem dal dokupy přední dveře s MTX T6S652 zapojené na MTX Audio TH904 (zatím jen na 2 kanály v pasivu). Myslím, že hodně lidí bude hledat někde basáček.. :-)). Takže kdyby měl někdo zájem, ať se mi ozve a můžeme se domluvit..
o 30.05.2010, 13:02 | Monička
Je to pro kamaráda.. Já mu říkal,že raději MTX.. Sice sem Hertz neměl neslyšel,ale nemají mojí duvěru.. A jak čtu tak je to i správně.. Ty T6S52 sem slyšel a mužu říct,že paráda..
o 30.05.2010, 13:03 | CRXMen | Upraveno: 2010-05-30 13:18:23
jednoznačně Hertz, mám je v panelu už nějakej ten čas, a ty středobasy jsou právěže fantastické, můžu to porovnat s Rainbow, Focal, Infinity, JBL, Kicx, Pioneer,Helix atd. Co se týče výšek tak ty hrají líp např u Focal ale i ty HSK je nemají špatné, hrají podobně jak DLS. MTX umí podle mě jen silné subwoofery a možná k tomu zes. Ad si to přijde kamarád poslechnout sám na naši prodejnu a uvidí.. [ Link ]
o 30.05.2010, 14:56 | kincmar
Ten kamarád sem já. Před tím sem měl Hertz DSK 165, tak sem chtěl zůstat u stejné značky. Ale chci hlavně kvalitu a aby to zahrálo. A co tady píšou o těch Hertzech mě zrovna moc nepřesvědčuje..Tak teď nevím
o 30.05.2010, 14:56 | kincmar
Ten kamarád sem já. Před tím sem měl Hertz DSK 165, tak sem chtěl zůstat u stejné značky. Ale chci hlavně kvalitu a aby to zahrálo. A co tady píšou o těch Hertzech mě zrovna moc nepřesvědčuje..Tak teď nevím
o 30.05.2010, 15:16 | CRXMen
DSK hrají velmi dobře ve své cenové relaci, a jestli jsi z Brna doporučil bych ti stavit se zamnou na prodejnu a poslechnout si vše co tu máme aji ty HSX nebo DSK na porovnání. Problém je v tom že někdo hodnotí zvuk v konkrétním autě kde ho ovlivnuje instalace(která je velmi často udělaná špatně) autorádio, zesilovač, kabeláž, tlumení, nasměrování komponentů, naladění atd.
o 30.05.2010, 17:25 | Midnite | Upraveno: 2010-05-30 17:28:28
CRX hlavně v panelu a v autě to bude naprosto něco jiného, že? takže ty to hodnotíš stejně špatně jak všichni kolem podle tebe. Nechápu jak jako pracovník shopu můžeš napsat JEDNOZNAČNĚ když si MTX neslyšel (podle toho co píšeš). Takové prodejce nemám rád, ať se jedná o autohifi, elektroniku a další věci o kterých něco vím a prodejce bude tvrdit svoji pravdu a hlavně nutit jednu věc kterou mají a jinde ne.. Promiň ale takové razení mi příjde neobjektivní a zaměřené na to abys udělal kšeft.

Jinak abych tedy napsal sestavu na kterou jsem měl hertz: jvc g722 , tady ty kompa a zesík byl helix dark blue two...
Sestava nic moc ale zvuk byl nemastný a neslaný, výšky nebyly špatné ba naopak ale středobasy byly pro mě totální zklamání.. Od té doby prostě nevěřím ničemu od HERTZ a raděj časem zkusím MTX (ikdyž je to pro mě něco nového) než Hertz a podobné věci.
Toť můj názor

edit: pár prohozených písmenek :)
o 30.05.2010, 18:44 | Monička
Jako Midnite.. V panelu a v autě je to uplně něco jiného..

Chtělo by to někoho kdo by ti je pujčil na poslech ve vlastním autě..
Dřív mě vždy All psal pokud mám nachystané auto,mužu dorazit a vyzkoušet ve vlastním voze.. Ovšem ten nedělá Hertz a zajet si mimo Brno poslechnout repro taky nic moc..
o 30.05.2010, 18:46 | Monička
kincmar: A nebo vem prostě něco co je dávno vyzkoušené..

Na druhou stranu i to neznamená,že ti to bude vyhovovat.. Takže v tom případě to vypadá na variantu Pokus Omyl.. ;-)
o 30.05.2010, 18:53 | mr.brain
CRXMen: jako midnite, stejně tak bych mohl říct, že ty ovály 6x9" od MacAudio co mám v dřevěný ozvučnici hrajou líp, než v platu - ještě aby nehráli. Fakt to takhle nejde srovnat, pro nějakou představu ano, ale ten zvukový projev v autě je pak úplně jinde.

Jeden čas jsem měl kombinaci spodek od Rainbow a výšky z tý sady HSK 165 a hrálo to pěkně (což je jasný, když u těch Rainbow jsou ty výšky opravdu hodně malý).
o 30.05.2010, 19:38 | Seat Power
osobne me Hertz nejak extra nezaujal,i kdyz ani s MTX nemam zkusenosti volil bych spise MTX
o 31.05.2010, 07:38 | CarMedia.cz
CRXMen: To tvoje tvrzení, že MTX neumí repro je hodně ale opravdu hodně odvážné. Skoro bych řekl, že až bezmyšlenkovité plácnutí do tmy. Myslím si, že zrovna MTX je značkou, která než aby dělala něco špatně, tak to nebude dělat raději vůbec.

Jinak ohledně tvého hodnocení Hertz DSK. Těžko brát vážně prodejce, který vychvaluje reproduktory s opravdu vysokou agresí výšek, sice celkem ucházejím spodkem, ale hodně upadlým středem. Tím tvým blahořečením možná ukolejšíš někoho na krámě, pustíš mu repro, zákazník slyší bum cink a už se mu koulí oči a otvírá peněženka, ale kvalitu zvuku si u repro v ceně kolem 2t představuju naprosto jinak. Když tak zveš lidi k sobě na krám, sedni do auta a přijeď do HK, můžeme se posadit do auta, kde T6S jsou. Nebudu tě přesvědčovat u demopanelu, který díky akustice místnosti apod. nemá se zvukem v autě nic moc společného, budeš mít možnost poslechu přímo v autě. Vem si s sebou hudbu, na kterou jsi zvyklý a u které víš, co poslouchat. Nebráním se vůbec ničemu.
o 31.05.2010, 10:19 | CRXMen
Midnite: nevím jak jsi přišel na to že to v autě bude něco naprosto jiného? A taky že jsem pracovník shopu? Autohifi dělám přes 10 let, mám za sebou mnoho uspěšných instalací včetně několika vítězství ne Emme a také MČR 2006. V Brně mám demo panel ve kterém je 40 párů reproduktorů které můžu pustit na jakékoliv autorádio bud napřímo nebo přes zesilovač. Vyzkoušel jsem tu mnoho značek( i z USA) mezi které patří i MTX. Nevím jak dlouho se autohifi zabýváš ty a jaké máš zkušenosti, ale možnost porovnat si zvukově několik komp. jestli jsou vhodné na autorádio nebo potřebují zesilovač, nebo taky udělat si realnou představu o parametrech(které jsou u hodně výrobců uplně nesmyslné) nemůžeš nikde jinde než v demopanelu kde máš vše pohromadě. A pokud vím v autě ovlivňuje zvuk oproti panelu hlavně jinej objem ozvučnice kterej je v každém voze taky rozdílnej. Jedná se tedy většinou o frekvence kolem 90hz a níž.
A jak říkáš takové prodejce máš rád, tak já říkám že zas mám rád prodejce kteří dováží nějakou značku na které mají nejvíc peněz a díky tomu tvrdí že je nejlepší! takhle to mi neděláme..
o 31.05.2010, 10:29 | CRXMen
Revilohifi.cz: jen ti řeknu ve zkratce že MTX T6S jsem tu měl a vím jak hrají.. a co se týče hodnocení reproduktorů Hertz DSK tak to není moje hodnocení ale zákazníků kterým se tento zvuk líbí a kupují to.. jako např dobře hrají ve své ceně také Kicx STC nebo v dražších Infinity REF. atd
o 31.05.2010, 11:21 | CarMedia.cz
Vážně pochybuji o tom, že jsi ty repro slyšel. To, že něco dovážíme není o tom, že budu tvrdit, že je něco nejlepší. Tvoje argumentace, že jsi je slyšel je jen vyhýbání se zodpovědnosti za to, co jsi napsal. Už jen díky tomu, že pokud by jsi je opravdu slyšel, nemohl by jsi v životě napsat rozhodně Herz.
o 31.05.2010, 16:38 | Midnite
já se zajímám o preblematiku cca 5 let.. AKtivně (tedy do aut) jsem na to 4 roky, tedy od 18...
pracovník shopu: ,,jestli jsi z Brna doporučil bych ti stavit se zamnou na prodejnu"
pak se tu tuším řešila kauce že pracuješ u Káji, ale to je úplně jedno jestli prodáváš či nikoliv...
Budu si stát za tím že demopanel a akustika v autě a prodejně je totálně něco jíného, za tím si budu klidně stát...
Infinity jsem zkoušel a opravdu to pro mé ucho dobře nehrálo, Kicx jsem neslyšel ale moc lidí co znám je má a jsou za těch 15 stovek spokojeni..
Jako prodejce by si mohl vědět že neznalec věří prodejci a pak to ventiluje dál a dál (ikdyž to může být jen ,,hoax")..
Poslední věc: stále si mi nevysvětlil proč si napsal JEDNOZNAČNÉ hertz.. Díky za vysvětlení.

jinak já nic nedovážím, ani jsem je neslyšel a proto se neodvážím hodnotit MTX, ale hertz jsem měl a slyšel tak hodnotím
o 31.05.2010, 18:51 | Monička
CRXmen: Máš v panelu MTX? Psal jsi,že jsi je měl.. To znamená na prodejně Ahifi? A taky ten minulej čas.. To znamená,že už je nemáš.. Prosím upřesni mi to díky..
o 31.05.2010, 19:21 | Vencaf
Hertz DSK jsem měl v autě a vejšky pro moje ucho strašně ostrý, středobas takovej nevýraznej, ale to mohly mít na svědomí nevytlumený dveře a už je to pár let zpátky.. už bych do nich rozhodně nešel.. ale nejlepší je si poslechnout sám a udělat si svůj názor
o 31.05.2010, 19:26 | Radeggast
To je zase diskuze... :)
Já bych nešel ani do jedněch... :)
o 31.05.2010, 19:29 | kincmar
Tak poradďte něco ruzumnýho.Kolem 3 tisíc +-
o 31.05.2010, 19:42 | Radeggast | Upraveno: 2010-05-31 19:45:04
Třeba já bych vybíral mezi:
Audio system MX 165 plus
uDimension EL Comp 6
Dego ST 650
DLS Performance C6A
Helix E 136 Esprit
Ale to je jenom můj názor... :D
o 31.05.2010, 20:31 | Monička
RAde:

Jak na tebe pusobí Audio System? uDimension mě nenadchlo,Dego neznám, C6 sem slyšel a pěkné lepší jak rs6. Helix taky nemusí být špatná volba ale neznám..

Mě spíše hodně zajímá zda má CRXman ty kompa na prodejně.. Nebo zda je vubec někdy měl..
o 31.05.2010, 22:31 | CarMedia.cz
Helix E 136 Esprit jsou také moc příjemný. Těch bych se také rozhodně nebál.
o 05.05.2011, 22:00 | prcekk
helix E 136 Esprit jsou super sem s nima nadmiru spokojen
o 06.05.2011, 00:33 | pepe689 | Upraveno: 2011-05-06 00:34:43
pfffffffffffff
o 06.05.2011, 18:43 | Maxík | Upraveno: 2011-05-06 18:44:26
Budu dělat svojí první instalaci, jen základ, přední kompa, v kufru zesík a sub...Koupil jsem si zrovna hertze a tato diskuse mě moc nepotěšila:-))Jsem zvyklý poslouchat v autě origo repráky ve Fiatu Marea, tak zlepšení tam bude určitě, zvlášt pokud dveře vytlumím. jsem na to zvědav:-)
o 08.05.2011, 00:00 | hoff
Kdysi jsem s Hertzy zacinal, nejprve ESK pak HSK a rozhodne bych nerekl ze jsou spatne. Samozrejme od te doby se nabidka na trhu zlepsila a je vice znacek na vyber. . . U ESK jen bacha na vysky-ja je odpalil behem tydne :) . . .pak nasledovaly HSK a to uz jsem byl spokojen s hlasitosti :)
o 08.05.2011, 12:20 | rover (WoodTech)
Poslední dobou se mi ti objevujou auta se samejma Herzama a musím říct že stoho lezou opravdu příjemné věci . Takže Herz - proč ne :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.6246 sekund.