Navštíveno 4606x

Zdravím, mám prosbu. Potřeboval bych propojit SW Re Audio RE12 a Spectron SP A2200. Dělají mi starosti dvě cívky na basáku a krom toho je to vůbec můj první počin, co se hudby týče. Mohl bych někoho poprosit o schéma zapojení? Díky moc...

16.06.2010, 23:20 |
hawai | Upraveno: 2010-06-16 23:36:10
spa2200 je 2kanál pokud vim, takže jedna možnost je dát každou cívku na jeden kanál a zesilovač přepnout na mono.
a nebo sw přepojit na 2ohmy a zesilovač do můstku.

16.06.2010, 23:28 |
hawai druhá možnost, snad jsem se nesplet

16.06.2010, 23:41 |
junglist.cz | Upraveno: 2010-06-16 23:51:12
Já jsem za variantu - dvoukanál v můstku a cívky sériově, bude to bezpečnější.

Nu, tenhle zesík není stavěný na 2 ohmovou zátěž do můstku. Můstek tedy nepřipadá v úvahu. Při tvém mono zapojení, jak jsi ho načmáral ... nejde ani tak o mono, jak spíš o stereo a můžou se ti přetahovat cívky. Dvoukanál v můstku a cívky sériově, jak uvádí junglist bude asi best-of.
ne-e, zapojil bych to jak uvadi hawai na prvnim schematu.. Ten zesilovac se da prepnout na mono, takze z obou vystupu poleze mono signal a ne stereo!
Kazdou civku zvlast na kanal a prepinac na zesiku MONO.
Tak teď teda babo raď..:-)) Rozseknem to nějak? Jak řeknete, tak to udělám, vím o tom fakt prd, kluci...

17.06.2010, 22:09 |
hawai milhauzz: jsi si jisty ze tenhle zes neni stavenej na 2ohmy? ja ho taky mel a mam dojem ze 2ohmy zvladal
junglist.cz: nemá náhodou ten sw cívky 2x4ohmy? treba se pletu ale to by pri tvem schematu bylo 8ohmu, ne? nebo jsem vedle?
pete_k: jj, presne tak jsem to myslel. tenhle zesik prepinac mono/stereo ma, proto jsem to taky navrhnul

17.06.2010, 22:30 |
junglist.cz | Upraveno: 2010-06-17 22:39:28
hawai: počítáš dobře, je v tý výsledný "nominální" impedanci problém? Víš, já nejsem zastáncem trápení koncových trandů mimo oblast SOAR. Aby ten Spectron zvládal 2 ohmy v můstku, musel by bejt stabilní do jednoho na kanál. Podle popisu v e-shopech není. Ale třeba je, nevím :o) Stejně tak nejsem zastáncem cívky na kanál, nějak nevěřím, že jsou kanály natolik "synchronní" aby zvládly dvě cívky najednou. Ale třeba jsou, nevím :o) Proto ta moje varianta. Bezpečná pro zesik i woofer. Ale nebrat vážně, jen můj názor :o)
Dle mě by vtomto případě bylo nejlepsí vymenit zesik jelikoz na to proste nema . Cívku na kanal bych rozhodne nedaval jelikož to ani nahodou nebude sinchroní takze budto to zapojis jak pise junglist a a bude stim zesík tezko hejbat nebo na 2ohmy a poleze stoho shit nebo po chvyli taky nic porotoze neco odpalis :-((