Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Výběr komp. 165mm

o Navštíveno 3713x o
o 03.08.2010, 09:31 | Aegis
Ahoj,

z dlouhé chvíle koukám na reproduktory a vybírám něco do svého povozu. Budou hrát na zesíku Audison Srx3.

Předvybral jsem tyto:

MOREL TEMPO 6
RAINBOW SAX 265.20
RAINBOW SLG 265.20 F3 KICK
RAINBOW SLX 220.20 X-PLAIN
AUDIO SYSTEM X--ION 165
AUDIO SYSTEM RADION 165

Určitě neudělám chybu ani s jedněma z nich, ale zajímal by mě i názor ostatních.... Takže, názory a zkušenosti sem !!!

(btw, neposlouchám rock a Evu s Vaškem, spíše house atd.)

o 03.08.2010, 19:00 | Aegis
Tak se toho asi moc nedozvím :-/
o 03.08.2010, 19:13 | MaxxT
zkus rozsirit obzor treba o tyhle

[ Link ]
o 03.08.2010, 19:17 | Aegis
MaxxT: Ty s něma máš nějaké zkušenosti? ...jaké?
o 03.08.2010, 19:28 | Aegis
Jinak nejradši bych bral ty osvědčené Morely, ale obávám se, že 75w z Audisonu bude pro ně málo...
o 03.08.2010, 20:10 | pista tdi
Ja mam v passatu rainbow deluxe [ Link ] a mam to na zesaku [ Link ] a hrajou super.Nebyl nikdy zadny problem.Ja jsem spokojen.
o 03.08.2010, 20:41 | Aegis
pista tdi: Mnozí u Rainbow nadávají na výšky, pro tebe jsou OK?
o 04.08.2010, 08:32 | pista tdi
ja si nestezuju.vse mi v pohode stiha a hraje ti super.mozna mam nejaky povedeny kus.ale nemam s tim problem a na radiu mam jeste prave vysky pridane na hlasitosti a naprosto v poradku.
o 04.08.2010, 13:57 | Aegis
Uvidím podle peněz, ale asi půjdu do těch AS X--ION.
o 04.08.2010, 13:58 | clown
tem AS bude stacit tech 75W ?? ja vim, ze watt neni watt, ale stejne :o)) je to AS
o 04.08.2010, 14:00 | clown
osobne bych sel po poslechu, kor kdyz je jeste sezona a mas moznost poslouchat u lidi .., Rainbow muzu, pokud maji hedvabne vysky :o)) kov a keramiku osobne treba nechci, ale u tebe ostre vysky na Audisonu mozna budu utlumeny ..
o 04.08.2010, 14:14 | Aegis
Co jsem se ptal, tak pro ten AS je doporučený výkon 60 - 90W... A třeba u těch Rainbow kick je 30-100w ... Jinak ty AS se mně líbí, že vyhárly v mnoha testech. Jinak neslyšel jsem ani jedny :-/
o 04.08.2010, 14:16 | Aegis
Jinak hledám nějaké SQ repra, které dobře zahrají na tom starém Audisonu a budu dobře ladit...
o 04.08.2010, 14:41 | Radeggast
AS chce slyšet... Ale na house by to nemělo ten správnej kick...
o 06.08.2010, 14:41 | jasisoft
mal som morel tempo 6 (hrali pekne, vyhovovali mi, ale stredobas bol viac stredak a basy skoro nikde, a neviem preco mal som 3 pary a vsetky sa rozpadli a to som nebol jediny komu to spravili), Rainbow slx265 deluxe, vyborne repraky, trosku ukricanejsie tyicky nemecke vysky, ale zvukovo velmi velmi dobre, aj ked SAX je o kus lepsie. Momentalne mam jl audio XR-650CSi, som s nimi maximalne spokojny, su hlasne, hraju velmi kvalitne a konecne pocujem v pesnickach nove veci, zvuky, ktore som doteraz ani netusil ze tam su. Akurat zo vsetkymi americkymi reprakmi je problem, ze vyska by mala byt namontovana co najblizsie k stredobasu, kedze stredobas viac basuje a nehra tolko stredy (idealne hned vedla seba). Kvoli tomu mam v aute morely tempo ovaly a celkom pekne sa to doplna. Osobne byt tebou, skusim tie Rainbow SAX alebo este pripada v uvahu DLS MS6A, tie su tiez velmi dobre a nic s nimi nepokazis. zalezi na cenovej kategorii.

btw, mam to napojene na alpine 9835 a zosik Harman/Kardon ca470 - cize cca 85W na kanal a v pohode to utiahne....
o 06.08.2010, 18:40 | Aegis
jasisoft: Díky za obsáhlé zkušenosti ;-)

Jinak jsem přišel k nabídce nových rep:
Morel tempo 6 za 130e
Rainbow SLC 265.25 NG za 170e

Takže už mám o něco užší výběr, ale předběžně je můj fav. Rainbow... A zrovna i tyto SLC vyhrály taky nějakej ten test německé auto-hifi. Takže teď už jen počkat na žetony :-)
o 06.08.2010, 20:17 | prohifi.cz
2 jasisoft: prijde mi to jako kdybys u Morel Tempo 6 psal o uplne jinych reproduktorech. Pro ne je prave typicke, ze pri spravne montazi umi hodne dobre basovat. Hodne lidi v aute pouze s temito repraky na 2k zesilovaci hleda subwoofer

I pokud jde o nejake rozpadnuti, tak v CR jsme prodaly uz stovky paru a meli jsme jedinou reklamaci na vysky, ktere zakaznik spalil vlastni vinou.

Jedine nejaka spatna varka nebo Morel kopie made in China:
[ Link ]
o 06.08.2010, 22:43 | jasisoft | Upraveno: 2010-08-06 22:53:07
nemyslim si ze to boli kopie, nebolo to sice od original distributora ale boli to originaly... (v baleni bol aj ten polarizacny pruzok a na tempach boli tie zazracne nalepky) ok, beriem to, basovali urcite lepsie ako origos repro, na zosiku to bolo uplne o niecom inom, sam som bol s nimi spokojny cca rok, ale nebol to ziadny zazrak, najma ked som si vypocul konkurenciu. este stale sa ich nebojim doporucit ako dobre repro ale za tie peniaze je kopec lepsich. pri montazi samozrejme mdf kruzky, komplet vytlmene dvere a montoval som ich len ja do 4-och aut (octavia I combi - moj sluzobak, nissan primera p11c - moj sukromak, seat toledo I. - tatkov sukromak, fabia 1 - kamosov sluzobak), po cca roku sa zacali kazde rozpadavat. a nerobili to len tie co som mal ja ale dost ludi sa v poslednej dobe zacalo stazovat. mozno v CZ mate ineho dodavatela ako my v sk a bohvie odkial to beru. alebo morel zacal vyrabat tempa u nasich sikmookych priatelov a quality control im uz nic nehovori, alebo fakt spatna varka. neviem, su to moje osobne skusenosti. Uz len zhruba v tej cene podla mna hraju lepsie TMA (skoda ze uz sa skoro nedaju zohnat), DLS B6A, ms6a, Rainbow slx265deluxe, SPG od alpine (najma ked viete ze tie spg stoja zhruba polovicu tempo 6) a pod... je to vec nazoru, kazdemu sa paci nieco ine. Ved prave preto mame tolko znaciek a modelov. A velmi zalezi na aute kam to pojde a samozrejme aj na prevedeni montaze. Ak najdem este fotky s tych poskodenych morelov tak to sem capnem.
o 07.08.2010, 10:23 | CarMedia.cz
Milane možná to bude díky tomu, že je měl pověšené na zesilovači s 85W RMS na kanál. Což je na Morely opravdu bídně málo..

Jinak souhlas s Milanem, basy jsou u Morelu super, je to prostě závislé jen na instalaci a na vybuzení. O ničem jiném to prostě není.
o 07.08.2010, 11:18 | Radeggast
Morely jsem neslyšel, ale co tady tak o nich průběžně čtu, tak jsem vypozoroval, že jediný co umí, jsou basy... Všichni říkají, jak umí basovat, ale třeba střed nebo výška se tu nerozebírá... :) To jen tak, abych si rejpnul... :)
o 07.08.2010, 17:00 | jasisoft
ok, beriem, tak asi bolo 85W z harmanu na ne malo. ale napriklad pelo-vi sa to celkom pacilo aj v octavke aj v nissane. neviem, asi som moc narocny. ale napriklad JLkam co mam teraz, ten vykon bohate staci a basuju neporovnatelne ovela ovela viac.
o 09.08.2010, 20:22 | Aegis
Díky za názory všem, už stojím jen před rozhodnutím X-ion nebo SAX. Morely nenakrmím :-( a zesik nechci měnit. SW bude AS HX 10 SQ... Jsou to rozdílné cenovky, ale přece.... je x-ion lepší než SAX ? V testech SAX měl KLANG 29 a AS jen 27 (možná je to ale jen rozdílnou kategorií)... tak???
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3738 sekund.