Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Ozvučnice pro středobas

o Navštíveno 4446x o
o 14.10.2010, 17:02 | Radeggast
Čau klubáci...

Přemýšlím už dopředu, že na příští sezónu udělám ozvučnici pro samotný středobas připevněn na tapec... Co vy na to??? Nějaké rady???

Co bych tak potřeboval poradit...
1. Ozvučnice bude vytvořena z MDFky, aby nebyl tapec moc těžký, dal bych pouze 5mm i v místě reproduktoru...
2. Nevím, jestli uzavřenku nebo BR, jaké máte zkušenosti???
3. Čím ozvučnici vytlumit???
4. Tvar ozvučnice bude prodloužené Lko s tím, že reproduktor bude v té kratší části... (nevím jak to pospat)
5. Nechat tlumení ve dveřích??? Nejraději bych ho vyhodil někam... :)
6. Kolik místa minimálně nechat za reproduktorem???
7. Natočit reproduktor spíše nahoru, k posluchačům, nebo nechat hrát "kolmo k tapecu"???

Díky za reakce a postřehy...

o 14.10.2010, 18:32 | tomas.V
hlavně abys tam dostal nějakej ten litřík...ono to bude chtít uzavřeknu 5 a víc litrů...to mi věř
o 14.10.2010, 18:43 | Vencaf
5mm je málo, já dělal z 10mm MDF jako základ a je to tak akorát aby to drželo, potom jsem vyřezával z 22mm tvar (3 vrstvy) kterej kopíruje původní kapsu a na to z 10mm uzavření, taky záleží pro jaký repra to budeš dělat, já dělal 2,5 litru pro 13cm Elate, repro mám rovně s dveřma, směrovaný zkusím asi taky, ale mezitím chci ještě vytvořit BR verzi.
o 14.10.2010, 21:47 | Radeggast | Upraveno: 2010-10-14 22:05:16
tomas.V: Litráž bude dle použitého repra... Obávám se, že hodnoty mohou dostahovat až 9L (např. DLS), ale to se mi asi na tapec nevleze...

Vencaf: 10mm (možná 12) mám bednu pro basák... :D Bude to muset stačit, ale uvidím dle místa, možná bude 7mm...
EDIT: Jestli to nebude pevný, tak přijde na řadu 10, nebo výztuha...

Jinak nikdo nic??? Noclue??? :)
o 14.10.2010, 23:37 | alfik
Radeggast pokial tam nedosiahnes aspon 6L tak k tomu ziaden stredobas nenajdes
druha vec ja mam ozvucnice vo dverach spravene z 10mm mdf plus olaminovane nic tensie sa neda pouzit aby to bolo ako tak tuhe
o 15.10.2010, 00:36 | noclue
:-0

no, mozes dat 5mm, ale musi to byt napr. hlinik.. uz som videl ozvucnicu z MDF/lamino a predna stena hlinik 5mm, pekne, tuhe, dobre.

samotna 5mm mdf je nic...kombinacia s laminatom sa da pri stene zhruba 7mm + vyztuhy prichytavat stredobas do 5mm MDF je iluzorne

objemovo je to tazke, skor by som spravil max, co vies spravit a potom to zmeral a zacal hladat do toho repro... aj 6L je len pre niektore repro, napr Thesis 6.5 alebo Elate 6.... BR je problem, na jednej strane mas vacsiu citlivost, cize mensiu vychylku membrany pri rovnakej hlasitosti a tym padom lepsie stredy, na druhej strane je to konstrukcne narocnejsie, viac sa da pokazit...

10mm na basak je pomerne malo, musi to byt sakra vyztuzene...
o 15.10.2010, 10:40 | 1morok
mdf 10mm + laminát obojstranne, v mieste krúžku na repro až 20mm. zadná stena ozvučnice laminát 3-4mm + tlmenie
objem nejakých 11L

foto k příspěvku  od 1morok

o 15.10.2010, 14:46 | noclue
miro, jak si to spajal?
o 15.10.2010, 16:59 | 1morok
spajal čo?
o 15.10.2010, 19:37 | noclue
tie 2 kusy ozvucnice
o 15.10.2010, 22:08 | 1morok
najprv som to chcel zlaminovať ale to by sa asi nepodarilo. nakydal som tam polyuretanové lepidlo, kt. pri vytvrdzovaní zväčšuje objem ako pu pena a namontoval to celé na dvere. ešte mi to nehrá, ale vyzerá, že je to tesné
o 17.10.2010, 01:12 | Radeggast
Tak jsem to zhruba přeměřil mětrem a zhruba vypočítal objem ozvučnice, tak by to mohlo vycházet na 12L s 10mm MDFkou... I kdyby s tím byly problémy a musel bych to zmenšit, tak se dostanu tipuju tak na 9L, což bude dobrý... :) Co vy na to???

Foto vypůjčeno od Marek_026, snad se nebude zlobit... :)

foto k příspěvku  od Radeggast

o 03.02.2011, 00:56 | Radeggast
Tak kdyby přišlo na BR, kam mám směřovat nátrubek??? Můžu ho směřovat "dozadu", raději k nohám nebo je to jedno???
Dobře, 1cm se asi použíje, přece jenom je to plocha, stačí ji mít jenom na přední straně nebo všude??? Napadlo mě, že bych udělal všude 5mm a přední stěnu 10mm... Je to tapec, tak aby to neupadlo tou tíhou... :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3904 sekund.