Navštíveno 3855x

23.10.2010, 18:17 |
Sleepz | Upraveno: 2010-10-23 18:35:09
Chtel bych se zeptat jestli muzu namontovat 100Ah autobaterii do octavie 1.9TDi. Ted tam mam 74Ah a vydrzi to strasne kratce hrat bez nastartovani.
Planuju koupit Varta Silver Dynamic 100Ah
[ Link ] Alternator mam ted rezervne (protoze odesel) 70Ah ale uz mam doma koupenej 120Ah (ale ten bude k namontovani tak za mesic).
Dale se chci zeptat jestli je normalni aby mi s vypnutym klickem auto zralo O.35A (z toho zesilovace 0.003A)
Proc bys nemoh? koupit ji muzes..dej si akorat pozor na to aby se ti tam vesla..ale myslim ze 100Ah do octavky by problem bejt nemel..Jinak kdyz nechas autohrat na zesik bez nastartovani tak ti to za nejaky cas vymlati i 100Ah aku..Jestli je ta spotreba normalni to primo nevim ale myslim ze to hrozny neni..A jinak si kdyztak porid nejaky kapacitor..
Kapacitor neni ta prava volba.Muj nazor zbytecna.Koukal bych se na Power Cell 4000 nebo 3000 to jsou baterky ktere jen tak nezdechnou a nebo pro takove normalni SQ je dobra OptimaYelowTop.Nevim co mas za sestavu??
no nějkej proud ti vezme alarm, imob a další chujoviny. 100Ah nic nezkazíš ba naopak. Stejně když hraješ bez nastartování tak je to jen oddálení vybití. 70A altík bude stačit, ale pokud máš 120A tak zas +
Woko: a k čemu je dobrej takovej kapacitor hmmmmm???? Oddálí to vybití baterky??? :-)))
Sleepz: dej takovou baterku (rozměry) co ti vleze do origo šuplíku na beterku a na AH až tak nekoukej. Pokud by ti tam vlezla nějaká 100+ Ah baterka tak zas lepší než 100Ah.
čím víc = tím líp....větší zkraťák v závislosti na kapacitě potřebuješ...tak hledej :-)
tomas: asi jo..je fakt ze to nejspis jen to vybiti oddali..

23.10.2010, 19:37 |
petis Jak oddalí kapacitor vybití baterie?
Ten tak oddálí moje raní s*aní :-D Ale vybití aku teda rozhodně nezpomalí...
Pokud kapacitor tak ne za 1000kc a to radeji kup lepsi kable nebo neco jineho.
Kapacitor (věčně probírané tema) nedávej, protože ta věc s digitální dispejem je naprosto k hov...
Pokud máš běžnou sestavu tak ti bude stačit běžná baterka (pokud chceš aspoň chvilku hrát bez nastartování tak jak už sem uvedl výše...kapacita v závislosti na start proudu = největší baterka co ti vleze do šuplíku)
Pokud máš něco s větším odběrem...tak googluj a hledej AGM baterky s velkým zkraťákem
Neco chvalil Milan Prohifi uz nevim co to bylo??ale stalo to malo.
D-door: určitě Monbat
[ Link ] já bych stejně dal ještě něco jiného kde je větší kapacita

23.10.2010, 19:55 |
petis přesně jako tomas.V. Hledej AGM technologii.
Monobat v nabídce je má Milan (Prohifi)
woko: fyziku neoseres, cisla nepustia.
pri poklese napatia zo 14 na 12 V ti jeden ozajstny farad (Audison,Brax) da 1A po 2sekundy...
alebo ak mas odber 20Am tak 0,1s=100ms
takze pri plne nabitom 1F kapacitore sa Ti baterka vybije o 100ms neskor, len neviem, ako to zistis :-0
Prozatim tam mam Magnat Combat 4000, a MAC Audio MPX MONO, ale premyslim o upgrade (protoze tendle MAC je na muj Hertz HX300D slabej). Kabely mam natahnute 2x50qmm na plus a kostru mam na karoserii a pri 3/4 volume mi ten MAC blika oranzove.
když tam frkneš kapacitor tak ten ti bude taky akorát žrát strátovej proud a když tam máš tyhle kabely tak myslim že by byl teoreticky zbytečnej opravdu digitální multimetr :D ta hodnota při vypnutém klíčku je normální to i některý starší auta co neměly imobilík a takovýhle veci žraly občas víc :D takže pohoda
Sleepz: mas fotky tahani tech kabelu?
nemam, natahl sem to za cca 30 minut. Mel sem tam predtim natazeno 1x25qmm a bylo to fest malo, tak sem sehnal 2x50qmm kable a natahl sem je tam. Jinak mam to tazeny od baterky do leva ke spolujezdci a tam kde jsou vstupy klimatizace do auta sem nasel zaslepenou diru kterou sem se tam procpal (to byl nejvetsi orisek procpat se). Pak sem vyndal kastlik (5 sroubku a je venku) a sundal sem listy az dozadu a natahl sem to v pravo vedle spolujezdce v takovem tunelu co tam je. Docela pohoda, jak rikam 30 minut prace.
Hodne rychla montaz kabelu.Ja tahal kabely do kufru tak tyden.
Neplanuju EMMU takze sem to proste natahl rychle efektivne a hrat to bude uplne stejne jako kdyz bych vyndal sedacky a sundal celej koberec z podlahy a kabel kazdych 10cm pridelaval k podlaze ;-)
Ja myslel ze ten kdo dela hudbu je jeho konicek a proto to vse delam co nejlepe.Muzika je hlavne i o instalaci alespon u me to tak je ale pokud je nekdo lenivy tak bych se ani do toho nepoustel:o)
Nerikam ze sem to odflaknul, je to natahnute dobre, jen sem se tim proste nezdrzoval. Napriklad ozvucnici na SW jsem taky delal nekolik dni a snazil jsem se to udelat co nejpreciznejs ;-) Ale proste ty kable sem jen natahl, neni tam co laborovat. Prijde mi zbytecne se s tim pachtlit nejak moc dlouho. Protoze zrovna u tech napajecich kabelu nezalezi jestli bude pridelanej kazdy kousek na pevno nebo bude natahnutej v tunelu bez prikotveni (gumove kabely v tehle vaze nerezonujou xD ). S tim bych si vyhral az leda v kufru kde to bude plnit estetickou stranku, ale jelikoz mam zesiky pod podlahou tak na kabelech nemam ani flexo ;-)
přesne tak,pokud s tim jezdis na souteže,tak je jedno,jestli to jen položíš do prahů,hrát ti to bude stejně