Navštíveno 6876x

já je měl asi 2 měsíce a pak jsem je poslal do světa.. vůbec mě nezaujali.. teď mám Crunch MXB 6.2c a zatim spokojenost

21.11.2010, 13:16 |
Aegis v demo panelu hráli dobře! ;-)
Ano to mi taky pan Šudák z ahifi říkal :)ale chtěl jsem vědět jaké má snimi kdo skušenosťi ...

21.11.2010, 13:27 |
Aegis tak Břeclav neni tak daleko, zajeď si je poslechnout.. Já jsem v prodejně byl a pár z nich jsem slyšel a byly jedny z nej v té ceně, pak jsou ještě bomba Audisony, sice je to jiná cena, ale ten zvuk !!!
[ Link ]
J ja zas tolik penez nechci investovat ... Jen si nejsem jistý tech 120W max mám 4x 85 W Rms a nevím kdybych tomu nedal aby se neznicili , neříkam že je budu budit tak moc ale radši ..

21.11.2010, 14:08 |
Aegis max. bych neřešil a zesík si můžeš vždy stáhnout, což je i lepší, jen jde o to, kolik má zesík reálně wat. Co je to zač?
Právě že je to noname ale o jeho výkonu nepochybuju mám ho na dvou oválech zatím a dřív jsem sním ješte živil spolu s oválama i basák a nedávno jsem si koupil mono a new basák a právě budu dávat lepší repro do dveří do ted jsem je živil jen z rádia ... tak proto ten dotaz na repra ..
Hmmm, máme tu Břeclaváka, konečně nějaký hifař z rodného města... :-)

25.11.2010, 17:17 |
roman | Upraveno: 2010-11-25 18:39:24
já je pořídil fo fábky,zapojený jen na rádio a su spokojenej.pěknej čistej přednes,pěkný hluboký basy.spokojenost.v puntu mám na zesiku sinusy sl 165 a hoodně zaostávaj oproti dimension.
na prodejně ahifi sem měl možnost porovnat zvuk s několika jinýma reprákama a fakt hráli nejlíp
V dané ceně bych jednozněčně dal od MTX T6S652. Hrají o poznání přesněji, mají sytější střed a přesnější basy.
[ Link ] Případně jsem koukal, že za cca 3100 se dají koupit ještě staré Esprity, které jsou oproti těmto U-Dim také někde jinde.
Kájo, nic proti, ale pouhé přepínání z reproduktoru na reproduktor je špatný poslechový test. Každý reproduktor potřebuje jiné nastavení apod. Tím, že nastavíš jednu specifickou křivku můžeš jedny reproduktory zvýhodnit a druhé zase znevýhodnit. Pochybuji, že máš potom v demopanelu možnost tak rychlého přenastavování a potom reálné možnosti poslechu. Další věc je, že každé reproduktory potřebují jinou litráž ozvučnice. Tím, že ti v jedné ozučnici budou hrát vynikajicně U-Dim neznamená, že je to i ideální ozvučnice pro Helix (pochybuji, že máš v demopanelu vytvořené litráže 6-7-8-9-10 litrů, aby jsi našel ideální litráž. Vím, dveře nikdy nebude přesná litráž, ale pokud doporučuješ repro, měl by jsi alespoň rozeznat dveře například Golfa IV, nebo potom nějakého coupé, kde jsou dveře s litráží pomalu na SW. Nemusíš se tu otírat o to, jestli tu je nebo není někdo dovozce. Mám schované tvé e-maily o kvalitě a poslechu v demopanelu ale také a výši rabatu.

25.11.2010, 22:02 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2010-11-25 23:26:55
btw, neříkám, že U-Dim nejsou výborné reproduktory. Jsou zvukově moc fajn, pokud je používáš v nižší hlasitosti. Ve vyšší hlasitosti je u U-Dim basová složka zastřená středem a výškou, v případě, že je chceš použít na zes a dostat z nich maximum, budeš je řezat na 80-100 Hz. To je ten základní nedostatek a rozdíl například oproti MTX. Osobně mám T6S v autě a řežu je na 60 Hz a v pohodě jedou do hodně extrémní hlasitosti bez nijakého kolabsu přehlušování pásem. Na nižší hlasitost si dovolím tvrdit bude projev více méně podobný. I možná proto se vašemu testu reproduktorů do 3000,-Kč spíše směju.. .:-) Příště u toho testu napiš, respektivě doporuč, v jakém případě jsou tyto reproduktory nejlepší volbou. Zda-li na autorádio.., případně na zes s výkonem do.., k poslechu jakého stylu hudby... apod. Potom budu Váš test akceptovat a budu ho brát jako pro zákazníky seriozní.

25.11.2010, 22:13 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2010-11-25 23:35:21
Předpokládám, že internet prodejce bez kamenné prodejny nemyslíš mě.
Jinak s flatem s tebou souhlasím, ale už nesouhasím s výkonem, s litráží, filtry apod.
Jinak za svým názorem si stojím, nemá to nic společného s tím, že vozím MTX, ale s tím, že jsem s U-Dim pracoval.

15.12.2011, 00:52 |
SRoza No to je hezké a teď v tom mám úplný guláš :D Jako měl jsem vybráno U Dimensiony El 6 a El 5 se zesilovačem U-DImension El A54. Teď tedy nevím jaké pořídit neboť každý píše úplně něco jiného:D

15.12.2011, 00:55 |
SRoza Jinak mám rozpočet na 11 000 kč to je na reproduktory a zesilovač. Nevím zdali tedy pořídit zesilovač nebo nechat jen reproduktory na autorádiu Kenwood KDC-5751SD, doufám že mám aspoň dobré autorádio. Teď jsem si ho pořídil:D

15.12.2011, 10:03 |
CRXMen | Upraveno: 2011-12-15 10:05:59
Kenwood KDC-5751SD je velmi dobré autorádio s vyrovnaným kmitočtovým pásmem a zvukově k repro U-dimension EL Comp sedne nejlíp. Co se tíče porovnání s MTX Audio T6S652 tak hlavně strácejí na detailech ve výškovém pásmu, mezi 8-15kHz. Ve středním pásmu jsou mírně potlačené což se také podílí na slabším prostorovým podání. Citlivost mají o něco málo nižší, ale obě kompa jsou použitelná i na rádio. Tyto repra jsem testoval přímo z 5751SD a každý si je může přijít také poslechnout a porovnat na naši kamenou prodejnu v Brně :
[ Link ] Pokud chceš lepší kontrolu při vižších hlasitostech, tak zes. U-Dimension EL A54 je hodně povedený čtyřkanál z kterým se zvukově posuneš ještě o kousek dál..

17.12.2011, 05:25 |
SRoza No jo ale spíše teď řeším, že vzadu mám 16,5 cm a ve předu mám 13 cm reproduktory a prakticky ty 13 nejsou slyšet a slyším spíše reproduktory vzadu, což určitě není dobře a bojím se že když dám do předu znovu 13 takto bude určitě to samé :D Věřím že reproduktory u-dimension nejsou za tu cenu špatné, ale 13 cm určitě nebudou hrát tak dobře jako ty 16 cm takže bych byl na tom stejně jako teď :D takže bud musím předělat dveře anebo to nemá cenu něco nového pořizovat. Si tedy aspoň myslím.
Tak ty v zadnu neměn a nech tam pouze tohle origo a do předu si dej na zesilovač kvalitní kompa :)

18.12.2011, 12:10 |
SRoza No na to už jsme přišel :D zesilovač už mám sehnaný starší ale hodně kvalitní od U-diomension je to analog. A má 4x 105 w v RMS. Tak ted jen sehnat kvalitní kompa 16,5 cm.

18.12.2011, 12:10 |
SRoza A nebo koupit straší taky mám pár dobrých nabídek.