Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Rada s výběrem zesilovače

o Navštíveno 3051x o
o 01.01.2011, 17:44 | bobmasitr
Ahoj, mám repro [ Link ] na zadním platě a v předních dveřích Hifonics zeus.

Obo je bych chtěl napojit na zesilovač.mám zatím 4kanál 4x90W Rms ale obácám se že těm Mbquartům to asi bude škodit.není lepší je nechat pouze přes rádio a zapojit jen předky? na zesilovač?případně jaký jiný 4kanál Cruch,autotek,hifonics.

o 01.01.2011, 19:10 | tiktak
A z jakeho duvodu by to melo reproduktorum skodit? Pokud ma zesilovac RMS skutecne 4x90W SIN pri 4 ohmech a treba 14V, pak to preci neznamena, ze jeho pripojenim ti automaticky do reproduktoru leze celych 90W :) Samozrejme pokud jsou reproduktory zatizitelnosti na hrane s podstatne silnejsim zesilovacem (coz u tebe rozhodne neprichazi v uvahu, mylsim to tak, ze bys mel napriklad zesilovac s 250W na kanal) pak bys musel rozumne pouzivat gain zesilovace a volume u radia, nicmene tahle kombinace vykonovych parametru mi pripada rozumna (nehodnotim vyber reproduktoru a zesiloce)
Reproduktory naopak odchazeji daleko casteji tim, ze jdou do zkresleni, jelikoz zesilovac nema pri meznich vykonech patricnou kontrolu a "neukociruje" reproduktory.
Takze pokud budes vybuzeni, volume a pripadne eqalizaci a korekci pouzivat s rozumem, neni se ceho v popsanem pripade obavat. Tedy pokud zesilovac za neco stoji (ten neuvadis) :)
o 02.01.2011, 12:36 | bobmasitr
Děkuji za radu, nerad bych právě ty ovály poškodil to bych je raději nechal jen přes radio.Zesilovač jsem neuvedl záměrně jelikož ho hodlám vyměnit.Zatím je to 4 kanál od magnatu classic 360
o 02.01.2011, 16:24 | tiktak
Ten Magnat sice neni zadny hi-end a jeho skutecny vykon asi bude lehce nizsi, nicmene to stale neni zadny problem, pokud ho nebudes pouzivat do limitace a jeho zvuk a kontrola bude urcite lepsi, nez realnych cca. 15W na kanal z autoradia. Takze problem v tom nevidim, ba naopak - zvuk muzes jedine vylepsit :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4094 sekund.