Navštíveno 3605x

zdravim ma nekdo zkusenosti se zvysovanim vykonu u zesilovace?je to realne? potřeboval bych zvednout vykon tak o 25% pri 2 ohmech..mam 750 a chtěl bych 1000Wrms chci se zeptat jestli to jde a co je k tomu + - potreba..udela mi to kamos co opravuje zesilovace takze takhle v tom problem diky..jinak zes RAINBOW KW M2000
Spíš stím nepočítej a kup rovnou silněšjí zesík
a nechces rovnou 1500w ... ?
o))
no pokud mas kamose,co to opravuje,tak ti neporadil,ze je to prakticky nemozne?
je to celkovou konstrukci zesiku a rozhodne je to v podstate nesmysl,investice je vysoka,je jednodussi koupit jiny zesik
19.01.2011, 14:58 | mmozga
jestli by to bylo zesikem tak je to nejlepší.. :-) zesiky si opravuji sám a nemám s tím problém.. :-) to je pro mě to nejjednodužší..cca hodka práce..hlavne v pohodlí doma :-D
hochu ty jseš taky pěknej pohádkář.. nevím, kde se tady poslední dobou objevilo tolik jelit, asi nějaká fejsbůková akce..
Vencaf
zesik si opravuji sám ale takové ty jednoduché závady..např diagnoza toho co je spatne..zapnu do napajeni a zkoušim ktere souc se hreji a podobne,nasledne promerim,vymenim...ale kdyz je to zavada na kterou neprijdu sam-davam to kamosovi ktery vi co a jak..zvyseni vykonu u zesiku nepovazuji za jednoduchou opravu jako napr vymenit par tranzistoru nebo diody/dvojdiody..
takže tak.. :-) omlouvám se za nesrozumitelnost abyste si teda nemysleli že jsem "pohádkář" :-D
No ja bych rekl, ze kdo je schopen si "opravit jednodussi veci na zesiku sam = diagnostika "mrtvych" soucastek a jejich vymena treba na vicevrstvem plosnaku, tak se nebude ptat na takovou blbost, jako je zvyseni vykonu zesiku o 25% :)
a) je to slozite a musel bys prekopat celej layout zesilovace
b) je to dost nerentabilni - za vynalozenou praci a soucastky das asi vic, nez kdyz tenhle prodas a koupis silnejsi :)
c) vymejslet uz davno vymyslene a odzkousene - to se mi jevi jako blbost
Ale nic proti, kdyz te ot bavi si zvysovat vykon zesilovace doma na kolene - pak prosim, nicmene od odbornika bychom takovou otazku asi necekali :) :)

24.01.2011, 13:39 |
macek :-)))) Jak muze nekdo placnout takovou hovadinu

24.01.2011, 17:14 |
Ravo | Upraveno: 2011-01-24 17:15:31
ale tak proč ne...když se "prý" dají přes diagnostiku VAG "odemykat" 4. válce u 1.2 HTP a Tdi (opravdu jsem někde četl) tak tohle se mi jeví jako celkem úplná pohoda :D:D:D:D
Přidáš odpor a tyristor (sice nevím k čemu v zesíku ale aby to nedokázal úplně každej) a je to. Hlavně je to strašně tajný
nechápu co se dokáže na fórech občas zjevit...
já se taky nepovažuji za odborníka :-) já jsem jen slyšel kamarádův zesilovač z hifi věže na kterém zvyšoval výkon taky o + - 30% tak mě zajímalo zda by to šlo i s Ahifi zesikem..tak sorač za stupidní dotaz :-) aspoň v tom mám už jasno..
s těma válcema je to konec :-D odemykat 4.tý válec :-D
a co ten zesik nachipovat?treba pak bude mit vetsi zatah vodspoda :o))
taky varianta..musím se poptat jestli to někdo zvládne udělat přes diagnostiku :-D nebo že by to šlo autorádiem? :-D
ne ted vazne,je to opravdu nesmysl,porid vykonejsi zesilovac.
jojo udělám to tak..díky..a soráč za stupidní dotaz..už jsem chytřejší :-)
Uz som take cosi robil bolo to pri zosiku 4x65W a podarilo sa mi zdvihnut vykom na 4x92W. Chcelo to "len" vymenit tranzistory v zdroji, previnut toroidy, vymenit vystupne kondiky v zdroji a samoska vymenit koncove tranzistory. Mapatie sa zdvihlo z 2x26,8V na 2x47,3V. Zosik slapal v pohode, len sa uz nevladal chladit a vypinala ho ochrana. Zosik mal vyssi vykon no je nepouzitelny a lezi kdesi v garazi.
mmozga: a co mas za baterii a kabely? Jestli mas nejakou obyc, tak tam strc nejakou kvalitu, u ktere ti nebude padat napeti na 10V a uvidis ten rozdil.
Kdyz koupis silnejsi zesak, tak ti to stejne moc nepomuze, protoze do nej nedostanes potrebny A.
Pokud uz mas zaklad (bat a kabely), tak potom je na rade ten silnejsi zes.

26.01.2011, 18:29 |
hanx jen podotknu že 25% zvýšení výkonu neni 1000W ale 937,5W :-D

26.01.2011, 18:31 |
dejvyxxx | Upraveno: 2011-01-26 18:33:28
Taky bych porposil ,,načipovat'' mojí DLS A3 tak na nějakých 190-200 koní RMS, PS: Více info ohledně nabídce na mail,a středobasy Audio development by na 300 RMS nešly upravit??? Díky za info :D

27.01.2011, 07:29 |
hoff Tohle cist - diky za ranni pobaveni! :-D Nedejboze po nekom takovej zesik koupit . .
Myslim, že v ABC-tunnning by si stim poradili :D
dejvyxxx |: pokud to f TéDéÍčku tak to umim :D
dejvyxxx |: pokud to máš f TéDéÍčku tak to umim :D