Navštíveno 3554x

01.02.2011, 20:50 |
MAX | Upraveno: 2011-02-01 20:53:26
DLS R5A nebo Focal Polyglass 130 VB? Bude to na originál rádio v tom úplně novém Meganu.. Origo ozvučení je tam tragické, řekl bych, že největší vinu na tom nesou reproduktory a žádné tlumení.. Bude to jen lehký upgrade, nechci nic rozkopávat. Takže mi jde spíš jen o srovnání - Focaly znám, mám 165V2 na Alpine 9815/Helixech 400MKII - zvukově dobré, ale jak budou hrát jen na rádiu (originál) netuším.. DLS mají citlivost 94dB - to by na rádio stačit mohlo, ne?
DLS -
[ Link ] Focal -
[ Link ]

01.02.2011, 20:52 |
MAX Rádio ani nic jiného se tam kuchat nebude, je to v záruce, a má to zvlášť displej a ovládání pod volantem - to musí zůstat zachováno.. Do dveří jsem nekoukal, předpokládám, že tam budou 13-ky..

01.02.2011, 21:15 |
MAX Nebo bude stačit tohle? 93dB DLS Classic C5A?
[ Link ]

02.02.2011, 11:47 |
slama
MEGANE od roku 08 by měl mít 13cm kompa.
Jinak co se týká reálné citlivosti na prodejně máme v téhle ceně Focal VB, DLS C6A a RM6.2,Morel Tempo, Helix Esprite,Hertz HSK a také v téhle ceně Powerbass 2XL které mají reálně nejlepší citlivost a na origo autorádio nebo jiné idaální. Zvukově velmi slušné. Nejlépe poslechnout.
Můj tip Powerbass:
[ Link ] nebo DLS:
[ Link ] Také momentálně za super peníze Alpine, ale citlivost píší nízkou, jaká bude v reálu nevím :
[ Link ]
No, Focal na rádiu zrovna nejlépe nehrají, s těmi DLS si taky nejsem uplně jistý. Pár zákazníků nebylo zrovna spokojených s reproduktory DLS na originál rádiu. Sice uvádí vyšší citlivost, ale nějak skvěle nehrají :( konkrétně třeba C6A vs Helix blue - tak Helix hraje neporovnatelně lépe na origo rádiu. Ve 13kách to bude podobné. Pokud chceš něco lepšího, asi bych zvolil vyšší řadu od helixu
[ Link ] popřípadě zkusit ty C5A, ale mě osobně se zvukově moc nelíbí..
Helix Esprite máme na prodejně skoro dva roky a po poslechu je většinou nikdo nechce, oproti U-dimension, Dls, Powerbass, Infinity... zvukově nezajímavé.
zvláštní, že jsme je už měnili 2x místo DLS, se kterýma nebyli zákazníci spokojeni a bylo to o něčem jiném... Pokud vím, bavíme se tu o originál rádiu, vy máte na prodejně originál rádia? :) Neoháněl bych se pořád demopanelem, ve kterém zní vše jinak než v autě a ještě k tomu se tu řeší nesrovnatelná rádia. Samozřejmě že Udim, DLS apod zahrají lépe na značkovém rádiu, z vlastní zkušenosti ale vím, že na originálních je to uplně jinak a Helixy tady naopak hrají velmi dobře oproti konkurenci.
Pokud si chceš pomoci, a to výrazně, pokoumej zapojení reproduktorů na zesilovač. I na origo rádio to jde. Poslední dobou používám RE-Q a zvukem se to dostává mnohem výš. Přitom ti bude stačit zesilovač s výkonem kolem 50W RMS a kvalitní kompa a budeš zvukem úplně někde jinde. Pokud chceš jen vyměnit repro, stejně tě časem omrzí. Prakticky každé repro na rádio je mdle, hlavně co se středobasu týče. Něco hraje o trochu lépe, něco o trochu hůře, ale prakticky nikdy to nebude ono. Vzhledem k tomu, co máš v jiném autě, tak by jsi se s pouhou výměnou reproduktorů stejně nespokojil.

03.02.2011, 00:28 |
MAX Sláma - už jsem na to koukal, ale pro mne asi nevhodné - na zesilovač by to bylo good, ale na rádio díky citlivosti a zatížitelnosti to nebude ono.. Vím, že je to jen "papírový" údaj, ale podle parametrů jsem to do výběru nezařadil..
CRXMen - máš na mysli DLS C5A a RM5.2 (13cm repro), ne DLS C6A a RM6.2? To jsou šestnáctky, ne? Morel vypadá zajímavě, ale taky nic moc citlivost, Helix je má oblíbená značka, ale citlivost taky "jen" 90dB.. Takže papírově DLS R5A, nebo Powerbass - ale tu značku vůbec neznám a jako zarytému SQ se mi nelíbí ani ten název ani rádoby silácký vzhled. Tohle ale ve finále "nehraje" takže si to někde poslechnu. I s tím Helixem. Je tu někdo z okolí Ostravy?

03.02.2011, 00:30 |
MAX for Revilohifi - to máš absolutní pravdu - uvažoval jsem i o téhle variantě, ale to není moje auto, takže o tom nerozhoduji, jen doporučuji. Majitelka není nějaké větší investici nakloněna, a už demontáž tapecírunku dveří a montáž výšek jí trochu vyděsily. Rozebírat interiér u úplně nového auta v záruce u ní nehhrozí, i kdyby to bylo jen kvůli instalaci signálových kabelů, nedejbože zesilovače.. :o)) Já v mém autě rozebral interiér komplet kvůli natažení 50mm2 napajecích "hadic" a taky jsem si kolikrát lámal hlavu (a sem tam zacvakávací čudle v palubce), takže u tohodle si to nelajznu..

03.02.2011, 00:49 |
MAX A udělejte něco s tím vyhledáváním na e-shopu. :o) Dopátrat se rychle k nějakým 3x stíněným signálovým kabelům je na moje nervy moc zdlouhavé a odrazující.. :o))