Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Subwoofer do malé ozvučnice .

o Navštíveno 5282x o
o 09.02.2011, 11:37 | Mazda MX3
Zdravím všechny , a znovu žádám o radu.Na dojíždění do práce jsem si koupil prcka Fiat Cinquecento a přemýšlím o trošce muziky .Origo tam jsou nějaké 100 mm repro v palubovce.

foto k příspěvku  od Mazda MX3

o 09.02.2011, 11:45 | Bladzej
Na sub bych se vykašlal a koupil nějaký slušný repro a kdyžtak poupravil dveře. Je to víc práce ale nepoleze z toho zvuk jak z pr*ele.
Subem bys to jen přehučel a bylo by to i tak blbý.
o 09.02.2011, 11:51 | Mazda MX3
Přemýšlím o něčem takovém , do dveří domečky na 130mm , nebo 165mm repro a subwoofer do středního tunelu . Nevím jak zahraje Kicker CVT654 , který má průměr 165 mm a ozvučnice je doporučená 3,5-8,5 litrů a proto si myslím že by se dala do toho tunelu spáchat , nebo do palubní desky před spolujezdce .CHci do toho investovat co nejmíň peněz a pokud možno i co nejmíň místa .Poslouchám převážně rock a metal.Poradíte nejakou levnou sestavu?Do kufru nic nechci , tak by se hodil i zesilovač s menšími rozměry , aby se dal schovat . Přední repro může být klidně jen na rádio , nepotřeju žádný velký výkony , ale ty origo repro je fakt hrůza ,díky předem .

o 09.02.2011, 11:55 | Bladzej
Nechceš do toho dávat moc peněz, tak se vykašli na sub.
Dobře nainstalovaný kompa ti udělaj lepší parádu než sériovky. Prachy so bys vyhodil za sub, prostě vraž do úpravy dveří pro kompa.
Dávat středobasy do domečeku, jako na výšky, je blbost kvůli neobjemu ozvučnice, která by byla v tom případě i tak na pikaču.
o 09.02.2011, 11:58 | Mazda MX3
Nebo jenom udělat ozvučnice dolu do kapes dveří , co by bylo lepší ?

o 09.02.2011, 12:03 | Bladzej
Nevim jak to maj tady řešeno ve dveřích, ale ozvučnice středobasům se dělá buďto z celých dvěří, které vytlumíš, nebo hifi-fanatici vyráběj i vlastní ozvučnice do dveří.

Jako nejjednodušší se mi jeví předělat to tak, jako je na fotce co jsi teď dal. Jak to bude s obtížností ve skutečnosti si netroufám odhadovat.
o 09.02.2011, 12:06 | Mazda MX3
Samozřejmě jsem nemyslel udělat domečky , špatně jsem to napsal . Myslel jsem zpevnit ten tapicír a udělat nasměrování repro na řidiče a použít celé dveřě jako ozvučnici a pokusit se je co nejvíce vytlumit (je tam strašně debilní přístup), nebo udělat ozvučnici dole v kapse , jako jsem dal další foto .
o 09.02.2011, 12:15 | Mazda MX3 | Upraveno: 2011-02-09 12:16:24
Bladzej , díky moc za komentáře . Jak se tlumí a uzavírají dveře vím , proto píšu , že je tam špatný přístup , ale myslím , že by se to dalo . Jde mi spíše o to co by bylo zvukově lepší podle vás zkušených ? Repro dole v kapse , nebo nahoře směrované na řídiče . Vím , že hlavně záleží na směrování víškových repro , ale jestli to bude i nějaký rozdíl u středobasů nevím a proto se ptám . Co by jste poradily za repro ?
o 09.02.2011, 12:17 | Bladzej
Aha, já tu spodní fotku pochopil tak, že využívá objem dveří, jen to má takle kamuflované.
Když by sis pohrál s laminátem a vešlo se to do horního rohu, tak by to bylo ideální. Je to jen na tvojí fantazii.
Preferoval bych 16cm kompa. Zesik by se třeba vešel do středového tunelu, místo ssubu na fotce.
o 09.02.2011, 12:23 | Mazda MX3
Kdyby byl zesik menší , tak by se dal schovat pod přihrádku v palubovce před spolujezdcen , nad tím už jsem taky uvažoval . Výhoda by byla v krátkých napájecích kabelech , protože baterie v motorovém prostoru je hned za přepážkou před spolujezdcem.
o 09.02.2011, 12:30 | endru.ondra
Pokud by si chtěl malej sub tak můžu doporučit 8´´ od cruche je malej a docela i zatlačí sám ho vozim v autě a vpohodě a cena neni tak vysoká.
o 09.02.2011, 12:33 | Bladzej
Nejlepší by bylo se domluvit s nějakým Partnerem, ať si třeba něco poslechneš. A kdyžtak koupit něco tady na bazaru.
o 09.02.2011, 17:30 | cosmix
Skus sa pozriet po dorboardoch od Phonocaru na talianske auta mali celkom dobry vyber.
o 09.02.2011, 18:09 | Mazda MX3
Cosmix díky za návrh , ale chci si je dělat podle svého .Vím , že by bylo ideální si je někde poslechnout live , ale myslím si , že zrovna ty 165 mm subwoofery nebude mít nikdo na prodejně zabudované na poslechnutí . Slyšel tady vlastně někdo tyto subwoofery zahrát, aby mohl říct názor ? Jedná se mi o JL AUDIO 6W3V3-4 , KICKER 10CVT654 ,U-DIMENSION RM406SL, CARPOVER RAPTOR 6 a HELIX B6W .Jaký by se k nim hodil zesilovač a u některých nevím litráž bedny , potřeboval bych okolo 5 litrů .Má někdo zkušenost ?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3478 sekund.