Navštíveno 3290x

20.02.2011, 11:17 |
Jazzy ahoj nevim zda jenom me ale kdyz mam vepredu stazene obe okynka zvuk(basy)jsou daleko pro me ucho hezci a zvetsi se i o neco tlak,kdezto kdyz jsou okynka na aute uzarena tak se ztraci tlak(jakoby to proste nemohlo ven)a zvuk se jakoby trochu ztvrdi ale neni tak razny.Spozoroval toto take nekdo jiny?jen me to tak zajima.diky za postrehy.
okynka stazene uplne?nebo na pul?to jsem nikdy nezkousel.navic je ted zima..v zimě jezdím většinou se zavřenýma :-D

20.02.2011, 18:42 |
Jazzy kdyz jsou uplne dole,se vsemi otevrenymi okynky jsem to ale nezkousel.
to me nikdy nenapdalo..treba by pomohlo kdyby jsi napsal co mas za aparat.. :-)

20.02.2011, 18:58 |
Jazzy | Upraveno: 2011-02-20 18:58:24
to si myslim neni ani tak dulezite protoze jsem to zpozoroval i u kamarada v aute ktery ma sub 200w rms,samozrejme to nebylo tak razantni ale rozdil jsem take slysel.Ja mam cca 800w rms subwoofery.nebo proste staci pri zatazenych okynkach otevrit dvere a jakoby se ten zvuk a tlak vyvalil ven kdyz to reknu takhle :o)
myslim ze je dulezite jaky je typ ozvucnice wooferu..kdyz máš BR jde z auta slyset dunivy bas a kdyz je klasicka uzavrenka tak z auta zadny bas moc slyset nejde..nevim.nedokazu posoudit jak je to mozne..o akustickych podminkach v aute toho moc nevim kazdopadne je to zajimave..

20.02.2011, 19:46 |
clown zkousel si laborovat s umistenim basaku ?
ani ne..je v tom nejaky rozdil..?popis tve zkusenosti
Já mám MR2 a v ní jeden SW hifonics s dvěma nátrubky, pouštím do něj 1000W. Když jsou o 1/4okýnka stažená,tak je zvuk hezčí,což si myslím, že je u mě způsobeno malinkým objemem interiéru /2místné auto/

20.02.2011, 20:08 |
clown co auto, sub .. original .., pokazde to hraje jinak ..
Ahoj všem přidám se a zároveň se zeptám zda by byl ochoten někdo změřit akustiku u mně v autě /okolí Ostravy/ díky
vetsinou pri otevrenych oknech to hraje vic --u me kdysi byl narust +-4db ,ale mel jsem to ladeno celkem dole,zadna db FQ 70-80hz
ve vsech autech to tak je, nezalezi co mas za ozvucnici ani kde je umisten basak, proste pokud otevres okna minimalne aspon o 10 cm jedno, tak se asi zvedne prutok vzduchu nebo co.
v mym bawu sem zacinal na basreflexu 300 w rms pred bandpass 1 kw, 1,2kw na sedackach vzadu pak sem to predelal na basereflex do steny na db drag, pak zase vsechny pryc a laminatova zastavba pred pul auta. vzdy pri otevrenych oknech tlak a zvuk basu mohutnejsi.
úplně normální. Karoserie dělá druhou ozučnici a ty v podstatě uděláš druhej br...samozřejmě né vždy platí toto pravidlo, že to bude tlačit víc. Stačí se podívat na výsedky EMMA

21.02.2011, 19:10 |
Jazzy ano box je basreflexovy,umisteni normalni klasika v kufru,celkem me to mrzi protoze ten zvuk s otevrenymi okynky se mi libi o dost vice,ale jezdit ted v zime se stazenymi okynky dost dobre nejde :o),ale v lete si to pekne vychutnam :o)
a nebo si musíš koupit takovou sestavu, že i při zavřeném autě nedáš volume na max :-)
s tim skoro nic udelat nejde,je to naprosto normalni,jak pise tomas.V na EMME ma skoro kazdej vyssi tlak,protoze meri pri otevrenych,kdezto pri db dragu nameri o dost min,treba jako pepe689
zase jako tomas.V-priklad-mas treba 1sub a 2 stejny bedny 50litru,akorat jedna je uzavrena a druha BR,no a v ty uzavrence hraje hur,protoze to je na nej uz velky pracovni prostor, potrebuje treba 35L,kdezto ta BR mu presne vyhovuje a stejne to funguje i v tom Tvym aute,dokud je uzavreny,tak je to horsi,ale jakmile z nej udelas BR,tak mu to staci