Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Dotaz

o Navštíveno 3268x o
o 17.03.2011, 22:47 | mikísek
Možná pro nekoho nesmysl né ale prome duležité, tak dekuji za každou odpoved kdo nechce nemusí komentovat!
1- když mám jeden zesilovač 4 kanálovej všechny kanály obsazené, a chtel bych ještě dva reproduktory které jsem pořídil napojit na sestavu tak otázka zní ?
musim koupit ještě zesilovač dvou kanálovej nebo jsou nejaké rozbočky na reproduktory, které me umožnují rozdvojit jeden kabel na dva ?? myslím reproduktor do serie ale tím uberu na zesilovači výkon. Tak jestli enjsou nejaký vyrovnavací mustky ktere umožnují napojit více reproduktoru na jedne zesilovač ?? dekuji

o 17.03.2011, 22:50 | axetom
zalezi kolik ten zesik snese. kdyz je das paralelne a bdues mit 4ohmovy, treba ten tvuj zesik da na kazdym z kanalu na 2 ohmy vetsi vykon. Ale neni to blbost? neni lepsi koupit jedny poradny?
o 17.03.2011, 22:51 | Sleepz
Vypis sestavu co mas ;-)
Nicmene jestli jsi plne rozhodnut pridat dalsi 2 repro tak to opravdu jde dat paralelne, pokud tim nespadnes pod nejnizsi impedanci, dovolenou dle manualu zesilovace.
o 17.03.2011, 22:54 | mikísek
me nejde o repráky, pokud to dobře chápu odpoved.
Já bych potřeboval vedet jestli je lepší koupit ještě jeden zesilovač třeba dvoukanálovej nebo jestli ekzistuje neco jako vyhybka, nebo rozbočovač neco takového ??
o 17.03.2011, 22:58 | mikísek
zesilovač magnat RX 44, nato Hertz DCX 690.2.
a Hertz ESK 130.4
a chtel bych práve rozšířit repra ještě odva třeba do budoucna ale nechci kvuli tomu kupovat zesilovač a upřímne nevím jestli neekzistuje nejaka vyhybka nebo tak neco. ale chápu upadek zesilovače na výkonu , proto jestli neco neekzistuje:(
o 17.03.2011, 23:03 | hanx
podle mě jsou další repra zbytečnost...
o 17.03.2011, 23:11 | mikísek
Chtel bych si udelat hezkou zástavbu do kufru. proto bych chtel ješte dve repra. Schrnu to asi sám proste bude lepší mít ještě zesilovač 2 kanálovej :)
o 17.03.2011, 23:20 | Sleepz
RX44:
výkon rms 4Ω: 4 x 125 / 2 x 325 W
výkon rms 2Ω: 4 x 160 W
_
Hertz DCX 690.2
výkon rms: 90 W
impedance 4Ohm
_
Hertz ESK 130.4
výkon rms: 75 W
impedance: 4Ohm
_
Tim padem kdyz predky nechas na zesiku na 2 kanalech poustis do nich (papirove) 125W RMS do kazdeho (4ohm).
Na zadni ovaly ti zbude 125W RMS do kazdeho (4ohm), pokud by jsi koupil napr stejne ovaly (staci jakekoliv 4ohm a bude to hrat taky) zapojis je paralelne a tim padem do nich pujde 160W na ten jeden kanal, tim padem 80W do kazdeho repro.
Celkem tedy dozadu (na 2 kanaly do 2ohm) 4x repro po 80W RMS tam muzes mit ;-)
Vykonem to stacit bude ale zadny zazrak to nebude, volba lepsich repro by ti pomohla lepe nez dokupovani dalsich. Nicmene je to na tvem uvazeni. A dale bych chtel podotknout ze tech 80W co pak pro kazdej zbude je jen papirova hodnota, netusim jak moc se tomu vykonu tento zesilovac blizi ;-)
o 17.03.2011, 23:27 | mikísek
Super odpoved dekuji- Sleepz
o 18.03.2011, 11:24 | 323Marty
Mikísku, rozhodně se postavim za tvrzení všech, že přidáním dalších repro dozadu si naprosto nepomůžeš. Hlasitost větší nebude, zato kvalita se zhorší - zesilovač tak dobře neukontroluje 4 membrány jako dvě. K tomu máš vepředu pouze 5", takže jsou citlivostí úplně někde jinde a zvuk je předpokládám velmi nevyváženej, takže musíš víc zesilovat předek než zadek, aby ti zadek nehrál víc nahlas, což si myslim, že je naprosto nepřijatelné. Neutrácej za nesmysly a spíš se zamysli nad tim, jak dopředu namontovat 6,5" středobasy - možností je jistě spousty od jednoduchých MDF podložek až po složité doorboardy. Uvidíš, jak strašně velkou změnu na spodních frekvencích tím docílíš, zatímco přidáním dvou oválů do zadního plata si nepomůžeš naprosto k ničemu.
o 18.03.2011, 14:01 | mikísek
323marty- jo jo , prdím nato zlepším si repra, já jsem to nemyslel tak jako aby me auto hrálo víc nahlas nebo tak, jen jsem si chtel udelat hezkou zástavbu do kufru, ale nejprve udelám hezký zástavby do dveří a pak řešit do budoucna nekdy kufr Subwoofer a monoblok :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3242 sekund.