Navštíveno 6348x

12.06.2011, 15:33 |
bass305 | Upraveno: 2011-06-12 15:33:45
Dobrý den velicě mě zaujal tenhle subwoofer, zajímal by mě váš názor na něj případně vaše zkušenost.
[ Link ] tady je inějaké to video z youtube
[ Link ] díky za názor ještě čím to krmit mám kdispozici zes.
JBL GTO 4060 ale pochybuje že to utáhne. díky moc.
basaku se vubec neboj,za ty prasule je to velmi dobra volba.

12.06.2011, 15:40 |
bass305 | Upraveno: 2011-06-12 15:44:25
vážně jak to víš? to slyším moc rád. pokud si najdu ten samotný reproduktor
[ Link ] magnet se zdá poměrně malý oproti jiným wooferům
A jaký by jsi ten magnet chtěl? A jinak je ten magnet stejný jako u všech wooferů za tyhle peníze. Jestli chceš magnet jako mám třeba já, nachystej si 20k. :-)

12.06.2011, 16:04 |
bass305 | Upraveno: 2011-06-12 16:07:58
a k čemu ti je takovej magnet?? stačí magnet z neodymu a může bejt třetinovej a výkonnostně bude dalko za tímhle monstrem z obyč feritu.
kolik to má prosimtě citlivost 70dB 1W/1m
???
Trochu si protiřečíš nemyslíš? Napřed řekneš, že je ten magnet malej a pak tvrdíš že je to k ničemu. Já Ti ho necpu, ale nechápu, proč se pozastavuješ nad velikostí magnetu u repra za 2000,- a ještě druhá věc, kolik znáš subwooferů co má neodym? Já moc ne. Další věc je, že citlivost není závislá na velikostí magnetu.
bass305: pravdu mas akorat v tom ze neo magnet je mensi a lehci, ale taky mnohem drazsi, jak psal Dodo za ten woofer co tam hodil das 20 tis. za podobnej s neo motorem das od 40 tis vys..
dalsi vec kde si vzal ze velkej magnet = mala citlivost?
ano nema to citlivost jako PA cka, ale to nema zadny autohifi woofer..

12.06.2011, 16:34 |
bass305 | Upraveno: 2011-06-12 16:37:04
ano, u toho mtx se mi ty magnety zdály malé ale když mi sem mcdodo hodím woofer co má megnet větší pmatu nej je průmer membrány tak to nepochopim, kolik teda tenhle woofer má citlivost tamten mtx udajně 92dB. Nikdo tady o PA reprech nemluví to je asi jasné že ty mají citlivost uplně někde jinde a je to jasný, podívej se na PA woofer o výkonu 1000W a zaměř se na magnet. jen řikám že u tohodle wooferu co jste mi sem hodily je asi něco špatně... můj názor
[ Link ] myslíš že je potřeba mít u PA 1600W magnet tak velký? není protože to není potřeba nikde akorát to hezky vypadá.
Chceš snad říct, že PA repro mají vysokou citlivost kvůli malému magnetu?

12.06.2011, 17:44 |
petis Tak zase porovnávat PA 18´´ s 5´´ cívkou a Neo motorem oproti 10´´B2 s 3´´ cívkou a feritovým motoru je kapku mimo. ne kapku ale brutálně mimo.
A ten motor na B2ce tak velkej není, jsou mnohem vetší motory.
jako petis
bass305: jinak to MTX co se na nej ptas je dobrej woofer..
a ted mi prosimte vysvetli co je spatne na silnym magnetu u SPL wooferu to by me zajimalo?
vsichni vyrobci teda si delaji nekde chybu :-)

12.06.2011, 20:30 |
hoff Ty woe to je samy jelito tady, nejdriv se na neco pta, pak dela jak tomu rozumi a nakonec si stejne koupi nejakou sracku. Za tyden tu pak bude x prispevku co s tim ma delat. Fakt žasnu. . .
tak přece nenapíšu že mu ten sub závidim ne :-)
a jinak ještě poradili byste mi jestli to má vůbec cenu zapojovat na JBL GTO 4060?
[ Link ] nějak třeba na 1Ohm?
Subwoofer je to vynikající. Jeho jednoduchý "bráška" vyhrál test subwooferů v ceně do 4500,-Kč v Anglii. Jinak jestli máš tento zes, tak na něj zapomeň. Je to bedna osazená dvěma subwoofery a rovnou vyvedený pouze jeden terminál o impedanci 2 ohmy. I kdyby to tak ale nebylo, tak ten zesik je hodně moc slabý na to, aby živil nějaké woofery..
aha, no a jaký nejlevnější zesik by se na to dal sehnat?? myslim klidně bazarovej? podle čeho se orientovat? kolik W by měl být schopen nabídnout?
Ten basák je vynikjící, za ty peníze bych vůbec o ničem jiném neuvažoval..Chtělo by to kvalitnější monoblok s reálným výkonem okolo 500-600W RMS na 2 Ohmy. Ideálně přímo od MTX tento
[ Link ] Jinak dávali jsme ho i na levnější Crunch
[ Link ] , který těch 500W RMS nemá ani náhodou a hrálo to taky velice dobře. Evidentně ale nepředváděl vše co umí :)

13.06.2011, 20:29 |
bass305 | Upraveno: 2011-06-13 20:29:56
ten zesilovač MTX se mi líbí ale proč jse tam dolní propust až od 40 Hz?? to nechci... vážně to filtruje cokoliv pod tyto frekvence?
Zase bych woofer nechtěl odpálit. Předváděl co umí jak to poznám? :-)
Co nechceš? Víš vůbec, co čím filtruješ? :-)
Tak pokud vidím dobře, rozsah je tam od 20Hz, nejdřív si zjisti co je to horní a dolní pásmová propust, než se začneš něčeho bát a nechtít to :-D
Jinak ten tvůj čtyřkanál jde maximálně zmůstkovat na dvoukanál a to 2x 150W při 4Ohm (na menší odpor pak zapomeň rovnou, by akorát tak shořel)

15.06.2011, 22:38 |
bass305 | Upraveno: 2011-06-15 22:38:51
jo jo blbě jse mse podíval, omlouvám se. Jinak další věc je jak to zvládně moje autobaterie? Bude to v pohodě?
za druhé by mě zajímalo jak udělat to že bych měl zvlášt potenciometr někde na palubovce a tím ovládal průběžně a pěkně svižně bez zásahu do autorádia hlasitost subu, někde jsem to viděl na videích i tady se to párkrát objevilo ale nevím jak se to jmenuje a jetstli se to dá aplikovat i u toho zesu co jsi mi poradil váše od MTX? díky
Ten MTX má u sebe rovnou remote control na gain, takže s ním můžeš ovládat intenzitu basové složky nezávisle na autorádiu.
tot ojsem potřeboval vědět, díky mockrát, ted ještě jak to bude s baterkou? bude potřeba nějakou přikouipt navíc a mít ji v kufru???

16.06.2011, 13:20 |
Mááša na tohle ti v klidu postačí silnější kabeláž, baterku v kufru bych neřešil, do budoucna můžeš vyměnit tu stávající za nějakou lepší, ale podmínkou pro běžné hraní to není....
díky moc baterku mám ted od zimy novou, jinak kabeláž bych měl použít minimálně jakou?
jo jinak už po několikátý někde čtu o rozehrávání subwooferu? to je snad nějakej vtip ne??
Jakej vtip? Každý reproduktor se musí rozehrát. Na to jak jsi se tvářil inteligentně, víš kulový.

16.06.2011, 20:34 |
bass305 | Upraveno: 2011-06-16 20:37:36
dobrý keci, tož toto jsem ještě nezažil... vím podle mě dost informací kvalitních ale takovýhle bláboly fakt slyšim prvně :-D
jako pokud je rozehrání myšleno tak že se reprák vychodí a jde potom lehce protže závěs membrány neni tak pevný tak mi to spíš příjde ale jako vada.
Říkáš si hifista jo? Je vás tu čím dál víc, co jste viděli hudbu jen z dálky, ale jste chytřejší než Ti co už to dělají jako dobu viď?

16.06.2011, 20:40 |
bass305 | Upraveno: 2011-06-16 20:42:44
neříkám si high fidelitysta, na to mám málo zkušeností zatím do toho dělám spíše teoreticky než prakticky protože na něco pořádnýho zatím nemám peníze...
pokud se ti zdá že nějak chytračím, promin ale prostě si nemůžu pomoct, a něčemu se fakt zasmát.
Pak se směješ vlastní nevědomosti a tuhle debatu končím.
ok sorry, takže mi tedy pokud tomu rozumíš vysvětli jak se tem reprák správně rozehraje, ak že mu dám kotel co vydrží.. nebo jak?
Rozehrání : pokud koupíš nový reprák tak do něj hnetka nepustíš plnej výkon, ale na menší výkon ho necháváš třeba 20 hodin hrát aby se nezatěžoval aby se membráná,,procvičila´´
jo, řikám přece že stím nemám zkušenost, přijde mi to jako zajimavý úkaz, ale asi se to tak u xtreme loud bass speakerů dělá. co se tedy stane když je už repro rozehrané až moc? vyhodit?
Repro má nějaký závěs a spider. Při koupi mají nějakou tuhost, a používáním prostě změknou. Reproduktor nebude mít takovou tuhost. Výšky mohou ztratit na řezavosti. Atd. A jelikož by jsi mu dával kotel, usuzuju, že z Tebe bude dobrej palič...
proč ne když do něj putim plnej výkon membrána se přece taky procvičí ne?
A můžeš mi říct, co je plnej výkon?
Jelikož se tě to může utrhnout a zničíš reprák
to ne ale tak chci si občas zablbnout a pobavit se. Dobře no tak už jsem zase chytřejší a basáček si nejdřív rozehraju :-)
Jo a pak do něj nezapomeň pustit plnej výkon.
tak tam na noc pustim 5Hz a jdu od toho, a mám rozehráno? přes noc se to pěkne vychodí...

16.06.2011, 20:56 |
bass305 | Upraveno: 2011-06-16 21:01:09
dobře dejme tomu že je rozehraju poznáte někdo při poslechu že je reprák rozehraný?
dej čtvrtinovej výkon na zesu a hlasitost na minimum
ok.. tak jo, pěkně zvolna a polehoučku ho rozehrát.. to mi pujde. díky
jinak nevíte někdo jak je udělaná ta bedna u toho subu MTX co si chci koupit? myslim jak je to uvnitř? třeba v řezu jak to vypadá?
Pokud chceš udělat bednu napiš roverovy práce dobrá
ne to ne jen by mě to zajímalo pokud to neni nejak vošulený... víte co myslím.
nevim jakkoliv až mi přijde hned ho rozeberu a zkontroluju tu konstrukci případně dovyztužím..
Ano, ale pak nepočítej se zárukou. Absolutně mi uniká význam tvých otázek.
Jako myslíš si že výrobce tě prodá na prd udělanou ozvučnici ?
to právě nevim.. ale viděl jsem už dost takovýh polozmetků, jinak ne že bych značce MTX neduveroval...

24.06.2011, 18:31 |
Flash bass305: tak to mě pos...r,myslíš že mtx dělá ošulený ozvučnice? KÁMO PROBER SE :DD
A ten zesik hoď na aukro nebo někam do ....
A to sem prej EXOT hmmmm.... :D

24.06.2011, 18:42 |
Flash bass305 : kup to dej mu hned plnej...když je podle tebe rozehrání na nic dej to všechno na plno level prostě vše na PLNÉ OTÁČKY
hochu když o tom víš kulový tak se tady nedohaduj...
Skoč na aukro kup si tam Soling ten má 98db citlivost a br láme cédéčka a zesik si kup taky nějaký soling nebo firestarter to bude sound jak víno :DD

24.06.2011, 19:35 |
petis :-))) tak nejak souhlasím s bassem. rozhejbání ano, ale ne rozehrávat dva dny na 30Hz třeba:-) Rozehrávání u wooferu za 5k bych teda vubec neřešil, jen bych hrál třeba dva dny na 70%. Pořádní rozehrání řešil akorát Tomas.V s jeho upraveným RE Audio MT.

24.06.2011, 19:40 |
tomas.V | Upraveno: 2011-06-24 19:44:50
ty vole Flash radí :-))))
Péťo a furt to ještě řeším jelikož po tvé opravě změknul cca o 20%, ale Xmax ještě nic moc. Nejde o nějakej zdvih a plácání...řekl bych, že ještě občas zkresluje v limitaci. To jen tím, že ho spider víc nepustí (zatím :-)))
momentální Xmax max. 1,5cm a v autě se nedá sedět :-)))
v pondělí dostane na 10 minut na polovinu výkonu 20Hz a uvidíme. Ty jooo si pamatuju jak sem byl u Ládi pro MT a zrovna jste zkoušeli měřit Terezku. Na TermLabu skoro plochá křivka bez zdvihu a na monitoru 164dB

24.06.2011, 19:45 |
petis pust mu 20Hz na pár vteřin a on zmekne. jako ty spidery dovolí 5-6cm Xmax bezproblemu
si říkám, že ten woofer má teď o dost větší potenciál oproti nesmyslné 4cívce a papírové membráně.Je to znát. Předtím ať do něj šlo 3kW - ....byl sice bez omezení na výkonu defakto bez limitace (xmax jak hovado), ale teď to hraje mnohem čistěji s ráznejma bassama na to, že to je 15" Už se těšim na pondělí, jen musim připravit sousedy na buuuuurp :-)))

24.06.2011, 19:56 |
petis :-)), jsem rád že jsi spokojenej,. Přiště kdyžtak vyzkoušíme progresivní spidery, ty co má hoff nebo brambor v 18tkách
jjj naprosto spokojenej!!! Doufám, že mě ten woofer už přežije :-)) ikdyž dost koukám po Zetkách
....ale bydlení a novej povoz bude přednější :-)))
nechcete to třeba točit na video a dát na youtube? docela by mě to zajímalo... prostě takový video jak na tom děláte nebo něco...
teď jako co recon wooferu?
cokoliv od rozehrání až po xtreme bass test.
nevim co přesně chceš, ale tady máš jeden Xmax test v podobě RE Audio MT12
[ Link ]

27.06.2011, 10:23 |
Flash jů RE

27.06.2011, 10:47 |
Flash pěkně lítá hmmm ale ten bude za víc jak 5t :-)

27.06.2011, 10:54 |
Flash o 12.06.2011, 15:33 | bass305 | Upraveno: 2011-06-12 15:33:45 : nechápu jak může někdo sub kterej je určenej do auta zkoušet buhví přes co v pokojíčku.
sry za ot.
jak?? normálně to zapojíš na zesilovač přes zrdoj odpovídajícího výkonu co je na tom?? můžeš zkoušet třeba na záchodě pokud tam je elektrika