Navštíveno 3655x

25.07.2011, 11:38 |
Daja Slyšel to někdo hrát? Resp. koupit/nekoupit? Existuje něco lepšího za obdobnou cenu? (cca 8tKč)
Ja jeden kúsok mám RF p1000 1bd a maximálna spokojnosť.

25.07.2011, 19:18 |
Daja sirZalman: Co tím živíš za SW? Zatěžuješ ho na plno? Nezahřívá se nadměrně?
ja bych se toho nebal,nemam osobni zkusenost ale problem by byt nemel.
Daja: živil som 2x sub RF p2d412 a teraz GZHW 30x a v klidu...RF má skvelé železá :)
Ještě bych možná zauvažoval nad novinkou od MTX. RT1000.1 Digitální monoblok s výkonem 1x 600/1000W RMS na 4/2 Ohmy.
[ Link ] terminály na napájecí kabeláž 53qmm, high-end signálové terminály, atd. Konstrukčně mě přijde poctivější.
Noo ale napr. ten MTX rt1000 nie je stabilný do 1 ohmu a RF na beton :) Inak nič v zlom.

25.07.2011, 21:22 |
Daja Revilohifi.cz: Hmm... parametrově to nevypadá zle... ale je to nějak hrozně velky :-(
Nemá s tím někdo osobní zkušenost? ;-)

25.07.2011, 21:23 |
Daja sirZalman: U toho RF neuvádějí, že by byl stabilní do 1ohm. Možná koukáš na jiný typ.

25.07.2011, 21:28 |
sirZalman | Upraveno: 2011-07-25 21:30:43
Daja: sorry ja stále myslím na ten svoj RF p1000 1bd :-)
Na predaj tu:
[ Link ]

25.07.2011, 22:04 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2011-07-25 22:04:45
Rozměrově velký není. Mrkni na parametry. Obrázek zkresluje.. Jinak snižující se odpor bych nebral jako výhodu. Jak je všeobecně známo, se snižujícím se odporem sice roste výkon zesilovače, nicméně se snižuje kontrola nad měničem.. Záleží, na jaký woofer ten zesik přijde.

25.07.2011, 22:08 |
Daja Viděl jsem parametry. To MTX má skoro půl metru na délku, ten RF má jen 30cm. ;-)
Zajímalo by mě spíš kdyby někdo uměl posoudit "zvukový projev".
Moc nevím, co chceš vědět. Kontrola a výkon je velmi dobrá. Co se týká zvuku, bude záležete na tom, jak postavíš bednu a jaký v ní bude subwoofer, apod.
Jinak jsem kouknul na pojistky RF a má 3x 30A, MTX má 3x 40A. To také něco málo napoví..

25.07.2011, 22:21 |
Daja Mno... tak jinak - tenhle zesik (RF) mi byl doporučen, tak jsem chtěl vědět, jestli to někdo slyšel, aby to nebyla vyloženě šunka. U RF nepředpokládám, že by to byl vyloženě šmejd, ale vzhledem k ceně a velikosti jsem si to chtěl ověřit.

25.07.2011, 22:25 |
Daja Revilohifi.cz: To taky může napovědět to, proč je ten zesilovač tak velkej. Co jsem slyšel, tak RF byl jeden z prvních (možná úplně první?), kdo začal dělat digitály, z čehož by mohla vyplývat větší zkušenost, tím pádem třeba i vyšší účinnost, takže menší zahřívání, menší potřeba chlazení, menší potřeba proudu. Ale to jsou jen dohady, proto se ptám, jestli to někdo už viděl a slyšel. :-)
S RF neudelas chybu. Co se tyce projevu - nevim co chces sledovat na SW. Tam jde hlavne o bednu. Na zesu sledujes hlavne jak dokaze SW kontrolovat a to RF umi jednoznacne na vybornou. Nevim jak u zakladni rady Prime, ale zesilovece od RF vynikaji svejma malejma rozmerama a perfektni funkci. Vetsinou montuji POWERy a obcas Punche. NIKDY s zadnym zesem nebyl problem. Skoro na nem neudrzis ruku a nerekne ani popel a funguje dal. Podle pojistek bych rozhodne nerikal, ze je neco lepsi. MTX nedokazi soudit. Je tu v CR kratce a auto jsem jeste nedelal. Kazdopadne jsem na ne taky neslysel nejake neduhy..
Paklize bych mohl doporucit, tak bych sahnul po RF. Kontrolu nad SW bude mit urcite a vykonove kdyz poslape na plne pecky, tak nevypne. Mansi rozmer - pro tebe asi prio....

26.07.2011, 08:28 |
Daja Barthez: Super, nějaké takové "vyjádření" jsem měl na mysli. Takže kdo dál? Nějaké další reference? ;-)
Dajo, s tím digitalem jsi zrovna píchnul do vosího hnízda.. :-D, první, kdo udělal digital s plným frekvenčním rozsahem bylo zrovna MTX. :-D, ale to je jedno, debata spíše o ničem. Myslím, že neuděláš chybu ani s jedním. Co se týká účinnosti, kontroly apod., bude v těchto případech určitě vše v pořádku, jen u MTX budeš moct očekávat o něco vyšší výkon, než je na papíře a pravděpodobně u RF. Odpovídající řady zesilovačů k Prime se od MTX budeš moct dostat za cca měsíc. Přijde nová řada, která nejen, že vypadá téměř stejně, ale pravděpodobně bude i fungovat stejně. Jen jsem poukázal i na dílenské zpracování, které v tomto případě je opravdu u RT1000.1 na vyšší urovni. Nechci se tu handrkovat skrz blbosti, oba typy zesiků jsou spolehlivé, nekazí se, mají poctivé parametry. Vem ten, co ti je sympatičtější.
P.S. Barthez šáhne po RF, protože po něm šahá už asi 10 let. :-D

26.07.2011, 12:46 |
Daja Tak to nevím, jen jsem přepapouškoval, kdo mi co řekl. Po pravdě firmu MTX vlastně vůbec neznám, kdežto RF už dlouho :-) Vyšší výkon neočekávám, pokud to bude mít poctivě to, co udávají (u RF bych tomu věřil, dokonce k tomu dávají nějaký "certifikát" s naměřeným výkonem konkrétního kusu), tak je výkon více než dostatečný. A jestli někdo šahá po RF už 10 let, tak asi ví proč :-) Takže asi si udělám RFježíška už teď ;-)
Daja, ten "certifikát" je CEA. To shodou okolností mají obě značky... Evidentně jsi ale dostal od někoho dobrou nalejvárnu a jsi zamilovaný.. :-)

26.07.2011, 12:59 |
Daja Nevim jestli nalejvarnu, ale zatim mi ho nikdo nezhanil. To MTX nevypada zle, ale vypada to, ze parametrove to je stejne, jen je o polovinu rozmerove vetsi nez RF. Takze zatim nemam duvod dat RF kopacky ;-)

26.07.2011, 13:01 |
Daja BTW: Dalsim adeptem byl ESX Signum SE2400D, ale to je zase velka krawa (oproti RF).
Ty stojíš před Rapidem a koukáš do výlohy, ne? :-D

26.07.2011, 13:19 |
Daja Pšššt... nikomu to neříkej ;-) Ano, inspirace v Rapidu. Nikdy mi neporadili špatně, takže ano, mé první kroky téměř vždy vedou tam. :-)
Revilo Revilo :-). Nesud me podle toho co mam v aute ja... Nesud me kdyz jsi me installace nikdy nevidel... V zadnem pripade necpu nikomu RF. Me je to jedno kdo si co koupi.... Mluvim pouze z me zkosenosti a ta je prevazne na RF zalozena, tak proto o nem vim vsechno mozne. Kazdopadne je milion znacek lepsich jak RF samozrejme. Ty jako prodejce na to musis koukat jinak. To ja beru, ale prosim neber si me timto stylem do pusinky, ze doporucuji RF jen proto ze ho mam plne auto. Dost mi to vadi kamo :-). Furt na to narazis jak, kdyz by jsi se tim bavil :-) na muj ucet samo :-)
Michale nikdo si z nikoho srandu nedělá. Chápu tvé dlouhodobé zkušenosti, vyplývající ale pouze na práci s RF. Viděl jsem několik tvých instalací, seděl jsem i u tebe v autě. Ano, hraje to moc, ale také tvá instalace nese neduhy typu nakoplé výškáče v koaxech apod. Vzhledem k tomu, že ty ale výšky nemáš rád, tak ti jejich max utlum, možná i aby to nebylo slyšet, vyhovuje. Máš luxusně vyřešené napájení, síla čtyřech subwooferů je neuvěřitelná atd. Rockford je supr, ale opět se bavíme o jeho absolutním základu. Nemá smysl se handrkovat o věcech, které si jsou dost podobné. Fakta, na kterých ale závisí, mluví pro RT 1000.1 - lepší signál, silnější průřezy pro napájení, vyšší jištění. Fakta která napovídají, že ten zesik "možná" bude umět více, jak zmiňovaný prime. Nicméně Prime jsem nikdy neslyšel a kdo ví, jestli uslyším. Stejně si jsem jistý, že ty jsi neslyšel RT1000.1. Bavíme se čistě na teoretické bázi, kdy ty argumentuješ zkušenostmi s vyššími třídami, nežli já s fakty odlišností přímo těchto dvou zesilovačů..
Proto rikam, ze me installace neznas. RF montuji jak safranu. Uz jen pro jejich ceny. Mozna to je tim, ze ten safran prave ty vidis na srazech a ostatni ne. Ale nenechme to zklouznout do hodnoceni nasich install. To je preci uplne nekde jinde a ani nemam zajem je komentovat.
Ano rada prime je zaklad a taky jsem rekl davam lepsi rady. MTX jsem urcite v aute na poslech nepočul a jak ty rikas, asi tezko nekdy poslechnu. Vzdy jen kolem, tak jak jsem napsal nemohu soudit projev a silu napajeni jak rikas. Absolutne je nechci hajit ci hanit. Jen jsem napsal nazor a doporucil jsem volbu jako ty, ale uz jsem se nezminil ze mTx rozjizdis a mas zajem aby bylo vsude... To je preci vedlejsi...

26.07.2011, 16:41 |
Daja Hlavně se mi tu nepoperte! ;-) Každopádně díky za postřehy a rady. :-)
Nic, tohle nikam nevede. Místo toho, aby jsi řekl proc doporucis daný kus, tak to zevseobecnis a najizdis na vlnu dovozu. To uz tu jednou bylo u repro a nakonec je to všechno jinak.. :-)
Daja:
Neboj. nikdo se prat nebude. Zname se moc dlouho, aby se neco takoveho stalo. Jen si obcas nerozumime ve vykladu a zavede nas to jinam nez chcem...
Doufam, ze v tom nemas gulas. Kup co uznas za vhodne. V papidu ti to reknou normalne a srozumitelne, ale mtx tam asi nehledej. Jestly mtx, tak je revilo na spravne adrese :-) a poreferuje ti taky normalne...