Navštíveno 6542x

14.08.2011, 22:02 |
Flash ahoj
Tohle se mi stalo včera...uklepal se jeden drátek na terminalu bedny a basak hral na jednu civku až se usmažil.
Co dál.
Hodně mi pomohlo Petisovo forum takže sem se do toho pustil na vlastní pěst.

14.08.2011, 22:04 |
Flash měl sem to spojit na terminalech subu ale tak nějak sem věřil že to v ty bedně bude držet ale omyl. A spalenej BB ..příště to propojim na subu ale uz je hold pozdě.

14.08.2011, 22:10 |
Flash takže

14.08.2011, 22:14 |
Flash :(

14.08.2011, 22:20 |
Flash
odepiš mi na ten e.mail hlavně :)

14.08.2011, 22:26 |
Flash mam drát na cívce je to 0.8mm měď z tesly ..bobina má 50kg
Máte někdo návod jak a na co se dělá nové vinutí? Nebo jak to udělat nebo spočítat kolik má mít cívka vinutí..nebyla by nějaká rada nebo návrh? :(
Drát mam ale nevim jak to napojit to tady jestě nikdo nepopsal..a jestli to vubec jde a má to nějaký smysl
Díky

14.08.2011, 22:29 |
Flash dragoczskill- já sem ti psal ale s emailu,..volny mi zlobí..mam zajem to sem ti psal ..divny ze ti to neprislo :o

14.08.2011, 22:30 |
Flash ti to pošlu ještě jednou .
tak ti to mám poslat teda ok ?

14.08.2011, 22:48 |
Flash | Upraveno: 2011-08-14 22:52:01
jj ok posli :D
Psal sem ti meila..
A hned ho testnu jakej bude rozdil..jak to příde dám vědět

14.08.2011, 22:58 |
tomas.V | Upraveno: 2011-08-14 22:59:36
Flashi: noooo nevim na co to navineš jelikož si spálil komlet celou kmitačku :-))
pokud z něčeho vyrobíš kmitačku na kterou nevineš cívku = začneš vinout drát na kmitačku směrem od membrány dolu s přesahem drátu tak aby si ho přiletoval na drát ve spideru...to by měl bejt +...a pěkně závit vedle závitu. Jakmile dojedeš na spodek kmitačky tak jedeš hned směrem nahoru to je zas mínus...(musí to bejt závit vedle závitu a jakmile dojedeš na spodek kmitačky tak bez jakéhokoli přerušení jedeš nahoru!!!!!!!....druhou cívku jedeš stejnym stylem tak, že vineš na první cívku :-)
abych nezapomněl tak drát musí bejt zalakovanej a sem moc zvědavej čím to zalakuješ/zalepíš na tu kmitačku + závity tak aby vydržely u sebe :-)))
měl sem tu zkušenost dělat jeden projekt tak vim o čem mluvim....na vteřiňák zapoměň tej je dobrej tak na přidržení závitu u sebe...v ten danej moment :-))))
hodně štestí :-)

14.08.2011, 23:21 |
Flash tomas.v: zalakoval bych to lakem na nehty a navinul na papirovou rulku..navijet by to mel vrtačkou rovnou z civky?
Lepidlo mam pruhledný na parkety.
To si mi dal brouka do hlavy teda..a díky za pomoc :)

14.08.2011, 23:51 |
Flash a to musim zalakovat kazdý závit? Ale pořád nevim jak dlouhá kmitačka a kolik toho drátku..a nešlo by z něho udělat 1civku? Takže drát co budu navijet musí být lakovanej..tjo mam dojem že ten drát lakovanej je pač se používal v tesle a jak by ho tam lakovaly když dělali vinutí.? A ten 0.8muzu pouzít a ohmetrem zmd

15.08.2011, 00:04 |
Flash změřit aby to mělo 3.8ohm? Nebo je nějaký pravidlo či vzoreček?

15.08.2011, 10:04 |
clown pak,ze nic nerube :o))
aspon udelas upgrade :o)

15.08.2011, 12:39 |
Flash clown: ale za to nemužu že někdo nepřiletuje drátky u terminálu a to je přeci základ..no věřil sem že ty nasunovací konektory neupadnou a že se nemusim o nic starat,jenže kdybych civky propojil na sudu tak se to nestalo..ale zkusim to .. Třeba mu natočim i víc :)

15.08.2011, 12:42 |
Flash vincku kdyz bych už něco kupoval tak predátora nebo sonika..bb už nechci je to hadrovina ale magnet má pěknej :D
Zkusim to udělat protože rád experimentuju :)

15.08.2011, 15:44 |
J0hny kdyz sonica tak leda sehnat ete ty stare s karbon membranou :) taj ty novy plastaky sou na pytel pry

15.08.2011, 15:55 |
clown hlavne to mit cim nakrmit .. kor toho Sonica :o))

15.08.2011, 15:58 |
J0hny tak to je pak druha vec ale o tom nebyla rec :)

15.08.2011, 17:36 |
Flash kluci to bude hrát..drát je lakovanej a včera sem to studoval na jinych webovkách a neni to zas tak slozitý..vzorečky sem si našel...takže mě to vyšlo na 2x110m při tloušťce0.65 takže du do toho podle toho jak napsal tomas.v
Mam z práce oboustranou lepenku ktera mi udrží drátek jako nic a žádnej vteřiňák se mu nevyrovná.jen aby to drželo..no bude to asi fušeřina ale za pokus to stojí..třeba si to opravim nebo rozehraju ale co budu používat.
Kmitačka bude s tvrdého papíru namořeném v hlubotiskové barvě..
2.na kmitačku nalepim grafopásku
3.drát je teda lakovaný 0.65mm
Ale vyskytnul se problem a to z jednim šroubkem který nešel povolit takže flexa a nějak ho ořežu aby šel povolit. Budu se o to snažit a budu sem občas psát jak to dopadlo

15.08.2011, 18:10 |
J0hny 110m jako metru ? ty jo, jako nevyznam se v tom ale neni to nejak moc ?
no kazdopadne se rukou umotas xD

15.08.2011, 18:21 |
Flash je to na 50ku cívku a podle výpočtu mi to vihodilo 1civku 110m a je to tim že ten drát je tenčí sem myslel že je to 0.8ka...je to hodně ale petis motal kilometry takže nějakých 110x2civky je kulový.drát je kvalitní takže snad se to povede.

15.08.2011, 18:24 |
Flash rukou to dělat určitě nebudu protože bych to tak neutáhnul..mam vrtačku na pomalé šroubování takže ještě správně zalepit svitek a bude sranda

15.08.2011, 18:35 |
petis flashy: nevím kde jsi vzal že jsem motal kilometry drátu na cívku. Já cívky nikdy nemotal a motat nebudu protože to neumím a zas taková sranda to není a 100m je blbost stačí si spočítat jak ta cívka by byla dlouhá když by jsi v jednom smeru mel namotat 50metru a taky se ti musí vejít do magnetu žaqkže i těch 0.65mm drát je hodně. Proč nezmeříš drát co tam byl? Proč dělaš takovýhle pokusy.
jako petis, dalsi vec silikonem se woofery vazne nelepi, ale to je ti taky asi jedno, no a hlavne kdyz si vemu naklady na opravu vcetne kvalitniho lepidla, tak opravovat woofer tyhle cenovy kategorie je nesmysl..
110 metrů je holej nesmysl :-))) a to podlepení oboustrankou ještě větší. Ten drát musí bejt pevně nalepenej na formeru...na kmitačce. Co vim tak každej former je z vnitřní strany z hliníku kvůli pevnosti a odvodu tepla a na něm je nalepenej papír na kterej motáš drát. Ten drát musí bejt maximálně nalepenej tak aby nedošlo k sesunutí drátu z formeru. Jednou sem zkoušel převinout woofer MbQuart PWH ale tam vydržel komplet former (přepálila se jen cívka) Z 2 cívkového wooferu se udělala jednocívka s tím, že se dal snad 0,8mm drát (oproti 0,4mm) impedance vyšla 1,2ohmu při stejné délce kmitačky. Na obrázku se mrkni jak máš začít (ten drát na začátku nech dlouhej tak aby si mohl napojit na přívodní drátky ve spideru pod vrchlíkem). Do vnitřku formeru se dal odpovídající vysoustruženej průměr tak aby nedošlo k zborcení formeru při utahování závitů. Každej závit se lepil na 4 místech vteřiňákem aby bylo furt a hlavně rychle utaženo. No a zkončilo to tak, že woofer hrál asi 2 minuty na půl kW a došlo k sesunutí závitů z formeru a tím byl konec. Možná kdyby se to zalakovalo laminátem nebo něčím co snese teplotu tak by to bylo ok, ale....
Fakt to chce prosytit tak aby byl pořádně přilepenej drát k papíru na formeru
Pokud to budeš dělat jen tak od oka tak se připrav na to, že ti cívka nevleze nebo bude drhnout o polové jadro nebo ba naopak uděláš hrozně malou citlivost
Bejt tebou tak se na to vy....protože pokud s tím nemáš žádnou zkušenost + máš komplet KO former tak je to jen promrdání času

15.08.2011, 22:00 |
Flash petis: to sem ale fakt někde čet najdu to...
A proč to dělám? Nevim chci to prostě zkusit nechce se mi to vyhazovat.
A je mozný to ještě rozehrát?
SWpavel: ale drželo to tak sem byl rád no.
Citlivost se pozná až na tom až začne hrát?
TomasV. Je to cas a co mam dělat když furt chčije..? Tak sem to chtěl ještě rozehrát ale asi to fakt nepujde..ta paska co já mam na mysli tak ta je dostupná fabrice takže nevim no je to plátno.

15.08.2011, 23:20 |
Flash tomasV: koukal sem na ty fotky ZAJÍMALO by mě jak si ty drátky lakoval ?
Nebo ještě jinak..když dám jen jednu civku tak to už hrát nebude?
A jak si psal že kmitačka z hliniku tak mě napadlo z plechovky to je hliník a navrch papír. Jinač sem rád že jste mi napsaly zejtra du namotávat
Flashty ses asi uplne z jinej planety ne tady ti kluci pisou ze si civku nemotaj TZN pro blbi KUPUJOU hotove civky ¨¨jenom¨¨ namontujou a hotovo
Flashty ses asi uplne z jinej planety ne tady ti kluci pisou ze si civku nemotaj TZN pro blbi KUPUJOU hotove civky ¨¨jenom¨¨ namontujou a hotovo

16.08.2011, 09:55 |
clown vinzku .. to mas marny :o))
Flashi: klidně můžeš použít hlínu z plechovky. A k tomu zalakování: já sem to zalil všechno vteřiňákem (mladická nerozvážnost) a to lepidlo nevydrželo takovou teplotu. Hrálo to v pohodě ikdyž se totálně změnila charakteristika a myslimm, že do plusu, protože se o něco musel stáhnout Gain. Ten drát/cívka byla blíž polovému jádru tudíž ten woofer měl o něco větší citlivost.
Jak už sem psal vejš tak to lepidlo nevydželo a spálilo se. Možná kdybych měl nějakej lak kterej vyržel teplotu tak to bylo Ok.
Zkus někoho kdo převíjí motory nebo vine cívky
Je jedno jestli máš jednocívku, dvou -cíku, 4 - cívku. Více cívkovej woofer je jen pro větší možnost zapojení, ale zas ten navinutej drát je o něco slabší. Si vem, že u 4cívky máš navinuto 8 vrstev drátu a u 1 cívky jen 2
Když půjdeš k někomu kdo převíjí motory tak seženeš už smaltovanej zalakovanej drát!!!!
Jenže stejnak nevíš jak má bejt dlouhá ta cívka. Buď bude krátká a hraní bude hned v limitaci nebo spíš bude woofer chodit do maximálního Xmax při 100Wrms, protože ho pustí spidery. Noooo a nebo bude dlouhá a kmitačka si pěkně klepne o dno
Jak chceš zkus to, ale jak píšu: na poprvé se ti to nepovede ani na podruhé a po 3 už nepřilepíš ani spider ke koši protoýe bude z toho věčného rozlepování total v píč..
Dej na slova co píše swPavel, Petis, Vinzek a vlastně i já...sám sem asistoval swPavlovi při rozebírání kvalitně nalepeného spideru a závěsu na B2 a bez úplného poškození to nedokážeš. Jestli chceš aby se ti neodlepoval spider (někde si to psal) tak stejně nemáš lepidlo kterým to nalepíš.
Ušetři si čas a místo přemejšlení jak co bude a pak to patlání radši najdi při práci ještě brigádu a garantuju ti, že jen z peněz z brigády si koupíš nového Blackbasse

17.08.2011, 00:01 |
Flash tomas.V takže dneska sem pokročil ale trochu sem se seknul v tom co si ty psal a to zalakování drát neni lakovanej takže ho budu prodatovat bezbarvim lakem do bronzu toho mam taky dost... určitě mě to zajímá a chci taky vidět co to bude dělat a ty místo aby si mě odradil tak spíš si mi otevřel oči protože pokud bych to rozehrál a lepidlo máme taky je to 2složka na bázi lepení metalického papíru který se dostane do 100stupnové teploty
Koupit basák znamená utéct z boje a to já určitě neudělám protože už mi v kufru bublá alpina ale ten black je mi líto vyhazovat takže to opravdu zkusim a co mě zaujalo tak tohle video
[ Link ] a to mi prostě otevřelo oči...
a plechovku teda můžu použít? a co sem koukal tak ta kmitačka byla pouze s papíru a po hliníku ani stopa pač sem to utrhnul a je to pravdu papír...mám možnosti které někdo nemá a tim bych to chtěl zkusit...lak na naehty nebyl dobrej nápad ale lak do bronzu by šel...
kluci mi radily abych nejdřív ten drát nějak namořil aby se oizoloval a tak mě napadlo ten drátek protahnout přes něco co se na to chytne....a nevíš jak moc se hřeje to vynutí? a na tý oboustraný pásce to drží a jak pěkně takže s ní budu pokračovat...
budu se prostě pokoušet o cívku a pokud něco bude chodit tak sem hodim video třeba a je to pro mě něco nového... a pak si třeba časem vyrobim svůj subwoofer :)

17.08.2011, 00:11 |
Flash tomas.V: Tome ale nějak nechápu jak si to zalil to si jako navinoval nelakovanej drátek a pak až si to zalil nebo každý závit musí být od toho druhého stíněný a odizolovaný tim lakem nebo stačí navinout cívku a pak jen zalejt nebo zalakovat?
to potřebujuvědět než začnu dělat ty pokusy ...navinout cívku závit vedle závitu pro mě neni problem...pomalý natáčení vrtačky na pomalo...takže lak bych měl do 350stupnů to asi bude v pohodě ně nebo mi to kluci v prácí zalejou laminačním roztokem nebo by se to dalo zatmelit azbestákem to mam taky z práce..to vydrží mraky stupnů a navinoval bych to na hliník potažený papírem a odizolovaný oboustranou plátnovou páskou...to by mělo dostatečně udržet a pak to zalejt laminací... hodně kecám ale chci do toho opravdu nasadit vše co mi práce nabízí a všichni mi s tiskáren držej palce :D

17.08.2011, 00:18 |
Flash Dej na slova co píše swPavel, Petis, Vinzek a vlastně i já...sám sem asistoval swPavlovi při rozebírání kvalitně nalepeného spideru a závěsu na B2 a bez úplného poškození to nedokážeš. Jestli chceš aby se ti neodlepoval spider (někde si to psal) tak stejně nemáš lepidlo kterým to nalepíš.
Tome to se odlepovalo jenže pak už ani kulový a to dostával sodu jako hrom pořád bastronika bass.... nevim jak se to jmenuje a to se nehnulo a v klidu to přilepil ten tmel a to jako hodně v klidu takže si myslim že bych to přilepil celé tim tmelem on drží na všem...mam s tim zalepenou dírku na vejfuku a je to tam furt a nic se neodlepilo ani nevytavilo...takže tímhle tmelem to chci komplet slepit
délka kmitačky se dá spočítat s těch dvou kusů takže jestli to bude o 5mm kratší nebo delší to nebude hrát roli...škoda že nikdo neví jak dlouhá kmitačka je x tom subu... :(
Flash videl si nekdy reproduktor slepenej tmelem? nevidel, protoze se to nedela hned z nekolika duvodu, ale delej jak myslis, jinak tady mas kvalitni lepidla na reproduktory
[ Link ]

17.08.2011, 11:39 |
Flash swpavel: no viděl a myslim že to byl dld12 co měl Tipo bylo to opatlaný jak hrom.
Ještě dotaz .@ kdyz potřebuju změřit ohm tak mi bude stačit obyč měřák? Nebo musim mít neco extra?
Mam obyč ale ohm sem z tim ještě neměřik ...a co by se stalo kdyz navinu drátek bez smaltování?
Když opravuješ na zakázku tak musíš používat extra lepidla na suby ale co mam dojem tak platíš jen za značku ... Pěkně drahý lepidla..ten spider to zalepilo super takže co řešit je to pokus..drát mam 0.65 a 0.8
Jak mam sundat vrchlík? Je tam jak přišitej :)
...
B2 audio je jina liga nez cpbb takže doufám v to že na mě ještě jednou bafne :)
Flashi řekni mi kde dnes neplatíš za značku ? (když beru v potaz značkové věci..) Kdybys věděl realnou cenu ,nakupni ,maloobchodní a rabat kteřý mají někteří prodejci na věcech tak by ti padla huba. Samozřejmě je to až na dražších věcech .. Ale dál už radši nepíšu nebo budu ukamenován :D:D

17.08.2011, 15:29 |
Flash dragoczskill: to mi povidej..až si koupíš tatranku tak ten 1x obal vyjde na 1500kč a to fakt...
Radši to nepiš nebo bude smršť.jvc nedorazilo tak snad zejtra.
A co se týká resurekce cpbb tak mam vše jen nemam drátek s lakem..snad to někde schrastim..
Flash jo Tipo to nemel tmeleny to bylo lepidlo na autoskla a to drzi jako kurva jen dlouho schne a uz to nikdy nikdo nerozdela a lepil s tim jen vrchlik

17.08.2011, 23:23 |
Flash vinzek fa: tjo aha já myslel že to má tmelený ale vypadalo to zajímavě...
Dneska sem sehnal drát a to zasmaltovaný 0.65... takže v pohodě a pán co nám přemotával motor na cirkulárku tak mi řikal že by to udělal ale musel by vědět délku a na co by se to namotávalo takže sem si jen vzal 20m smalťáku 0.65mm..
přesný rozměr jako měla původní kmitačka má jedině red bull takže jako kmitačka bude s redbulu....
mluvme o novych reproduktorech, na tech si nemohl videt tmel, silikon ani lepidlo na autoskla, tyhle sracky ti na reproduktoru casem stejne povoli, nemluve o dalsich nevyhodach jako jejich vaha a td. vsichni tady honej citlivost a pak si slepis repro tmelem hezky.. :-)

18.08.2011, 22:38 |
Flash swpavel: jasně to je mi jasný že ty jako profik nebudeš používat epoxid nebo PU tmel ale já jako nováček nebudu kupovat lepidlo za 5kil když to slepí ten tmel jako nic ale musí se trochu smíchat s acetátem...a pak už to je jemnější než z tuby a učinější :)
Dneska sem udělal první návin...problem je že sem to asi udělal nějak špatně protože se nic nepohybuje...a drátky drží :) mam nějaké doporučení na svitkový papír ale to nemam kde sehnat...a tak je mi divný že se to nepohnulo...co sem udělal špatně nevim ale drátu mam na pokusy dost :)
kdybych to alespoň rozhejbal ale ono se to nepohne a to sem to zapojil na spider a ten sem jen přidržel a nelepil i tak by to mělo gungovat jenže to nefunguje :(
takže budu zase řešit proč to nejde...ale pokus 1 neni závěrečný
Flash kdyz uz chces delat hokus pokus s lepenim tak tam dej chemopren dodrz postup pri lepeni a chvilku to drzet bude
vinzku chemopren nee, facku tomu kdo ho da na repro :-)
Flash prave proto ze uz mam neco odzkouseno tak se ti snazim poradit, klidne si testuj tmely a podobne, ale casem stejne zjistit ze je lepsi si priplatit za poradny lepidla :-)
takhle dopadaj repraky lepeny chemoprenem, tmelem a podobne

swpavel jo takovej chemopren spravne pouzitej drzi lip jak origo lepidlo ale protoze to malokdo umi pouzivat tak to holt nedrzi soniky lepeny od viti drzeli v unu a novy se trhalo jeden za druhym
ja kdyz sem svoje prelepoil tak taky drzely jako svine

19.08.2011, 21:58 |
Flash no ja ten tmel taky nemoh odlepit az perorizkem :)
Mam dohodnuto ze mi to udela kamos a ja se budu koukat. Navine civku na hlinik ze sreje to je prumer 47mm takze na to se nanese lak a na lak to bude navijet..chci se toho co nejvic naucit a casem bych si opravil i ten Sinus Live d250 nechtelo se mi to vyhazovat..
.
Vincku uz sem lepil chemoprenem extreme a vždy to drželo ale to co pavel sw lepí se asi se sonikem nebo bb srovnavat moc nejde.
Flash jenze ty nevis co ti soniky dokazali a v cem byli nacvpany -))
vinzku na tech sonicach s tim byly jen zavesy ke kosi ne.. tam je to asi nejmensi zlo :-), jinak nerikam ze je chemopren extreme spatnej, ja mam treba bednu v aute ke kastli jen lepenou a jednim z lepidel je i chemopren a drzi to dobre, proste kazde lepidlo je na neco vhodny a ma sve vyuziti..

19.08.2011, 23:48 |
Flash swpavel: až to bude chodit ... snad ... tak mu budu dávat a jestli se rozlepí :) ani spider se neodlepil a to sem ho ještě tlačil ze spod na memnránu a chtěl sem to utrhnou...leda kulový :) nevim čim si to lepil co je na fotce ale určitě ne tim co já...
no zatim se nic neděje ale bude :)

19.08.2011, 23:54 |
Flash vinzek fa: no to máš prsvdu neviděl ale proti B2 to je rozdíl

19.08.2011, 23:58 |
Flash ale teď mi pánové vysvětlete jak je možná že jeden sonik vydrží 8kw na dbdrag a třeba JODUA to odpálí na koleni :D
to by mě zajímalo a dost :)
je to díky tomu, že kluci na dbDragu do wooferu pouštěj jednu frekvenci a hlavně chvilkově na pár vteřin. Nooo a jak hraješ tak každej song má různé pásmo frekvencí které se střídaj. Když vezmu dBdrag a máš naladěno třebas na 50Hz a zapojení do 1ohmu tak při měření naroste impedance klidně i na 4ohmy. Musíme k tomu přičíst pokles napětí při odběru a je to ....
Pokud se jedná o Petise kterej má zapojeno do 0,25ohmu + ta kabeláž + baterka tak výsledkem je, že ten woofer zkousne chvilkově 9kW :-)))
Mě sice napětětí drží, že nějak extrémně neklesá pod 13,5V, ale nemám vyladěnou bednu tak abych měl bednu bez hrbu a využité celé basové pásmo frekvencí (nebo vlastně mám, že to ta bedna zahraje, ale největší tlak je na jedné frekvenci)
Vrátim se zpět k tomu odpálení: pokles napětí - zkreslení - a je to
Souhlasim s Pavlem...každé lepidlo je určtené na něco. Takže jestli budeš dávat na kmitačku nějakou lepší oboustranku tak stejně to lepidlo z oboustranky nevydrží.A k přilepení spideru: velice pochybuju o tom, že chemopren udrží spider. Co jsem viděl na 99% wooferech tak je spider prolitej lepidlem až ke koši a né jen přilepenej
Pokud dodržíš postup co jsem ti napsal a seženeš lak od nějakého borce co převíjí motory tak je určitá šance, že ten woofer bude něco dělat
Flash to na ty fotce slepil nekdo chemoprenem a ja to jen opravoval po oprave :-), ale dost o lepidlech, hod jsem nejaky foto tech tvejch civek a podobne..

20.08.2011, 09:45 |
Flash TomasV :aha to sem nevěděl že roste i odpor takže když budu mít basák na 2ohm a budu ho zatěžovat tak muže vylízt i na 8ohm? to je divoký teda...to se musim ještě podivat jak to vlastně je :) díky za radu
PavelSW : jak psal Vincek tak s tim souhlasim že chemopren se musí umět lepit a ne nanýst vrstvu na spider a přilepit ke koši to potom nemuže rdžet...v tom je taky kouzlo a ten muj tmel to přilepil tak že to nešlo ani sundat :)
určitě sem hodim pruběh ale cívka se nepovedla...měl sem to tušit že se tam nevleze...0.65mm je silný na ten BB a už drhla o středový magnet...takže sem to rozmotal a budu navijet znovu...drátu mam dost takže to moc neřešim spíš mě štve že budu muset znovu k pánovy a vyžebrat tenčí nebo něco udělat s tělem kmitačky...

20.08.2011, 10:14 |
Flash ono taky bylo vynutí na dně středového magnetu a to se dostávalo hodně špatně ven ale povedlo se a teď už jen co ta cívka... redbul byl měkej takže se udělalo tělo s autospreje který má přesný rozměr na středové jádro...

to je chujovina co děláš :-)))...celková váha kmitačky pak bude nesmysl
Vem klidně tu plechovku od Redbulu a rozřízni jí a udělej obdelník. Změř si průměr polového jádra. Počítej s tím, že musí zůstat nějaká vůle, aby vnitřek kmitačky nedrhnul.
Znáš průměr polového jádra + vůle...teď musíš vysoustružit stejnej průměr ze silonu nebo nějakého matroše.
Silon obal tím hliníkem a můžeš začít motat....první dva závity zalep
Musíš to fakt hodně stahovat aby ty závity byly utažený (postup co jsem psal) Když dojedeš na spodek kmitačky tak si zas zalep spodní závit a motej směrem nahoru. Pak celou cívku prolej lakem....nech ho zaschnout a silon vytáhni = pokud se bude jednat o jednocívku tak máš hotovo
| swpavel to bylo celochemopren lepeni v telefonu mam fotku ti ji pak ukazu -)

22.08.2011, 10:11 |
Flash tomasV : ono to zas neni o tolik těžší skoro stejně jako redbul akorát je t pevnější..
zatim se nic neděje

23.08.2011, 13:04 |
Flash blackbass odjel do Frýdku a kamoš to nějak poladí..dělá v tom už dlouho

25.08.2011, 18:40 |
Flash prej uz hraje tak se tesim az si ho vyzkousim je to 1civka ale i tak se nemuzu dockat :)