Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Tlumení SPZ+test

o Navštíveno 7170x o
o 05.09.2011, 18:20 | endru.ondra
Jelikož mě drnčela SPZ na zadních dveřích. Řekl jsem si, že jí něčím podlepím. Koupil jsem plát tlumení a začal. Tlumení jsem pořídil [ Link ] . Pořádně odmastil a očistil. Materiál na sluníčku měkej, kdež to v pokoji kde jsem to dělal, už ztuhnul, ale dalo se s ním v pohodě pracovat. SPZ krásně pěkně ztvrdla, takže už ne nedrnčí, výsledek dobrej.
Tohle tlumení jsem koupil zároveň i jako test a věděl, jak funguje. Práce sním, byla příjemná, nebude potřeba horkozduška maximálně fén v studenějším počasí a na hůře přístupný plochy. Jelikož moje podložka byl pouze koberec tak jsem nemoch pořádně odříznout a musel sem použít nůžky. Teď uvidím, jak bude držet popřípadě se pustim i do větších ploch jelikož u SPZ obstálo zatím dobře. Je to můj první test ohledně auto hifi tak doufám že se vám bude líbit a hlavně i popřípadě pomůže.

foto k příspěvku  od endru.ondra

o 05.09.2011, 18:21 | endru.ondra
Tlouštka SPZ s tlumením

o 05.09.2011, 18:21 | endru.ondra
a výsledek z dírama na šrouby

o 05.09.2011, 18:23 | worm03
výborně, jen tak dál :-D
o 05.09.2011, 18:32 | Midnite
tak to je teda test :D a ten pravopis :D
o 05.09.2011, 18:41 | Honcke
test jak poleno
o 05.09.2011, 18:42 | CRK
Vydeo bi nebilo..? :-)))
o 05.09.2011, 20:29 | endru.ondra
Pardon že jsem se o něco pokusil a na češtinu jsem levej opravoval jsem to ve wordu a jsem dyslektyk
o 05.09.2011, 20:46 | dragoczskill
Ondro z toho si nič nedělej :) Nekdo umí jenom kecat a hovno udělá :)
o 05.09.2011, 20:52 | Midnite
endru: dneska má lenost různé názvy
o 05.09.2011, 20:54 | Toxxx
drago: No to co pises sa k tebe hodi a k mnohym ako je Flash;)
o 05.09.2011, 21:00 | DaveX
zbytečně vyhozené prachy :) já tam dal trochu gumy a účel to splnilo taky :), vyšlo mě to na 0 Kč :)
o 05.09.2011, 21:05 | Diner
Ja bych to tak neodsuzoval... Spis by me zajimalo jestli je to aplikovatelne treba i u nacvakavacich ramecku, resp. jestli se SPZ pak vejde... aspon se neco deje. Dobry, Ondro
o 05.09.2011, 21:11 | dragoczskill
toox: Ani mě neznáš a už tady valíš kody . Toto zas svědčí něco o tvojem charakteru a jiných na této stránce.
o 05.09.2011, 21:12 | Kesam
Jako DaveX :-)
o 05.09.2011, 21:14 | Toxxx
drago: Nauc sa prosim ta pisat moj nick. Poznam ta z toho co mi ludia hovoria a to mi staci;) A ked tak este si nic neukazal ze nieco robis;)
o 05.09.2011, 21:21 | dragoczskill
:D Já nemám potřebu něco ukazovat :) O autohifi se zajímám asi rok taz zbýrám zkušenosti a je pravda že nevím co chci ale chtěl bych věcdět jak si začínal ty a ostatní ... Rozhodně nevymýšlím pičoviny jako Flash a nikdy jsem nedělal nějaké prasárny jako někteří členové tady na fóru.
o 05.09.2011, 21:24 | endru.ondra
Midnite: Pokud budeš číst moje příspěvky tak pochopíš

Davex: Kolikrát člověk vyhodí víc peněz jen pro nic za nic já jsem vyzkoušel něco užitečnýho.

Diner: tak to nevým mam spz bez rámečku
o 05.09.2011, 21:24 | krisz
ja sem pod SPz namačkal molitan :D a přilepil vteřinakem :) aby nedrnčela ..:)
o 05.09.2011, 21:48 | CRK
Jako sorry, ale takovouhle vec tady zvladne kazdej koko. I ja :-D
o 05.09.2011, 21:53 | Ravo
Takže já se taky připojím.
Dělal jsem se Silent Coat (dále jen SC) kufr u Oct1 combi. Je to tento materiál:
[ Link ]

Aktuálně mám v tom autě použité různé 4 druhy tlumení - vibraflex 25 na podlaze a předních podbězích, STP + splen přední dveře a teď SC na zadní podběhy a kufr. Předtím jsem kompletně tlumil daší auta různými materiály (počínaje tapajomatem ve favoritu :) takže si troufám tvrdit že mám celkem přehled o vlastnostech různých materiálů.

Takže zpět k SC. Na začátku mě překvapila hmotnost. Bylo to celé podezřele lehké, materiál je poměrně dost tenký, máte pocit že tam nebude mít co tlumit. Ale chyba lávky. Je tam sice poměrně málo "asfaltu", ale zase alobal nahoře je poměrně pevný. Takže společně ten sendvič prostě něják funguje a na tu šířku materiálu to tlumí výborně. Má to výhodu v tom, že to v problematických místech nepřidává moc milimetrů a tapecy a obložení jde celkem bezproblémů nasazovat zpět. Také moc nepřibývá hmotnost - 4m2 váží "jen" cca 10kg. Někoho to může zajímat, mě to až tak netrápí a těžká vibra na podlaze je v pohodě :)

Ohledně instalace je situace mírně horší než u běžných "nealobalových" materiálů díky pevnému hliníkovému povrchu - nejdou dělat až tak zběsilé detaily, ten alobal vás prostě do šíleností nepustí, doporučuju používat váleček, bez něj to v podstatě ani pořádně nejde. Také doporučuju nějáké jemné rukavice, měl jsem od hran pořezané všechny bríška prstů.
Horkovzduška je zbytečná, možná až kontrapoduktivní. Před lepení nenahřívat, tenká vrstva je hned skoro tekutá a asfalt jde pak i s krycím papírem dolů.
Po nalepení už to nemá moc smysl, pod alobalem asfalt už teče ale stejně tě ta folie moc nepustí (dokud nepraskne :)

Takže výsledný result - zajímavý materiál z hlediska poměru hmotnost/šířka/tlumení (a také cena). Rozhodně bych se ho nebál použít v dalších instalacích a zařadím ho do svého rejstříku.
o 05.09.2011, 21:57 | Ravo
a teď pár fotek (slovy dvě :)

víc dám až budu dělat komplet dokumentaci mojí instalace ;-)

foto k příspěvku  od Ravo

o 05.09.2011, 21:58 | Ravo | Upraveno: 2011-09-05 22:03:08
Toto samozřejmě není kompletní tlumení, i podlaha pod rezervou je udělaná... fotky jsou z průběhu instalace pro ilustraci, jak se dají dělat detaily atd.

foto k příspěvku  od Ravo

o 06.09.2011, 00:40 | Fordik
Já našel v garáži ještě nějaký zbytek tappajomatu (se divím, že ještě lepil) a podlepil spz tím a stálo mě to taky prd. Na tohle opravdu stačil kus gumy a vteřiňák. Jo, to co dal Ravo je už o něčem jiném.
A z toho pravopisu si fakt nic nedělej, co tu dokážou někteří jedinci napsat je na zlomení si prstů :o)
o 06.09.2011, 00:44 | DaveX
endru.ondra: tu jde spíš o ten princip, že tam tlumení nemá vůbec žádný význam ikdyž ten jeden plátek stojí 119 Kč. Opravdu stačí trochu gumy, nebo něčeho podobného (já tam dal přesně takový pružný plast) a ani si to nedrnkne. Měl jsem tam 500 W RMS SW a nic. Potom mi už drnčel zámek v pátých dveřích.
o 06.09.2011, 11:03 | endru.ondra
DaveX to vím že by stačil kus gumy, jsem tto tlumení chtěl vyzkoušet a drobet si vyhrát. Vyzkoušet prostě co a jak. A přitom jsem sesmolil těch pár větiček.
o 06.09.2011, 11:20 | Ravo
Kucííí už ho nechte ;-)

Pro ty co hledali nějákou plnohodnoutnou recenzi jsem snad něco málo napsal, takže thread splnil smysl. Bez tohoto impulsu bych se asi k takovýmu spisování nedokopal.
o 06.09.2011, 12:47 | Midi34
alespon se pokusil , vy rejpalové
a jak je vidět problém s RZ tu má kde kdo
o 06.09.2011, 15:49 | CRK
No, vzhledem k tomu co tady dělají jiný, je tohle strašná píčovina a ještě to píše jak nevim co a práce na pár minut... Já toho taky moc neudělal, ale jestli sem začne lézt každej s takovouhle sračkou, tak nevim... To je návod tak na úrovni ZŠ a když sleduju ten pravopis, tak ani to ne...
o 06.09.2011, 16:09 | Midi34
no ale i s banální věcí kolikrát zjístíš že jsi to mohl udělat jednoduše a levněj

taky si umím poradit s USB
ale zeptal jsem se protože co kdyby někdo vymyslel něco převratně genialního
o 06.09.2011, 17:22 | CRK
Jo takhle, takže nakonec ještě získal radu, že to mohl udělat levnějš... Tak to pak jo... :-D
o 06.09.2011, 20:35 | Midi34
se ti opravdu někdy nestalo že jsi přemýšlel nad jednodouchou věcí a nemohl se rozhodnout jak nebo kde začít

a přitom to mělo snadné řešení ?

předělávám barák , chodím do práce , naháním dlužníky, dělám kámošům taxi,atd někdy prostě se v tom člověk zamotá když řeší moc věcí naráz
o 07.09.2011, 11:44 | rebel
endru.ondra: jj dobrý já mam taky podlepenou spz tlumenim jako ty a je to good

A když jsem pod to dal gumu nebo molitan stálo to za hovno a drvčelo to vesele dál.
Dobře jsi udělal a peníze jsi nevyhodil
o 07.09.2011, 12:01 | Fordik
CRK: sorry, ale četl sis co ondra psal? Že je dyslektik. Takže jeho pravopis se dá pochopit, tak nevím, proč ho urážíš?
o 07.09.2011, 18:43 | CRK
to je tady ale asi pulka lidi... B-) a kdyby byl, tak at nepise navody. kdyz bude nekdo lemra, tak se taky nebude srat do sportu, pac by se mu smali... ale tady slo spis o ten navod, nemyslel sem to tak zle, jak to asi vyznelo, ale pusobi to na me prinejmensim smesne a kolikrat tu nekdo sklidil posmech za mnohem pracnejsi veci. a uz dost. ja jen doufam, ze toho nebude vic a zlobte se na me, kdo chcete, ale nalepit asfaltovou samolepku na plech... no nevim, nevim...
o 07.09.2011, 19:29 | rebel
CRK: máš pravdu není to žádná věda polepit spz ,asi to nemyslel zle a chtěl se pochlubit ,že mu to už nedrnčí.A pravděpodobně to dělal poprvé a tak je s toho unešenej
No stane se no :-)
o 07.09.2011, 20:10 | CRK
A tak jo, dyk už mlčim :-D
o 07.09.2011, 20:53 | rover (WoodTech)
Že se na to nevyserete, nevím o co tu komu jde. Co je pro někoho radost z odvedené práce (byt sebemenší)pro jiného je banalita.
Příště někdo udělá celí auto a radši to sem nedá aby nemusel poslouchat hromadu debilních keců.
o 07.09.2011, 20:56 | rebel
crk ne v pohodě já by sem tomu dal taky jinej popisek .
Třebas já nevím:

jak vyzrát na rezonující SPZ
o 07.09.2011, 20:57 | rebel
jj rover maš recht.On s toho má radost že na něco přišel já ho chápu . A je to jeden z mála co to podlepil kvalitne
kde kdo to lepí molitanem a to je kničemu
o 07.09.2011, 23:38 | endru.ondra
Bral jsem to jakožto že tu forum už delší dobu stojí spíš nesmysli o ničem. A na trhu se tohle tlumení vyskytlo, tak jsem zainvestlovat do kousku materiálu když po mym inzerátu jsem nic neshnal [ Link ] a sesmolil pár vět který pro někumu řekne že je tu u něco jinýho než vibraflex.
o 07.09.2011, 23:48 | rebel
jj jasny máš recht já osobně vibraflex nikdy více po tom jak se zachoval prodejce když mi prodal špatnou várku ty vibraflexoví sračky a pak mi nezvedal telefon tak to at jde celej vibra flex do prdele .

A žes udělal spz tímhle to je good maš o problém mín s rezonancema
o 08.09.2011, 00:10 | Fordik | Upraveno: 2011-09-08 00:10:18
endru: tak teď kufr a šup sem s fotkama :o) Na ty řeči se vykašli a nenech si to znechutit. Já sem taky možná během dneška hodím sestavu, která půjde o víkendu do kufru a už teď se těším na připomínky :o)
o 09.09.2011, 10:56 | endru.ondra
V kufru je jen tehle malej prcek ale mě to stačí zatim.

o 09.09.2011, 22:56 | jendoslaf
kkti fakt,sem nelezte když se Vám to nelíbí. zkusil,funguje ,tak palec nahoru. účel to splnilo.
o 09.09.2011, 23:07 | mikísek
Já se přidávám super nápad :) . spz me nenapadla si udělám taky. aspon je videt že jsi to udelal pečlive .
o 10.09.2011, 01:01 | rebel
jojo moje řeč na amatera dobrej nápad . A ty co kroutí hlavou to jen proto že tomu rozumí a už to udelali nebo delají
o 10.09.2011, 01:23 | DaveX
:D hoši, někteří z vás fakt perlíte :D
o 10.09.2011, 01:38 | rebel
vid daveX
o 10.09.2011, 01:39 | DaveX | Upraveno: 2011-09-10 01:40:03
rebel: 07.09.2011, 23:48 trochu jeblý názor zavrhovat vibraflex kvůli neshod s prodejcem ne?

Já osobně jsem vibraflex použil na vytlumení předních dveří auta a po roce a půl, kdy jsem byl nucen vyměnit dveře a vykuchat z nich motorek pro centrál apod. jsem měl co dělat, abych to odlepil. Nešlo to dolů ani za hovno. Ani kousek se neodlepil a vše bylo v pohodě. Ono si chce nad tím trochu sednout a dveře odmastit. Potom to jde dobře.

Jinak jsem měl možnost teď tlumit dveře s tím materiálem, co má endru (teda pokud má Silent COAT ALU). Z vibraflexem se mi pracovalo o dost lépe, ale zas to bylo o něco méně pevné, což je díky alu folii.

rebel: jinak tady máš příspěvek, že to někdo lepí molitanem a je to k ničemu. Nevím, koho to napadlo lepit molitanem, ale pokud to funguje, tak to je dobře. Ano, endru z toho má radost, ty očividně taky, ale my mu tady řekli, že to je zbytečné, a že to jde vyřešit jednodušeji a zadarmo. Je to prostě zbytečný luxus, ale možné řešení to je. Ale nic na tom nemění fakt, že to napsal jako pro desetileté dítě, když to šlo shrnout do jednoho souvětí.
o 10.09.2011, 04:10 | rebel | Upraveno: 2011-09-10 04:15:30
DaveX co my to tu meleš čti pořádně a čti vše :

1 vibraflex nehanim díky prodejci ,ale to že mi prodali vadnou sračku to je pravda .A to že mi radeji nezvedali telefon je vizitka prodejce a ne vibraflexu za to vibra nemůže.A problém je v tom že vibra ma asfalt potaženej lepidlem a to lepidlo se odlepilo od toho plátu.
Čili co to je za material no ?? sračka to je, to se stávat nemá a nebyl sem jedinej kdyby tě napadlo mi dávat kázání že sem osel a špatně jsem to odmastil.Tak sem to měl dobře ale prodali mě sračku jinejm možná drží ale mě ne protože to bylo nějaky nakoko. lepidlo
A v porovnání s např.stp gold je to nebe a dudy stp je samolepící samo osobe a neni na tom žádná vrstva lepidla

2 laskavě si přečti co sem mu psal vesměs sem se ho zastal a chvalil ho .Než budeš kázat čti pořádně.

3 a molitan na spz je totál k hovnu aspon pro mě to tak bylo ,drnčelo to pořád

přečti si moje příspěvky a ukaž mi kde jsem mu něco vytkl pak mi tu piš romány na moje jméno díky
o 10.09.2011, 10:24 | DaveX
rebel:

1) Co to bylo za prodejce? Já jsem se totiž u vibry setkal s hodně kvalitním samolepícím materiálem s vrstnou lepidla jako coat alu. Ono to, co ti prodali možná vibra ani nebyla.

2) To o tom odmaštění byl celkový závěr, nebyla to narážka na tebe.

3) Nekážu a taky jsem mu nic nevytkl. Akorát jsem napsal, že to je zbytečný luxus a že to jde řešit i jinak. Nic víc.

4) Pak kdo čte pořádně. Ale to bylo tou ranní hodinou.

Vibraflex:

foto k příspěvku  od DaveX

o 10.09.2011, 10:25 | DaveX
Silent Coat Alu v kombinací s plátem AIV, co se mi tu válel.

foto k příspěvku  od DaveX

o 10.09.2011, 10:38 | rebel
daveX : jj ja věřím že to drží ,ale byl to opravdu vibraflex od jednoho prodejce z loun. A měl to i pepe to samaí jen on si to uhadal já se na ně vyprdl když nezvedali telefon.

jo a k odmaštění by sem možná lidem doporučil perchlorid ten sežere i vosk z plechu

No máš pravdu že to je luxus polepovat i spz ale zase je to dobrá volba

Jinak já taky nic ve zlém :-))

o 10.09.2011, 12:01 | DaveX
rebel: však jo, pohoda.

Jinak na stránce prohifi mají celkem dobře popsáno to, co se ti a dalším lidem stalo.

V České republice se objevilo nemálo dovozů tohoto tlumícího materiálu s horší kvalitou. Dobře prosím vybírejte, kde nakupujete. Pokud narazíte na prodejce, který má v popisu zboží uvedeno možné praskání, nekvalitu či jiné pochybné matoucí negativní informace o tomto tlumícím materiálu, jde většinou o špatné skladování, případně neodborná manipulace se zbožím při velmi nízkých teplotách nebo staré skladové zásoby různých spekulantů a překupníků.

Od těchto dovozů se důrazně distancujeme - my dovážíme čerstvě vyrobené zboží přímo od výrobce, pečlivě si vybíráme a hlídáme spediční služby a všechno zboží velmi pečlivě kontrolujeme. Jakoukoliv dodávku, byť s jedinou vadou, necháváme navracet zpět k výrobci a žádáme o zaslání nového zboží (tak se již díky polámaným paletám několikrát stalo).

Dobře si tedy vybírejte, kde nakupujete. U nás máte záruku 100%ní kvality, za což hovoří mnoho set spokojených zákazníků, kteří se k tomuto materiálu s novým vozem velmi často rádi vracejí :-)

Přesvědčte se sami, proč je Vibraflex nejprodávanějším tlumícím materiálem.

[ Link ]
o 10.09.2011, 13:52 | rebel
Haha to je tedy gooool .Trefa přímo do černého.
Já na jejich stránky od té doby nekoukal ,ale to je přeně ono to je tedy goooool od nich sem to koupil a oni píšou o nekvalitním materiálu tak to mě tedy poser.
Prodají mi sračku ,nezvedal mi telefon a pak píšou toto Tak to je tedy vrcholné číslo dne

Díky za info
o 10.09.2011, 15:39 | clown
pod SPZ staci dva prouzky penovy gumy a dva srouby :o) slovy 4kc :o)

Vibra se proste musi koupit nova, cerstva .. , nenechat zmrznou, neohybat .. skoro nedychat pri instalaci :o)

taky jsem tu mel ulezej prez zimu jeden plat, pri cca 10 stupnich celsia, na jare jsem vzal za cast a lup.., na smetak .. stane se.
o 10.09.2011, 17:11 | rebel
clown: jj je to možné ,ale já to neskladoval kopil sem na jaře lepil na jaře .
Sou to prostě šmejdi a neumí se chovat k zákazníkům
o 10.09.2011, 20:15 | endru.ondra
Za chvilku budete radit at nalepim pěnovou gumu na tlumení dveří?
Kolikrát kdo vyhodíl víc peněz za nic. Tenhle plát mě stál 90 korun a auto ve kterym to mam si hodlám nechávat delší dobu. Tak nevym proč nezaivestovat.
o 10.09.2011, 21:32 | rebel
endru: jasny molitan je na nic udělal jsi dobře.Moje řeč
o 10.09.2011, 21:33 | Midnite
rebel: proč by měl být na nic? když to neodflákneš tak je to naprosto stejné jako tlumení :P
o 28.10.2011, 16:40 | stevedark
Molitan neni tlumeni na vibrace,
udelal jsi to dobre delame to leta a funguje to skvele.
o 28.10.2011, 20:28 | prohifi.cz
Koukam, ze se o nas pise :-)
No, jenom kratce zase k nekonecne kauze Vibraflex :-)

Asi takto - Vibraflex vzdy bereme v poctu nekolika palet a cekame na vyprodani, aby nam nikdy skladem nelezely stare kusy. Na jedne palete je dle typu cca 100 az nekolik set metru ctverecnich. Vyrobce vzdy dela v jedne varce nekolik nekolik tisic metru ctverecnich najednou.
Pokud by byla opravdu spatna varka, tak bude spatna cela paleta. Ze by byly z cele palety, z nekolika set metru ctverecnich zrovna spatne treba 4 platy? No, takova sance je opravdu velmi mala.

Resil jsem to s nekym, kdo byl u montaze Pepeho a domnenka byla, ze to bylo az prilis nahrate, ze zkratka horkovzduska lepidlo spalila. Ale vazne vim o 2 lidech, kterym se toto stalo, o nikom jinem. Takze nehledal bych chybu v materialu, ale spise v rukou.

Nicmene Pepe689 se slusne ozval, ze to chce resit, tak jsme to v klidu vyresili - dostal zdarma mnohem drazsi material ... druhy den jej mel doma a bylo po problemu. Prestoze jsme nemeli pocit, ze by byl problem ve Vibraflexu, chteli jsme, aby byl spokojen.

Byl tu i dalsi clovek, o kterem se ke mne doslechlo jak vsude povida jaci jsme spatni, ze na nas posle COIku, ze nam to ukaze jakej je frajer atd., zkratka ze jsme ti nejvetsi podvodnici a hazel na nas spinu kuchy chodil.
Nikdy se nam neozval, ze ma problem, jenom nas pomlouval za zady... a problem chtel zacit resit pote, co zjistil, ze s Pepem jsme to v klidu vyresili a on na tom vydelal material za par tisic Kc.

Ke kazdemu se chovame tak, jak se chova on k nam a jak si zaslouzi. Pepe se zkratka slusne ozval, tak jsme se slusne snazili vyjit maximalne vstric.
Pokud nas nekdo pomlouva za zady a vsude nazyva temi nejhorsimi superlativy, co jsme zac aniz by se ozval... ne, nebudeme prokazovat dobrou vuli.

Jde-li o spatnou varku Vibraflexu, vime o clovekovi, ktery sem tento material dostal tusim z Italie a jiz do CR dorazil hodne popraskany. Dal bych to neresil.
o 28.10.2011, 21:30 | stevedark
No vzdy se najde chytrolin co si mysli ze je nejchytrejsi mohl bych vypravet .Proste souhlasi s tim ze kdyz je nekdo vychcanek tak se snim podle toho musi jednat.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.35 sekund.