Navštíveno 3241x

Zdravim,
chtel bych vylepsit originalni sound system v novem Superbu s Columbusem. Jsem naprosty laik a proto
by me zajimalo co by jste mi doporucili. Nechci zadne extremni reseni. Ba naopak bych rad aby na venek neslo nic poznat, tzn. zadne zasilovace v kufru atd.
Tady jsou moje napady serazene od nejlevnejsiho po nejdrazsi (nevim jestli jsou vsechny realizovatelne)
1. Ponechat puvodni 10-ti kanalove repro vcetne zesilovace a jenom vytlumit dvere.
2. Vytlumit dvere a vymenit jen nejake reproduktory (napr. stredobasy) za lepsi, zesilovac a kabelaz nechat puvodni.
3. Vytlumit dvere a vymenit stredobasy a vysky v prednich dverich za nejake solidni komponenty (napr. Morel Tempo), zesilovac a kabelaz nechat puvodni.
4. Vytlumit dvere, vymenit repro v prednich dverich, vymenit kabelaz a zesilovac za nejaky co se vejde pod sedadlo ridice jako ten puvodni.
Zajimalo by me jestli se vyplati investovat do drazsich variant, nebo je ta 1. varianta dostatecna pro cloveka co si rad poslechne kvalitnejsi hudbu v aute a neni zrovna priznivcem velkych hlasitosti.
pokud ches menit repro tak koukni na tohle
[ Link ]
co napriklad morel maximo alebo niečo podobne, napr.
[ Link ] čo sa týka zosiku
[ Link ] [ Link ] osadit repra do MDF, nejake tlmenie a myslim si že to bude slušny pokrok

01.03.2012, 14:33 |
Augi Nejdřív pořádně vytlum a pak uvidíš. Teď FBS dělal jedničkovýho Supa a dvojkovou Octu a tlumení udělá opravdu hodně i na sériové muzice. Já mám taky origo Sound System a vytlumené přední i zadní dveře a pomohlo to neskutečně.
Jinak vyjma toho, co dával kral007, tak je ještě možnost od ETONu:
[ Link ] Vyměníš origo zes i origo repro za něco lepšího. Ikdyž nejsem si jistej, jestli dvojkovej Sup to má stejně jako O2 a GV.

01.03.2012, 15:38 |
jao02 Tak ja som v Passate B5 na pôvodne repra dal zosilovac Carpower Power 4/400 do 2 ohmov a na dalsie dva premostene kanály som dal Magnat Xpress 12 v 35l uzavrenke natiahol 20mm2 kable a vymenil radio za Kenwood KDC-W7537UY a nato ze je to lacna hudba a hraje to pekne.A aj tie originalne repra hrali lepsie ako som cakal a to som ani nic netlmil aspon zatial, je to bratove auto a nechcel nic rozoberat.
Diky za informace. Docela se mi libi ten X-ION 200.
Bude to ale znat? Je kvalita techto reproduktoru o tolik lepsi nez originaly?
Hadam, ze bez vytlumeni ani nema cenu uvazovat o vymene repro. Nemel by nekdo tip na nekoho kdo se tlumenim dveri zabyva? Nejlepe okoli Noveho Jicina, nebo Brna.
riesil som nedavno podobny problem, pouzil som asi 5-6m2 Silver STP na vsetky dvere vratane poriadneho vytlmenia samotnych doorboardov, vyhodil som lieviky pre repro ktore su na tapaciroch lebo neskutocne rezonovali a majitel bol velmi spokojny. Pre istotu som dal vsetky cvoky na panely nove (na cele auto vysli asi 14 eur). Pri tomto audio systeme co mas treba dobre zvazit za ake repro to chces vymenit, lebo original ma pre standardneho usera (nonhifi) velmi prijemny zvuk uz aj tak..po vytlmeni este viac :)

02.03.2012, 09:23 |
Augi xpitris: jak jsem psal výše, v Brně dělá FBS, dílnu má na Vídeňské. Pokud máš zájem, zavolej mu na 608600001.
Mám nově ozvučeného Yetiho,kompletně vytlumeného a oproti SS je to neskutečný posun kupředu.Zesilovač je pod přední sedačkou spolujezdce.
Dělal to revilohifi,super práce i cena.
@hopa26: Muzu vedet nejake detaily? Jake komponenty, cena, co vsechno tlumuli, atd.
Mám slíbeno,že mi to revilo pošle,nafocené a rozepsané.
Jsem ale omezen nejslabším článkem řetězu- koncernovým radiem,které odmítám vyměnit kvůli údajům z maxidotu a kterému se hi-fi znalci vysmívají.
Tlumil přední i zadní dveře,vyměnil kabely k repro,dával nějaké značkové napájecí kabely,vepředu jsou MTX a vzadu Rainbow,napájí to zesilovač Hifonics.
V kufru je sub v boxu-vybíraný tak,aby se mi tam vešel i kočárek.
Pokud jsi někde kolem Pardubic,můžeš si to přijet poslechnout,