Navštíveno 5918x

03.03.2012, 21:27 |
rybos Zdravím, pustil jsem se do nové instalace předních repro. Dveře jsem kompletně vytlumil, použil jsem nové MDF podložky, nové kabely od rádia a dal jsem nové repro Ground Zero GZHC 16 NEO. Mám asi nějakou smůlu, ale nejsem spokojen vůbec. Zatím mám hotové jen dveře spolujezdce a s původními ve dveřích řidiče se to nedá srovnat. Chybí basy v tišších pasážích úplně, při větším vybuzení je to trochu lepší. Vytlumení je skvělé, nic nerezonuje. Nemáte nějakou radu? Není třeba repro blízko kovové stahovačky, jestli neovlivňuje magnet? Nevím si rady. Zapojeno je to na výhybce určitě dobře.
Díky za radu.
No jestli nebudou spíš chtít zesilovač :)
No problém bude asi v tom, že ty repro nejsou moc dělané na instalaci na autorádio. Prostě je kloudně nevybudíš. Ony ty původní "papíráky" mají něco do sebe. Reproduktory s membránou středobasu z celulosy mají zpravidla podstatně vyšší citlivost, než PP, karbon, atd., atd. Rádio si s nimi mnohem snáz poradí..

03.03.2012, 23:09 |
rybos Díky za radu, ale do zesáku se mi moc nechce. Raději bych investoval do repro, které by se hodily přímo na rádio (kenwood KDC-BT61U), nemáte nějaký tip tak do 8.000,-? Je to trochu problém vybrat s malou montážní hloubkou.
Nic ti nikdy nebude hrat na radiu !!! "zesik" v radiu je tak trapnej ze rozhejbe sotva orig papiraky,zkresleni ma jak prase a kontrolu nad repro minimalni, i kdyz tam das zes za par slupek tak budes spokojenej, s radiem nikdy a je jedno zdali repro za 3 nebo 100 tis.....
tak tak,nedostatecne nakrmene repro,origo radio ti to opravdu dobre nenakrmi a vyuzivas par % skutecneho potencialu tech reproduktoru.na radio si mel vybirat uplne jine reproduktory s jinymi parametry.
to chce zesák...a Fab. 1 se nemusí dávat jen slimy ;D

predpokladam, v tomto pripade ti udela vetsi sluzbu jety zesak za 2tis nez nove repro za 8tis. Jinak GZHC byly moje prvni "opravdove" repra (ale teda 13cm) a na spodni frekvence sem si teda nestezoval ;)

04.03.2012, 08:45 |
Aegis A s tou montážkou bych to také neviděl tak špatně, když upravíš stahovačku, tak tam dáš i 63mm, pak už nemusíš dávat slim verzi. Sám teď pracuji na repru 69mm do F1, ale už se teda musí trochu řezat :-)

04.03.2012, 09:09 |
Aegis jinak jak ostatní, bez zesíku slušný bass neuděláš

04.03.2012, 09:14 |
rybos Napřed jsem si myslel, že jsem někde zapojil něco špatně. Tak jsem to zkontroloval asi 10krát. vyměnil jsem repro za druhý kus, žádná změna. Vyměnil jsem výhybku a zase stejné. v tichých pasážích prostě basy nejsou vůbec. Nejsem zase až takový fanda do mimořádně hlasité hudby. Zeptal bych se takto, jestli budu poslouchat hudbu ze zesilovače, nebo z rádia, tak by to mělo být stejné v tišších pasážích. Basy tam budou, jen když použiju subwoofer?
i při nižších hlasitostech bude projev podstatně lepší se zesilovačem.

04.03.2012, 10:25 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2012-03-04 10:40:44
Když od auta požaduješ dynamiku, tak musí mít výkon. A je jedno zda se jedná o dynamiku v 30km/hod nebo 230km/hod.
V hifi je také základ dynamika a tudíž výkon. Rádio má cca 17W RMS(a kdoví jaký DF), to je prostě nic. Pro slušná kompa bude základ kvalitní zesilovač s poctivým výkonem cca 100W RMS. Z hlediska hlasitosti ti bude stačit třeba 10% výkonu ale zbylých 90% je nezbytných pro správnou dynamiku.
edit: samozřejmě je tu dost reálná možnost, že origo repro jsou prostě jen přebasované a ty nové zahrají jen to co mají. Potom ti bude připadat, že nebasují.
edit2: v domácím hifi platil takový poměr. S dobře vybranou sestavou za 60tis (CD+zesilovač+repro) bude spokojeno 90% lidí a nebudou mít potřebu měnit. Kdo to neakceptuje, koupí něco levného a bude měnit a měnit. Nakonec ho to vyjde dráž než těch 60tis.
V autohifi je ta částka tak 20tis (HU+zesilovač+komponentní repro), to je můj názor.

04.03.2012, 10:41 |
jao02 Tak ja mam zatial v aute tieto GZ :
[ Link ] na premostenom zosilovaci Helix DB4 (2x180W RMS) a hraju slusne a v teste ich odporucali aj na radio kedze maju slusnu citlivost.No najar ich vymenim za Carpower Neoset:
[ Link ] ktore zapojim do aktivu na ten DB4 Basaky do 2ohmov a vyšky do 4 ohmov malo by to hrat krajsie. A este ja ked som zapojit tie GZ tak sa mi zdalo ze hraju horsie na basoch ako Sinus Live ktore som mal pred GZ ale potrebovali sa len rozohrat teraz uz hraju super.Aj tak je pravda ze by to chcelo aspon nejaky lacnesi dvojkanal napriklad použity Helix db2

04.03.2012, 10:56 |
ivls jj,jako nademnou - kup adekvatni zesilovac, jina cesta k dobremu zvuku nevede - v bazaru se objevuji dobre kousky za dobre penize
jinak s tim sw - ten ma za ukol hrat nejnizsi frekvence, ale stredobasove frekvence ti nenahradi
koukam na ty super dvere ve fabce, skoda, ze to takhle nedelali v oktavce 2 - usetrili by mi moc prace :oP

04.03.2012, 11:45 |
jao02 Nasiel som v auto-hifi test v ktorom boli: SL SL-F160 + NEO 110 , GZ GZRC 165F (este tie starsie modre), Carpower Neoset 165 a tie GZ GZHC 16NEO a spolu s Carpower dostali hodnotenie vitaz testu carpower naviše ziskal hodnotenie najlepsi zvuk predbehol GZ len o jeden bod.A ich cena vtedy bola 8000Sk Na repra v tejto cene je zosilovac najlepsim riesenim.