Navštíveno 14250x

Zdravím.
Mám autorádio Clarion FB278RBT a subwoofer PY-NB4000. Připojuji ho výstupem na reproduktory, protože výstu na sb rádio nemá. Problém je v tom, že když zapnu rádio, tak nejde zvuk. Musím vytáhnout cinche připojené do subwooferu, pak to začne hrát. Poté už ho můžu zase přpojit. Nevíte někdo co s tím??
Díky

20.03.2012, 20:04 |
ladinek | Upraveno: 2012-03-20 20:09:46
To rádio má 2rca výstupy, tak asi zapojit cinch z rádia do subu a sub napojit na baterku a ukostřit a z rádia zapojit remotete kabel na spínání subu.To je moje doměnka pokud se tento aktivní sub zapojuje jako klasickej zesilovač.Na výstupy do repro to nepojede jedině přes hilow převodník, ale stejně se musí sub zapojit na baterku a ukostřit + remote spínací kabel
z netu: Clarion FB278RBT - více informací
Přehrávač - zdroj signálu SD karta nebo Bluetooth - formát MP3, RDS tuner, 4x50W (zesilovače s možností vypnutí), čelní panel s odklápěním, 2 RCA výstupy (2V), ...............ty RCA je cinch na sub, pokud by bylo třeba nevím co je to za aktivní sub dá se pokud by sub bral celý pásmo dát před něho nějakej převodník na zpodní pásmo, ale to ti poradí zkušenější :) zas tak moc do toho nevidím,sub bude mít asi nastavení frekvencí.
z těch dvou páru cinchů mi to nejelo. Tak jsem to napojil na repro v ISA konektoru. Jinak napájení a remote zapojený mám....tak nevím
A když zapneš rádio sepne se sub? zelená kontrolka nebo jiná? jestli tam je? kolik má ten sub cinch vstupů?Máš to ukostřený pořádně? jak to je ukostřený blbě tak to nejede, to se stalo mě.
když zapnu rádio, tak se sub zapne a přestane jet zvuk. Ten sub má vstup na dva cinche na nebo konektor něco jako ten ISA, kde je vstup na repro taky. U těch cinchů je napsaný Input CH1, CH2 a na konektoru Power/high level input. Jde o to, že musím na ten vstup odpojit a hned připojit a zvuk se rozjede. Jako by to byla pro to rádio moc velká vstupní zátěž či co...
tady je zapojení toho wooferu

21.03.2012, 11:43 |
ladinek | Upraveno: 2012-03-21 11:44:40
zapoj to z rádia jen na jeden výstup na Y adaptér a vyzkoušej ty cinche v zesu, nemůžu to přečíst co tam je napsaný.
Nebo to zapoj jen do jednohu vstupu na subu ,musíš to vyzkoušet.
na signal do woofru nepotrebujes nutne v radiu vystup na subwoofer,muzes ho napojit i na ''rear (zadni vystup) pak jen staci orezat frekvence,je taky mozne ze radio umi prepinat vystupy,nevim jak to ma clarion,zkusil bych i nastaveni
rudy77: tjo vypadá to na zkrat,tohle neni normální.
zkus na ty cinche zapojit třeba jiné rádio nebo třeba mobil ,mp4 redukcí(cinhe do jacku) pokud ti to nebude hrát tak budeš řešit rádio, a že by clarion neměl výstup na sub bych se divil teda :)
Když si najedeš v rádiu na menu tak si zapni subwoofer (myslim že to tam je na zapínání) jako to měl starý pioneer,a nebo máš zesik v háji (musíš zkoušet)jiný zesik atd.