Navštíveno 2699x

Zdar lidi.
Mám možnost udělat si kroužky z těchto materíálů:
pertinax, silon, copolid, hliník nebo dural. Zajímalo by mě, který materiál je pro kroužky na 16,5 cm repro lepší (copolid je něco jako černý silon)
Neměl by někdo univerzální rozměry těch kroužků? Půjdou do F. Brava
Dík

22.04.2012, 22:07 |
1kw Nejlepší materiál bude Nerez, hliník, MDF nebo možná ten dural (když bude materiál nemagnetizující bude to +)
Jedna z vlastností (-účelu) kroužků je zpevnění koše reproduktoru a samotných dveří příp. zamezení vibrací slabého plechu kam se repro uchycuje.. :)
Z těchto materiálů dural.
Silon by nebyl špatný, pokud by ten kroužek byl masivnější než jsou ty standardní, ale na uchycení repro by jsi musel použít vruty, což je škoda.
ještě bych měl dotaz na instalaci. U Brav jsem ještě nikde neviděl repro přes tapec, jsou schované uvnítř a na tapecírunku jsou vodorovné mřížky - to se mi nelíbí. ty mřížky jsou přes18 cm do stracena, takže ochr. repromřížce by i po úpravě mírně překážely. jde mi o to, jak na to, čím a jak se co uchycuje. Kroužky mohou být jakkoliv velké i průměrově budou-li kulaté, ani popř venkovní nebo vnitřní závit není problém bude li potřeba (soustruh)