Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Autohifi install Omega B - část šestá - umístění zasíků

o Navštíveno 5268x o
o 24.06.2012, 21:44 | Milhauzz
Takže po ptáé části tu je část šestá. Umístění zesilovačů do zadní levé bočnice. Jak jsem si myslel, že to půjde jak po másle, taky vyšlo najevo, že ani pátá, ani desátá verze se ne a ne povést. Hromada předělávek, až sem z toho všeho krapet nasranej, že to nešlo tak, jak sem si představoval. Bočnice je veliká, ale ten otvor do ní není zas tak velkej, jak by se mohlo zdát. Proto dnes jen málo fotek, protože zbytek by byl těžce neaktuální, achjo :(

o 24.06.2012, 21:44 | Milhauzz
Příprava, okobercovaná deska, na kterou to vše půjde.

foto k příspěvku  od Milhauzz

o 24.06.2012, 21:45 | Milhauzz
Zkouška, jestli jsem nejdřív měřil a pak řezal.

o 24.06.2012, 21:45 | Milhauzz
Příprava napíjecí kabeláže (z rozvodných bloků do zesilovačů).

o 24.06.2012, 21:46 | Milhauzz
Vidlička, silikonová průchodka, tesa páska, flexo oplet, smršťovací bužírka. Cenu za design nedostanu, ale funkční to myslím je.

o 24.06.2012, 21:46 | Milhauzz
Zapojení do distribučních bloků a předfixace, aby se napájení nehnulo. Remote ... to je vám dycky tak blbej a zavazející kábl :)

o 24.06.2012, 21:47 | Milhauzz
Řekněme betaverze při zapojování.

o 24.06.2012, 21:48 | Milhauzz
Ukončení repro kabelů. Stejné "složení" jako u napájení.

o 24.06.2012, 21:48 | Milhauzz
Zapojení napájecí a repro kabeláže. Veškerá kabeláž je v bočnici navolno. Není to rozhodně finální stav, ale verze 0.0001 a navíc ještě beta. Zatím šlo o jediné, mít zesíky nějak uchycené, aby nebyly navolno.

o 24.06.2012, 21:49 | Milhauzz
Zapojit signály a první test dopadl dobře, hraje to.

o 24.06.2012, 21:49 | Milhauzz
Poloha ve které to celkem slušně drrží tak, že to nepochoduje do žádného směru.

o 24.06.2012, 21:50 | Milhauzz
Kdo by řekl, že místo lékárničky je za tímhle poklopem dvoupásmovej aktiv? :)

o 24.06.2012, 21:50 | Milhauzz
Už jen teda uklidit armegodn v kufru a vydat se na cestu a testovat.

o 24.06.2012, 21:51 | Milhauzz

V minulých příspěvcích sem se dušoval, že kašlu na aktiv a udělám pasiv s wooferem. Při prvotních testech mi ale něco nesedělo a nějak sem se nemohl domluvit s celkem jako takovým. Nakonec mi bylo líto, že ač má /A9853 takové možnosti aktivu a já to nevyužiju pro svoji lenost-pohodlnost, jal sem se tedy jít strategií aktivu. Alespoň se při testech ukáže naplno, co v těch všech repro je.

Nyní je tedy situace taková, že přes HU /A9853 a dva zesilovače Massive Audio NX2 [ Link ] poslouchám Massive Audio CK6 stage 3 [ Link ] . Jeden zasilovač na výšky, druhý na středobasy. Chtěl jsem sice původně mít každý dvoukanál pro jednu výšku a jeden středobas, ale pak sem tohle zavrhnul, kvůli možnému, leč nepatrnému rozdílu v gainu, který by mohl přijít. Ale kdo ví, třeba se k téhle myšlence vrátím. Možností je snad nekonečno.

Zatím mám naposloucháno asi jen hodinu a můžu říct, že ač tedy aktiv ještě není úplně poštelován, sem mile překvapen. Děličku jsem nasadil hodně vysoko - 4kHz /12dB oct. Asi sem si z domu zvykl, že středobas hraje hodně vysoko a navíc mám podezření, že se mi v posledních dvou letech výrazně změnil sluch. Mám trochu citlivější uši na středních kmitočtech. Možná to taky může být neklidem u /A9853, která není nic jiného, než ponížená /A9813 - Z 4V a 6ti D/A na 2V a 2D/A. Mno jo, chtělo by to něco klidnějšího a neutrálnějšího, jako famózní /A9835 nebo nedostupnou /A7998 :) Eclipse se nekoná, Aegis si ho nechává, možná zkusím ještě Clariona DYZ 958. Holt něco z doby, kdy autohifi bylo hifi.

Co nevidět mi dojde AUX kabel a proběhne pořádný sfázování. Jde to i sluchem, ale to aby člověk přefázoval vejšky, hodil je potichoučku na fullrange, strefoval scénu, pak je nafázoval, ořízl, sladil se středobasama ... mno buď vybitá paleta autobaterek nebo propáleno několik nádrží na volnoběh :) V oktávce sem takhle aktiv kdysi ladil snad půl roku.

Nechám si poslat nové a nerozehrané Morel Tempo 6, protože tak nějak cítím, že Tempáče mají celkem slušnou konkurenci. Myslím, že to bude celkem slušný duel. Už teď si všímám hlavních rozdílů a jsou celkem chrakteristické, ale nechci předbíhat, zaujatě chválit nebo vařit z vody. Příští týden tedy poslechnu důkladně MA CK6, další týden MT6 a tak za dva dny udělám duel test. No haleluja, že sem měl ale zpoždění :)
o 24.06.2012, 21:57 | Midnite
je to prcek, ale fakt dobrý.. Nebojíš se vyšších teplot a vypínání zesíku?
o 24.06.2012, 22:00 | wefa
Milhauzz opět nezklamal! Už se těším na srovnávací testy, jen tak dále!
o 24.06.2012, 22:05 | Milhauzz
Midnite: Dával sem tomu půlhodinu co se do toho vešlo. Je logický, že zesík,který pohání středobasy byl teplejší. Odhadoval sem teplotu tak na 50 stupňů, ale chtělo by to změřit, mám doma certifikovanej ethernet teploměr. (on člověk když má mimino, vaří kašičky a mlíčka, začne mít celkem slušnej odhad na teploty :))
Takže zatím se nebojím, ono na to jak je to malý a jakej to má výkon, tak to nepeče, jak by se mohlo na první pohed zdá. I když nějaká ta vrtulka na hejbání vzduchu třeba časem přijde. Ale je to prcek, jak říkáš, horko těžko hledat něco v těchto rozměrech s tímto výkonem (a kvalitou).

wefa:
Díky, pokračování jistě bude. Řekněme že instalace je z pohledu všech částí funkčně hotová. Teď se budu zaměřovat spíše na testování jak sem avizoval tady: [ Link ] a tady: [ Link ]
o 24.06.2012, 22:11 | Midnite
Spíš mi jde o zahřívání později v provozu, jako kolony (+vedro) atd... Samozřejmě, že teplota na vypnutí je celkem jinde, ale v autech bývá celkem pec :)
o 24.06.2012, 22:35 | wefa
Milhauzz: Zejména na testování T6tek se těším, neboť je mám zapojené, teď už i v aktivu, ale něco tomu dle mě chybí. Z pasivu skok a to velký. Nicméně moje zkušenosti s aktivem jsou minimální, vlastně nulové a tím to bude. Prostě to chce lépe poladit a bude ještě lépe :) Jen ten čas chybí, ale chuť je veliká. Věřím, že tvůj objektivní názor mi napoví více co kde a jak :/
o 25.06.2012, 14:42 | Seat Power
s teplotou a eventuelnim vypinanim zesilovacu apod... urcite mit problem nebude,mista tam je dost a dobry zesilovac to zvladne v pohode i uzavrenejsich prostorech.
jinak opet velka pochvala moc se mi to libi,pak by to chtelo aspon nejake orientacni sluchove videjko:o)ikdyz kamera toho moc nepobere,ale lepsi nez nic :o)
o 25.06.2012, 20:22 | ladinek
Vypadá to pěkně opět se zde inspiruji na dlouhé léto :)
o 25.06.2012, 21:58 | Midi34
super ,jen tak dál
o 26.06.2012, 08:19 | Milhauzz
Dobré ránko pánové,

tak můžu s úspěchem říct, že sem dnes s Massive Audio natočil prvni motohodinu v kuse. Na probuzení sem si dal Anetu Langerovou a album Jsem. Kdo slyšel, tak ví, že to není žádná poťouchlá tucárna nebo slátanina popu, jak tomu bylo u jejího prvního, ale i tak akceptovatelného a poslouchatelného alba.

Nuže, mám dnes ráno takovej pocit, jakobych toto album neznal, dřív ho neposlouchal, nevěnoval mu pozornost nebo se prostě kdykoliv předtím nesoustředil. Ten fakt, že Aneta ve svých písní sem tam používá housle - a ne jedny - to sem věděl, ale to, že je tento nástroj myslím až na jednu píseň snad všude, to sem tedy koukal jako blázen. Většinou si těchto věcí člověk všimne u hodně dobrých beden, ale u repráků do 5ti tis? Kurnik, není to vůbec, ale vůbec zlý.

Co se mi na Massive Audio CK6 líbí:
Velice dobrá lokalizace nástrojů. Jsou pěkně oddělené, ale ne roztržené od sebe. Překvapila mě prostorovost, jak levo pravá, tak i předo zadní. Ano, světe div se, je tam. Když na vás jde zvuk ze dveří z místa, kde očividně není reproduktor a ztratí se někde za budíkem tachometru, tak už to o prsotoru sakra musí bejt. Basy jsou dobrý, kopák a třeba basa se dohromady neslejou ani při vysokých hlasitostech, možná je tam lehký náznak měknutí, ale možná se mi to jen zdá. Ani při největších výchylkách membrány není ovlivněno žádné další pásmo nahoru, za což dávám taky palec nahoru. Na recenzi a nějakej dojem ze středů toho musím víc poslechnout, ale jak už sem psal, prostorovost na cenovku luxusní. Výšky neutrální (aby ne, při děličce 4kHz).

Co se mi na Massive Audio CK6 nelíbí:
Trochu mám problém se sykavkama na vokálech, jinak zatím nic. Možná je to dáno ještě neodladěným aktivem, takže tyhle problémové partie obecně mi táhnou ucho někam k 11ti hodinám nebo taky můžu dát tuhle vlastnost /A9853 která holt může bejt uječená.

Zjišťuju ještě jednu skutečnost. Vždy po instalaci (a že jich bylo), jsem šteloval, šteloval, ladil, laboroval a defakto jsem mýval pořád ruce zabořený v rádiu, protože furt to nebylo ono. Tady jsem jen nastavil od ucha děličku, zpoždění levý strany a nechal to tak. A ono to hraje. Mám radost, že do toho nemusím věčně rýpat a můžu si užívat muziku. Jasně, není to jak tehdy, když byla HU McIntosh s ext. D/A, k tomu VRXko a Elaty, ale i tak je celkem překpvapivé a hlavně mě ten poslech zase baví.

Odpoledne si cestou z práce dám Wohnouty, ať přijde do ucha trochu kytar. Jinak samozřejmě vše v CDDA.

A teď čest práci a rukám klid :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3237 sekund.