V minulých příspěvcích sem se dušoval, že kašlu na aktiv a udělám pasiv s wooferem. Při prvotních testech mi ale něco nesedělo a nějak sem se nemohl domluvit s celkem jako takovým. Nakonec mi bylo líto, že ač má /A9853 takové možnosti aktivu a já to nevyužiju pro svoji lenost-pohodlnost, jal sem se tedy jít strategií aktivu. Alespoň se při testech ukáže naplno, co v těch všech repro je.
Nyní je tedy situace taková, že přes HU /A9853 a dva zesilovače Massive Audio NX2
[ Link ] poslouchám Massive Audio CK6 stage 3
[ Link ] . Jeden zasilovač na výšky, druhý na středobasy. Chtěl jsem sice původně mít každý dvoukanál pro jednu výšku a jeden středobas, ale pak sem tohle zavrhnul, kvůli možnému, leč nepatrnému rozdílu v gainu, který by mohl přijít. Ale kdo ví, třeba se k téhle myšlence vrátím. Možností je snad nekonečno.
Zatím mám naposloucháno asi jen hodinu a můžu říct, že ač tedy aktiv ještě není úplně poštelován, sem mile překvapen. Děličku jsem nasadil hodně vysoko - 4kHz /12dB oct. Asi sem si z domu zvykl, že středobas hraje hodně vysoko a navíc mám podezření, že se mi v posledních dvou letech výrazně změnil sluch. Mám trochu citlivější uši na středních kmitočtech. Možná to taky může být neklidem u /A9853, která není nic jiného, než ponížená /A9813 - Z 4V a 6ti D/A na 2V a 2D/A. Mno jo, chtělo by to něco klidnějšího a neutrálnějšího, jako famózní /A9835 nebo nedostupnou /A7998 :) Eclipse se nekoná, Aegis si ho nechává, možná zkusím ještě Clariona DYZ 958. Holt něco z doby, kdy autohifi bylo hifi.
Co nevidět mi dojde AUX kabel a proběhne pořádný sfázování. Jde to i sluchem, ale to aby člověk přefázoval vejšky, hodil je potichoučku na fullrange, strefoval scénu, pak je nafázoval, ořízl, sladil se středobasama ... mno buď vybitá paleta autobaterek nebo propáleno několik nádrží na volnoběh :) V oktávce sem takhle aktiv kdysi ladil snad půl roku.
Nechám si poslat nové a nerozehrané Morel Tempo 6, protože tak nějak cítím, že Tempáče mají celkem slušnou konkurenci. Myslím, že to bude celkem slušný duel. Už teď si všímám hlavních rozdílů a jsou celkem chrakteristické, ale nechci předbíhat, zaujatě chválit nebo vařit z vody. Příští týden tedy poslechnu důkladně MA CK6, další týden MT6 a tak za dva dny udělám duel test. No haleluja, že sem měl ale zpoždění :)