Navštíveno 4300x

Hezké odpoledne všem,
tak po Brněnské Esace, kde jsem měl mínusový body za "nedokončenou instalaci" kvůli neupevněné desce se zasíkama, sem se jal upgradovat tak, abych na Křivonosce neměl žádný body dolů, kvůli kravinám ...
Říkal sem si, jak bych upevnil onu desku, abych nemusel vymýšlet blbiny. Chvilka bloudění v garáži a nápad byl na světě. Takže, co bylo potřeba?
Aku vrtačku a vrták do železa, metr, fixu, šroubkovák, TX bit, tesa pásku, 4 dlouhý vruty a světe div se, měděnou trubku určenou pro instalaci vodovodní pákové baterie :) Zatím to berte jako nápad, kterej se v dalším kole udělá novou deskou, natloukacíma matkama, metrickýma šroubama atd ... takže dost keců, komix jako vždy:
Rozborka a vycentrování zesíků. Deska je pokobercovoaná na obou stranách a na vnitřní straně blatníku je odhlučňovací oem polep. Tyhle dvě plochy na sobě drží jen sami od sebe a nemá to kam uhnout.

Vrtnul jsem dvě díry, dole byly "nachystaný".

Pak sem našel toto, instalatéři znají.

A tohle je výsledek. Prostě jsem tu měděnou trubku použil jako dlouhou podložku, nic víc, nic míň.

Dva kousky, měděné ... a to ještě neví, že pudou do tesa pásky ...

Šup šup a je to na světě. Zatěžkávací zkouška říká, že to nemá kam uhnout.

Vlevo nahoře.

Vpravo nahoře.

Vlevo dole. Tady sem se pěkně trefil na držák kabelu.

A vpravo dole.

Nu, lepší jako předtím.

Tak budiž, dotáhnout a nastrojit.

"Lékárničky inside" :)

Oživeno, power svítí, takže zaklapnout a jet ...

a fotka pojistkovyho pouzdra by nebyla? :-D
Kral007: neser Blaženo :)

30.07.2012, 17:04 |
MARWiN | Upraveno: 2012-07-30 17:07:51
tak to je pěkný :) dojeď s tím někdy někam na EASCU, chci si to poslechnout, než udělám stejnou "chybu" (aktiv :D )
EDIT: koukám, že to Brno jsem lehce propásl, byli bychom spolu v kategorii :D
Mílo tak už je to final ?
Pokud výjde čas tak bych si to rád přijel na Křivonosku poslechnout :)
MARWiN: Tak to je škoda žes to propás, nebylo s kým v kategorii bojovat. Dojedu, jak sem psal, Křivonoska to jistí.
snoop69: Víceméně ano. Zesíky a přední repro nechávám od MA, za ty prachy je to celkem luxus. Možná třeba časem přibude nějakej SW a další prcek pro jeho pohon, težko říct. MA je malý a do bočnice by se určitě ještě 2 vešly stoprocentně :) Jedinej upgrade v dohledný době bych viděl na HU - ale to bude hodně těžký - a signálový kabely, ty si udělám sám. Na hotovou kabeláž byť v jakékoliv cenovce mám holt svůj názor. Křivka to jistí, budu rád za každou kritiku :)
opet moc hezka a cista prace.

31.07.2012, 12:25 |
Luter A jak teda hodnotíš to repro MA CK6 S3? Bude nějaká pořádná recenze ve srovnání s morelem?
Luter: Jako dobrý, sem spokojenej. Všichni co to slyšeli na esace v Bnrě z toho byli celkem paf. S morelem to srovnám, jen až po křivonosce, nějak teď není moc času :(
taky jsem zvědavej na srovnání... a doufám, že mi vyjde ta Křivka...chtěl bych srovnat aktiv komplet od Massive Audio s pasivem Morel Tempo 6 na NX2 a jednom dost nepopulárním rádiu :D
Luter, zkusím tak trochu popsat ony zmíněné repro lépe, než jen "sem spokojenej" :)
Takže, repro provozuju na aktivu, dělička je možná 2,5kHz, 3,5kHz, 4kHz, níž nebo výš bych nedoporučoval. Výškáč spolupracuje dobře, není problém jet se strmostí i 6dB/oct, ale to už sem tam výrazná trubka píchne do ucha nebo agresivnější kytara rve ucho. Je to taková mezní hodnota pro ty, co mají rádi randál. Ale je to samozřejmě na muzice. Oproti středobasům mám v aktivu výšky na -9dB, už jen z toho důvodu, že nemám subwoofer a Omega v naftě je dost hlučný auto (podvozkově, ne motorově) a tak mám možná trochu zdůrazněnější basovou složku, což jde slyšet při stojícím vozidle. Jak ale všichni víme, tak po nakopnutí nafty jsou basy ty tam.
Basově je to trochu měkčí než Tempo, ale zdá se mi, že jsou hloubš. Celá basová složka je ukázněná, čitelná, nezahuhlaná. Dole neřežu, jedu full range a 120W zvládají bez problémů, ani při velkým zatížení to nevadne a zdá se, že i xmax má svoji rezervu.
Středově jsou méně výrazné než Tempo, hlavně kolem 3-4kHz (odhad dle děličky a po důslednému poslouchání středobasu). Nechci říct že by tohle pásmo bylo nějak nevýrazné, to ne, jen by to trochu mohlo víc vystrčit růžky. Naopak Tempa se mi zdají na středech tvrdé.
Výšky, tady se mi zdá že trochu vede Massive oproti Tempům, jsou měkčí, jemnější a ne tak uřvané. Pořád se bavím o aktivu. Na pasivu se mi to zdálo na MA trochu uječené, ale to je mojí starou /Alpine 9853, která prostě uječená je a já s tím nic nenadělám.
Konstrukčně je to repro jako každé jiné, žádnej extra těžkej magnet ani žádný tintítko, design kterej neurazí ani nenadchne, ale je rozhodně méně konzervativnější než u Tempo - i když v jednoduchosti je také krása. MA má koš ze slitiny a má víc motážních otvorů pro šrouby, Tempo je plech a má klasicky 4 díry.
Když to lehnounce shrnu, tak:
Výkonově jak MA tak Tempo plus mínus stejně, jen při velké zátěži a full range MA nevadne a neřve, Tempa bych řezal.
MA měkčí basy, jdou více dolů než Tempo, ale méně středů než Tempo.
MA jemnější výšky, ale ve spojení s uřvanou Alpinou na pasivu to jaksi není pro moje ucho.
Celkově se mi zdají MA měkčí a muzikálnější, Tempa zase takový tvrdší a ráznější. Takže to bude jen a jen o hudebním žánru. Kdo chce repro do 5ti tis a nechce Tempa, měl by jít po MA a naopak :)
Kupodivu MA zesík a MA repro si pěkně sedly (ne vždy to bývá zvykem). Tempo na MA zesíku taky dobrý, ale musím to ještě naposlouchat abych nedělal ukvapený záběry.
Takže zatím asi tak ...
MARWiN: Tak lehké srovnání sem teď nahodil, to dost nepopulární rádio je jaký? :)