Navštíveno 3542x

Když shrnu sezonu 2012, musím říct, že se vydařila. V životě by mě nenapadlo, že se svým verglem a sestawou bez wooferu odvezu domů z finále pohár. Takže dobrý, říkám si, je na čase posunout se dál. Už jen kvůli tomu, že bych se měl přesunout o kategorii výš. Z SQL beginner Mini do Funi.
Co je prima, tak hodnota celkové sestavy (počítáno v ceně nových ale klidně stářím delším) se může skoro dvounásobně nafouknout. Takže, vezmu to asi chronolgicky, ať je přehled.
1, Auto zůstane určitě, HU taky (A9853), 9855 nemá cenu někde shánět, střevama kromě DC/DC měniče je to samo. 9835 a podobný hrají sice kapánek líp, ale možná poruchovost hodně starých strojů mě jaksi odrazuje. Tady se mi naskýtají dvě možnosti:
a, jinou HU. Třeba nový PIO80, ale ještě sem ho neměl pod rukama, tak nevím, jestli má drobnější kroky v nastavení jak Alpine. Starý Clarion nemusí hrát špatně, ale ten design se mi nikdy nelíbil. Další HU, PIO88RS? ... nevím.
b, co takhle procík PXA H650? Příprava na 4pásmovej aktiv. Dá se sehnat celkem lacině. beru to tak, že je to vlastně 701 procák bez ainetu, opiky a ruxu. Analog dovnitř, defakto použitelnost z jakékoliv HU a k tomu třeba přihodit starší Nakamichi HU nebo něco, co neumí nic, ale fajn hraje? mě osobně stačí CDDA.
2, Zesíky. Vzhledem k velikosti a poměru výkon/cena zůstávám u MA. Při přidávání dalšího pásma budu přidávat po dvoukanálu. Nebo mi najděte lépe hrající se stejnou velikostí ale ne o moc dražší.
3, Repra. A sme u toho. Buď pomocí lepší HU nebo možnosti PXA650tky naladit ještě lépe stávající dvoupásmo, nebo udělat třípásmo, jenže: (i když na stávající 9853 by 3way aktiv bez wooferu taky šel)
a, zcela vylučuji použití střeďáku z homehifi. To je kromě kategorie Profi vyloučeno.
b, míchat střeďák z jiných repro a vyšší kategorie je mi jaksi morálně proti srsti. Není možný dát střeďák za 5tis ke kompům za 5tis. To by pak mohl každej říct, že to hraje právě dobře kvůli střeďáku, kterej patří do kategorie, která je o několik a ne o jednu výše.
c, rád bych si nechal Massive Audio středobasy ve dveřích. Jejich projev měkčích basů se mi líbí a bez wooferu mám i tak basů dost. Kod slyšel, tak ví.
Takže jak toto sakra namíchat? :)
4, Woofer - nevím jesti ano nebo ne. Raději bych 3pásmo v aktivu než 2pásmo v aktivu a woofer. Mám k tomu prostě své důvody, ale klidně mi je zkuste vyvrátit. Woofer je prima, ale už je to další "krám", kterej ubere kousek z výbornýho megakufru. Navíc nejezdím s roletkou v kufru, takže by to šlo vidět a já rozhodně nejsem ten, kterej by se musel "chlubit" něčím v kufru.
Takže když to shrnu.
HU - může být jiná, ale spíše ne
PHA H650 - síše koketuji
3way místo 2way - ano, téhle myšlence jsem velmi nakloněn
Woofer - spíše ne
A teď babo raď. OT vítány :)
Pojistkovy pouzdro zustane bezezmen? :-)
Stary Clariony ala 928/938 jsou super. Stejne tak Nakamichi
Mě se myšlenka 3-way bez SW líbí moc. Sám tak běžně jezdím a woofer nemám a ani nepociťuji potřebu. Jen si myslím, že ty středobasy v okamžiku upgradu na přední 3-way nebudou úplně to pravé ořechové. Ale je to věc hlavně ladění.
PXA-H650 souhlas, ale neodstraníš s ní ten šum, který by mě tedy ukrutně štval. Sám teď koketuji s variantami CDA-137BTi + PXA-H800, nebo DEX-P99RS. A právě vzhledem k tomu zatracenýmu šumu jsem nakloněn spíše k Pio.
Tento týden mám dovolenou Milhauzi .. Se můžu někdy otočit .. Můžeš kuknout na toho pincka .. Já ho ještě ani něměl přepnutý na 3 way

19.09.2012, 22:35 |
wefa Já jen držím palce, zde nechám protor zkušenějším! Věřím, že výsledek za to bude stát...
Kral007: Ano, nebude ti po jeho fotkách smutno? :)
S myšlenkou těchto HU cos uvedl taky bojuju ...
Revilo: Aha, díky, měl jsem tak nějak na paměti, že šumí jen AiNet. O analogu a šumu sem neměl páru. Ale mám možnost jednu vyzkoušet v dohledné době, tak se sám přesvědčím.
dragoczskill: ha, prima. Co předběžně pátek dopoledne?
wefa: Ď :)

19.09.2012, 22:36 |
Toxxx Mne sa to nepozdava. Sub tam ma predsa opodstatnenie. Predsa z bassakov nemozem dostavat subbasy nie? Ono to sice zahraje ale neni to to prave orechove;) Preco ich trapit na povedzme 40Hz ked to sub hravo zvladne?
Milhauzz: to by možná šlo .. zítra bych to upřesnil :)

19.09.2012, 22:57 |
Milhauzz | Upraveno: 2012-09-19 22:58:31
Toxx: Když sem byl svobodný, bezdětný a v kufru nevozil kočárky, nákupy, kdo ví co a ještě, tvrdil jsem to samo co ty, věř mi :)
Navíc, s woofrem to není umění, to umí basovat každej ...
drago: ok

19.09.2012, 23:03 |
wefa Milhauzz: To se mi líbí, s woofrem to umí každý. O to víc ti držím palce! Chystám se předělávat a to komplet. Dnes jsem měl konzultaci s Jirkou (Revilo), kterému tímto děkuji, a možná někdy na soutěžích :D U mě té nejnižší...
Neměl jsem možnost slyšet rozdíl mezi A9853/55 a A9833/35 ale měl jsem A9855 - pokud by někdo chtěl je tady na bazaru :-) Obměnil jsem za PRS88 II a je to jak nebe a dudy. Otec sice něco breptal že Alpina je Alpina, ale bohužel takto jemně nehrála. Jinak Alpine positive...věřím, že i kompa zahrajou hluboko s měkkčím basem, ale do jaké hlasitosti? Jinak...kdysy jsem měl Kickera 12" a pak jsem řek, že to půjde bez něj...následovaly Tempáče, pak do dveří 4x Dynaudia, pak Ultimo :-) a rohlík. Objem ničím nenahradíš a asi to bude platit i v autohifi - leda 40ti litrový dvře s montážkou 400mm :-) vtip.

20.09.2012, 06:16 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2012-09-20 06:18:01
Já se musím zastat Milhauzze. Seděl jsem u něj v autě a spodek nebyl vůbec špatný. Záleží na lidském uchu a vlastně jen o pocitech, které od toho člověk očekává. Nemyslím si, že pro kvalitní poslech je potřeba mít v autě SW. Navíc berte v potaz, k jakému účelu bude sestava postavena. Vždyť k hodnocení na Easce nepotřebuješ žádný řev a k dobrému poslechu také ne.. Tak proč ty středobasy nepotrápit.
to Wefa: nemáš za co, čeká tě ještě dost práce, ale není se čeho bát. :-)
Radman: čoveče, možná by ses i divil, ale ty MA snesou celkem dost. Neřežu je vespod a "rvu" do nich to, co zesilovač umí, tj. nějakých 120W RMS. Asi si to i nějak zázracně sedlo s dveřma a ještě pomohla nějaká náhoda, protože každej kdo to poslouchal, tak byl překvapenej, co z toho leze.
Ale jistě, pořádný subwoofer ničím nenahradíš. Ano, byly doby, kdy sem měl taky Ultimo krmený Genesisem. Basy jsou pak moc prima, jenže za celkem vysokou cenu investice. A jak už jednou měl člověk tohle, tak všechno ostatní se mu zdá jako hučák, co se nedá poslouchat a marně touží po Ultimu zpět :) Ale tím zase neříkám, že si něco nepučím, netestnu a neposlouchám to.

20.09.2012, 08:50 |
Toxxx Ono to zabasuje ale to je vsetko. Kde je ten bass preklesenejsi ked ho trapis frekvenciami ktore nezvlada? Ked sme premerali AS v plnom objeme tak pri 70Hz zacal padat to znamena ze uz tych 70hz je hranica pod ktoru basak nehra. Ten sub sa da dat kamkolvek. Napr do rezervy kedze potrebujes miesto. Ja nemam deti ale moje auto je neustale narvane a pouzivam ho denne nie len na sutaze;) Pokus je to zaujimavy to ma uz napadlo davno ale bez subu to proste nejde;)

20.09.2012, 08:52 |
Toxxx Radaman: Alpina dokaze zahrat dost jemne a mozem ta o tom kludne presvedcit;) Ale je pravda ze P88 ma uzastny zvuk ktory 9835 chyba ale uz ho do auta nechcem lebo mi chyba logo Alpine:D
Toxx: jistě, tvůj názor beru jako opodstatněný, ale vem v úvahu moji kategorii beginner, což není žádný high-end bastlení a dolaďování těch nejjemnějších detailů.
Třeba změním myšlenku a woofer bude, ale raději se prostě za vynoležené finanční prostředky budu pohybovat v třípásmovém aktivu bez wooferu, protože na 3way s wooferem už bude potřeba procák, ať chci nebo nechci, bez wooferu udělám 3way na jakémkoliv rádiu, které umí aktiv.
Ale i tak sem moc rád, že se tady o tom bavíme, protože co člověk to názor a hlavně diskuzní fórum je tady od toho, že :)

20.09.2012, 09:40 |
Toxxx Milhauzz: Jj vsak v poho;) Som na to sam zvedavy a je pravda cim viac toho chces tak je to drahsie;)

20.09.2012, 09:48 |
Ravo Zajímavé čtení, opět si trošku připadám jako na autohifi fóru...
takze klasicke "domaci" 3 pasmo by taky bylo reseni ;) (20, 10-13, vyska)
Toxx: To je svatá pravda. Kolik nás, včetně mě si řeklo "už na to kašlu". A pak se to stejně zase zvrhne. Jenže co naplat, když to člověka prostě baví :)
Ravo: Bylo na čase, co ...
lukee_cz: jedině v profi kategorii, což já nejsem a jen tak nebudu ...

20.09.2012, 12:27 |
Conan Milhauzz: nechceš to moje Nakamichi? Za 2000Kč?
To stojí za zvážení, zkusím se s tím morálně srovnat...

20.09.2012, 13:36 |
Conan Srovnej ;-)
tak to jsem zvědavej co z tohohle vypadne a jak se příští sezónu pobijem, páč já chci taky trošku nahoru a pokud vyjde to, co je v plánu, mohl bych být snad i obstojnou konkurencí :D ale basák si teda nechám, protože nehraje vůbec špatně a když se mu trošku přikrmí, tak by mohl trošku přitlačit :D
No to se podivejme co se to tu najednou všechno děje :-))
Jinak jak jsem ti říkal jsem rozhodně pro 3 way bez wooferu....
Jinak bych se nebál dat tam středáky za cenovku komp. o to tu přeci nejde, jelikož tady se asi budou dost těžko hledat kompromisi ....
Středy jsou těžištěm zvuku, takže vyšší investice do střeďáku nebude vůbec vadit.
Těžiště zvuku, jak hezké slovní spojení, které to naprosto přesně vystihuje.
Teď jen najít ty středy. Návrhy?

22.09.2012, 22:44 |
Toxxx Ja mam kaloty doma ak chces:) Ale maju 10cm:D
V Omeze mě 10cm nevytrhne :) Co máš?

22.09.2012, 22:48 |
Toxxx Su v krasnej drevenej krabicke:)Phase Linear MID 51.