29.09.2012, 10:50 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2012-09-29 10:52:38
Tak když si chtěl radu, proč si se neporadil před koupí těch repro? U-Dim element jsou OK, ale v případě zapojení na autorádio. Na zesilovači to taková hitparáda není. Středobasy ve vyšších hlasitostech dost zaostávají za výškovými reproduktory, je nutný ořez 80 Hz a možná i trochu více. U 130 mm středobasu pravděpodobně tedy výše. Ovály do aut instaluji zřídka a můžu říct, že právě jen u základních instalací, kde jde všechno na rádio a zákazník o zesilovači nechce ani slyšet. Takže buď RTC ovály od MTX, bluečka od Helixu, nebo tyto od U-Dim. Ovály lidi dost chtějí právě kvůli basové složce, kterou chtějí vydudat "z rádia" a ta u elementu až zas tak zajímavá není. Stejně jako řada U-Dim JR, která mě příjde v dané cenovce spíše podprůměrem. Shrnu-li to, pakliže chceš investovat do zesilovače a chceš dělat zajímavou hudbu, pořiď jiné, lepší repro na předek, vytlum dveře a budeš fakt vysmátý. :-) Už i T6S502 od MTX, nebo kompa od Massive zahrají na zesiku a ve vytlumených dveřích lépe, jak tyto zákadní U-dimension. (U Radima Blumy máš možnost poslechu T6S652 s RT60.4). Je to "jen" 60W RMS a jak to hraje.. :-)
Jinak zes pro elementy bude v poho od 50W RMS na kanál. Zlepší se ti určitě dynamika. Zvolil bych třeba DD C4c, Hollywood HXA-45, MTX Audio RT60.4, Rainbow Beat 4, Focal Solid 4. Záleží na stavu peněženky a na tvých sympatiích. Zvukově se mě hodně líbí Focal, MTXko, DD. (mimochodem DD konstrukčně odpovídá U-Dim, apod., zvukem opravdu hodně živé a zajímavé, zábavné). U dvoukanálů platí prakticky ty samé řady..
konečne odpoved na kterou jsem čekal.... me zvukově zaujali tyto repra proto jsem si je koupil- měnit momentalne za jine nebudu a nehodlam. repra jsou momentalne na zx 4000 od mac audio kterej mam doma už 2roky ale přijde mě že to neni ono, proto jsem poptaval zes jine připadne vyšši kvality.