Navštíveno 5957x

04.10.2012, 18:31 |
DaNNy potřeboval bych od zdejších členů poradit. Mám rádio s navi JVC Kw-nt1, k tomu 2x kompa Alpine a 2x sub v platě. Woofry jsou pouštěl přes zesilovač US Blaster, obyč RCa kabely, zesík samozřejmě s patřičnými kabely (15mm) jak plus tak mínus. Kompa jsem jen pouze z rádia. Tato sestava hrála několik let bez problému. Chtěl jsem to trochu oživit a tak jsem koupil zde na foru 5kanál. zesilovač Hifonics. Koupil jsem lepší RCA kabely (Sinus Live na sub a takové ty klasické co se prodávají v sadě 4x RCA) Vše jsem zapojil, hraje to pěkně, jen do té doby, než nastartuju. Nebo stačí při rozsvícených kontrolkách pustit jakýkoliv spotřebič(xenony, blinkry...) a v reprácích píská. Hledal jsem všude možně co to může být a nikde jsem nenašel řešení. Kostry jsou ok, ukostřil jsem dodatečně rádio, zkoušel jiné RCA kabely. Pořád to neskutečně píská. Pokud ale vytáhnu RCA kabely co vedou signál pro sub, tak to skoro zmizí...Případně pokud nechám sub tak to nedělá, ale jakmile strčím kamkoli jeden RCA kabel do zesilovače, tak to zase začne.
Je nějaké řešení? Není zesík špatný? Děkuji za rady
Jak jsme si říkali do telefonu, u mě šlapal zesík perfektně, tak doufám, že se to nějak vyřeší.
Kdyby mě něco napadlo, tak ti dám vědět.

04.10.2012, 19:18 |
DaNNy Tak jsem objevil zajímavou věc. I když odpojím všechny signálové kabely z rádia, dám klíček do polohy rozsvícených kontrolek a pak zapnu jakýkoliv spotřebič, tak to šumí. Možná by to vyřešilo i to pískání... to před tím nedělalo. Jak jsem pořád zandaval a vyndaval rádio kvůli instalaci kabelů. Jde mi tam totiž dost špatně a kabely se za ním kroutí.. Nevíte co by to mohlo způsobovat? Asi špatná kostra, ale ta se zdá být ok.
jake mas presne ty signaly?Videl bych to hlavne na ne.

04.10.2012, 20:05 |
DaNNy Na sub mám Sinus live s usměrněným tokem od rádia do zesíku a druhý jsou tyto:
[ Link ] Před tím jsem používal signály co se dávají mezi TV a DVD za 100,- a bez problémů...
Je to celé nějaké divné...
Tak ty druhé zrovna zahod ty jsem měl taky jako první rca a taky mi to pískalo ..

04.10.2012, 22:28 |
DaNNy Odzkoušel jsem jiné a beze změny
Ještě to může dělat zesík .. skus dát jiný

04.10.2012, 22:56 |
Kamil07 | Upraveno: 2012-10-04 22:56:53
Neda se pouzit nejaky odrusovac, nebo neco takoveho? Ten zesik jsem minuly tyden vytahl z auta a normalne fungoval.
odrušovač je až ta poslední volba,mě nepomohl odrušovač signálu ani napájení,pouze jsem vyměnil rádio a je klid,signály mám streetwires,být tebou zkusil bych zkoušet různé kombinace,pokud máš tuto možnost,samozřejmě i lepší signály

05.10.2012, 08:09 |
Směty K tomu šumění, toho se asi nezbavíš bohužel si k sobě nesedly zesík a rádio řešilo se totady párkrát a vždy se to přikládalo rádiu. V odrušovací části rádia a zesíku je něco co ten šum propouští a nebo způsobuje. Když dáš signálové kabely mimo nastartované vozidlo píská to stále, pokud přidáš plyn zvyšuje se to pískání s otáčkamy motoru? Pak zkus vyměnit signálové kabely za jiné, něco lepšího.

05.10.2012, 08:36 |
Kamil07 | Upraveno: 2012-10-05 08:37:56
DaNNy: Pokud se ti ten zesik nehodi do sestavy, tak ho od tebe klidne muzu vzit zpet, nemam s tim problem.
Jen nevim co s napajecim kabelem, ktery jsem ti k zesilovaci prodal, uz pro nej bohuzel nemam vyuziti, natahl jsem totiz 35 qmm.
Danny:mas odpoved na mailu
Pavel 528: Cim to prosim te je? Jelikoz jsem ten zesilovac prodal ja, tak me to zajima. Diky.
K07:no ja mu nenapsal nic extra nez co napsal Smety-tedy zrejmne nevhodna kombinace radio-zesik
zkusil bych jiny radio,jinej zesik a proste vyselektovat co to dela...a pak se uvidi...

05.10.2012, 14:46 |
DaNNy po dalších 6. hodinách to vzdávám. Nevím, zkusil jsem mnoho věcí, nic se nezměnilo. Vypadá to asi opravdu na ten zesík. Buď něco v něm a nebo si to nesedlo s mým rádiem. Ještě večer přijde odborník na elektronikui, pokud ani on s tím nic neudělá, tak to nepůjde. Pak bych využil tvé vstřícnosti Kamile07 a poslal ti ho zpět. Štve mě to, přesně takto konfigurovanný 5ti kanál bych potřeboval... Pavle528 koukal jsem se na tvojí nabídku. Máš tam dva 5ti kanály, jen bych potřeboval na ten 5. kanál zapojit dva 4ohmové basaky. Šlo by to kdyžtak s nimi?
Danny:no to je problem,protoze pokud potrebujes napojit na ten 5ty kanal zatez 2ohmy,tak to nezvladnou...
BTW:ten o Kamila to umel?
Zatez na 5tem kanalu 2ohmy?Co je to za model hifa?Protoze moc 5kanalovych zesiku neni co by umeli na 5tym zatez 2ohm
pavle velocity běžel v pořádku na 5 kanál do 2ohmu
kamile jak dojde tak se ozvi,stavil bych se a zkusil ho,popř koupil

05.10.2012, 16:20 |
DaNNy Je to Hifonics son of aphrodite, podle údajů má 2 ohmy na 5. kanálu. Proto jsem ho také koupil....
Vezmu klidne ten 5kanál a nabídnu carpower wanted5/380 :) taky umí do 2ohm :)

06.10.2012, 19:11 |
DaNNy Problém stále přetrvává. Vypadá to na zesík. Ufíku, díky za nabídku, psal jsem maila.

07.10.2012, 20:58 |
DaNNy Tak problém vyřešen. Na signály mezi rádio a zesilovač jsem dal odrušovač a pískání ustalo. Tak až to budete někdo řešit, tak to také zkuste, než budete laborovat několik dní jako já a hledat čím to je...
Jsem rad, ze se to vyresilo a vse je o.k.

07.10.2012, 21:46 |
Kamil07 | Upraveno: 2012-10-07 21:47:34
EDIT: 2x

08.10.2012, 14:54 |
DaNNy Přestalo pískat, začalo šumět:-( Už v nějaké 1/8 hlasitosti do docela otravně šumí. Když chci zapnu rádio, lupne v repro, stejně tak i když ho vypnu. Už prostě nevím...
protoze tyhle filtry jsou vetsinou uplne napytel...
orezavaji signal a pokud je tam oddelujici trafko,tak to muze i zkreslovat...
tedy neresis pricinu problemu-tedy nevhodny zesik,ale snazis se zakryt to co to dela....

08.10.2012, 15:35 |
Směty Souhlas s Pavlem 528, bohužel sis vytvořil další problém a nebo možná i více. Připravuješ se těmi filtry jen o požitek z hudby sebereto s sebou hafo slyšitelného.
ja nevim ja bych to proste stejne videl na kabely a hlavne na ty signaly nemohu si pomoct

08.10.2012, 19:40 |
DaNNy Signály jsem zkoušel různé. Až ten odrušovač zabral. Basáky jsou zapojeny dva na ten 5tý kanál. V basákách šumí i když vyndám signály.... Já tomu už vůbec nerozumím:-(( Zapojil jsem basáky paraelně jak jsem dostal schéma:z jednoho kabelu z výstupu zesíku jsou udělal 2 na každý reprák jak na plus tak na mínus. Takto jsou tam 2 ohmy. Zesík mám přeplý na 5ch. Nikde už se nic nepřipíná? Ostatní kanály jedu klasicky na 4ohmy, nemusí se někde ten zesík přepnout, že tam jsou 2 repráky nebo to pozná? Omlouvám se za možná hloupé dorazy, ale tohle jsem nikdy neřešil...
pokud ti to v repro sumi i pri odpojenych signalech,tak je problem v zesu-to je snad jasny....
jo,mas to na 2ohm a zesiku to je jedno..o]]
proste podle ohmaze da tolik a nebo tolik W
Mám 2 2kanálové signály lepší streetwires na kompa a obyčejný autotek s kabelové sady na woofer,ikdyž jsem zkoušel prohodit ty horší signály na kompa,nic nepískalo,nešumělo žádné praskání při zapnutí nebo vypnutí,řekl bych že pravdu bude mít pavel v tom zesilovači,nebo si prostě jen zesík nesedl s rádiem