Navštíveno 4880x

ahoj, potřebovyl bych prosím radu, včear jsem jel a z ničeho nic mi přestál hrát woofer, mám dvojbox od JBL GT5 2402BR, a nehraje ani jeden basák, byl cítit smrad takže zřejmě spálená cívka, myslíte že jsou v háji oba, nebo je to tím že jsou zapojeny paralelně proto nehraje ani druhý?
Oka, a bude to videt na prvni pohled nebo na co se zaměřit?
1: pokud máš hlavní pojistku tak první začni tam
2: podívej se na zesilovač a pokud nesvítí protec (červená dioda) tak se mrkni na ty basáky.
3: lehce zatlač na prostředek membrány a woofer by neměl drhnout ani nějak škrtat
4: zkus změřit impedanci/odpor obou basáků
5:projdi veškerou kabeláž
hlavní pojistka je ok, jinak by nehrálo nic, ani 4ch, mám to od baterky do roz. bloku a pak 2x25 kabel k zesikum, na zesilovači protec nesvítí, svítí modře takže sem myslel že v tom problém nebude, ale vypadá to že smděl ten zes, basáky mám teď doma koukal sem na ně a vypadají ok, nedrhnou neskřípou a cívka vypadá taky ok... kabeláž se zdá být ok :(
Nevím jestli to má nějakou spojitost ale ráno jsem nenastartoval ani auto... baterka uplně mrtvá měla 8V

14.10.2012, 17:55 |
jao02 No ak je slaba baterka tak to spojitost ma subwoofer najlepsie odpalis ak zosilovac nema dostatok energie a skresluje. Alebo poskodis zosilovac. Naposledy kamaratovy tiez bolo citit cievku ako sa na nej prehrieval lak a chyba bola v kabloch + kabel bol na zosilovaci povoleny zosilovac sa dost nahrieval subwoofer bolo citit a dokonca bolo aj trochu roztavene poistkove puzdro. Nakoniec sa na konce kablov nacinovali dutinky vsedko sa dotiahlo a bolo to nastastie ok subwoofer to prezil a hraje to este raz tak hlasno,takze ak je slaba baterka zosilovac skresluje nema kontrolu a môže poškodit subwoofer.
baterku sem dnes tedy koupil novou nebylo to poprve co mi to udelala takze uz byla asi KO, jinak bude asi problem v tom zesiku, měřil sem napájení je OK, spínací kabel taky ale zadná odezva na z vstupů na repro a nesvítí ani Led dioda na zesu, což nechápu proč svítí na DO... každopádně smrdí ten zesík a něco v něm líta jakoby malej šroubek... :(
je pul roku starej, má ho vubec cenu reklamovat?

14.10.2012, 22:44 |
clown zes zemrel na podpeti .., asi to reklamovat nema cenu, pokud je to od nekoho kdo tomu lehce rozumi posle te do pryc ..
takze pokud stal zes za to, priprav si 2t na opravu ... teda pokud je to opravitelne ..
hm.. ikdyž to bylo s nastartovaným motorem kdy má dávat 13,8V??? Pochopím kdybych stál a jen hrál tak jasně ale takhle během jízdy??
jak to dopadlo?
Neupadnul ti jen drat s terminalu? To se mi uz stalo.
Zajima me to,muzes i na meila.