Navštíveno 3104x

13.01.2013, 20:40 |
Jazzy Zdravim,
koukal jsem na dvere v aute a jsou cele zadelane plechem uz z vyroby a jsou tam jen nekde male dirky tak ty by se samozrejme prelepily,ale jde mi o samotny vnitrek zda je bezpodminecne nutne je vytlumit?nebo by stacilo dat jen kus tlumeni primo za reproduktor?jde mi hlavne o ekonomickou stranku a reproduktory budou oriznute takze basy hrat nebudou.
jestli ti jde o ekonomickou stránku, tak samozřejmě netlum :o))
Pokud chces kvalitni poslech tlumit se musi, dle meho nazoru je to zaklad muzes mit nej komponenty ale bez vytlumu to bude k nicemu.
Já sem vytřel dveře zevnitř pastou Brax a to už šlo poznat na poklep zvenčí že tam něco je.To udělá pěknou ozvučnici už jen ta pasta.Pak sem tam dal samozřejmě pláty a bylo to ještě lepší.
čistě teoreticky by mne zalímalo o kolik lépe hraje na továrním rádiu tovární reproduktor ve vytlumených dveřích.
Podle mě to musí hrát líp než kvalitní reprák na aftermarketovým rádiu v nevytlumených dveřích.
nezkoušel někdo?

23.01.2013, 18:58 |
MARWiN | Upraveno: 2013-01-23 18:59:00
jistě že ano...když vytlumíš ty dveře, tak se i obyčejný sériový "papírák" má do čeho opřít
tak zalezi taky na aute. pokud treba na OI das i seriovy reprak na MDF krouzek a uzavres dvere, je to k nepoznani...
kubik: k nepoznání v jakém smyslu?
Záleží co tam máš za reprák,já sem tam měl papírák 25w a ted tam mám Hifonics Brutus 125W RMS takže znatelnej rozdíl :-).Pokud máš dobrej či ucházející reprák tak to vytlumení ti pomůže určitě.
Jak tu bylo už napsáno,má se do čeho opřít,uděláš pěknou bednu pro něj.