Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Rada: 165 Koaxy na JVC KW-AV50

o Navštíveno 2541x o
o 26.03.2013, 11:44 | crazyape
Ahoj,

vím že už tady bude založené asi milionté téma ohledně této rady ale osobně nevím co vybrat.

Koupil jsem po delším vybírání do Mondea MK3 rádio JVC KW-AV50 ( [ Link ] ) zabudoval ale i když mám "prémiový audio systém" tzn i lepší reproduktory(výrobce nevím) v připlatkové výbavě tak se mě zvuk moc nezamlouvá.

Vždy jsem v autě měl 165mm kompa, domečky na výšky, zes,sub apod blbosti které již nechci v mondeu řešit. Chtěl bych tyto 5x7 ovály nahradit nejlépe 165mm koaxama přes mdf redukce a vytlumit dveře.

Ale nevím si rady co by s JVC hrálo nějak obstojně? Kvůli absenci zesilovače a subwooferu bych rád aby šli od spoda a měli dobrou citlivost.

Napadá někoho neco? Cenová relace je řekněmě do 2000kč spíše i míň.

Díky

foto k příspěvku  od crazyape

o 26.03.2013, 15:08 | 323Marty
:o))) prémiový zvuk v mondeu :o))) To rádio Ti žádnej zázrak neudělá. Co bys chtěl po 4x 20W? Prostě to nemá sílu na hezkej dynamickej zvuk, ani kvalitu na nějaký SQ a ty shity, který názýváš "prémiový audio systém" jsou dobrý akorát do popelnice. Takže jestli se s tim nechceš babrat, smiř se s tim, že lepší zvuk z toho nevydoluješ. Osobně bych šel cestou náhrady stávajících oválů za komponentní ovály, myslim, že je dost výrobců, kteří dělaj kompa se středobasem 5x7", třeba tohle: [ Link ]
Ale bez zesilovače alespoň 4x40W je to jen vyhazování peněz.
o 26.03.2013, 17:22 | CarMedia.cz
Sice nejsem zastánce koaxiálů do dveří, ale když jinak nedáš. Nedávno jsem instaloval tyto Powerbassy [ Link ] Sice papírově výrobce neuvádí tak vynikající citlivost, ale odpor 3 Ohmy vycucá z integráče zajímavé věci. Čili výsledek celkem stojí za to. Aktuálně tyto reproduktory díky dlouhodobé nedostupnosti koaxiálů základní řady téměř za cenu základu.
o 26.03.2013, 17:56 | crazyape
Pisu premiove proto ze je to lepsi vybava a opravdu je to znat oproti seriovemu audiu. Vim ze zesilovac v radiu je naprd ale ja stejne posloucham celkem potichu takze zkresleni ktere se projevuje u vyssi hlasitosti me zase tolik netrapi.

Nechce se me nic tahat, rezat a predelavat proto nechci zesilovac atd... na 5x7 koaxy jsem taky koukal ale mnohem vetsi vyber je v 165tkach
o 27.03.2013, 11:29 | clown
hlavne pocitej s tim, ze jakmile vymenis plochu 5x7 za 6.5" tak prijdes o dost basu. Navic jaksi origo radia maji dost pridano na spodku, kde huhlaj, ale pro spoustu lidi to znamena vic basu, vymena radia jim na prvni poslech prinese zklamani.

Znam to z Focuse, nekolika OII, PG206 a jinych.

tady souhlasim s Martym, pokud si mel origo SONY radio, tak nejslabsim clankem je malo wattu ze zesiku. Mozna bych koupil tady nejakou jetou placku zes za 2 - 2.5 a zkusil bych to na origo repro. Nasledne treba i ty ESKacka .., ale ty chtej fakt trosku wattu. Kamarad je ma sice v kompo provedeni, ale na radio pomerne malo muziky. Za to ale repra nemuzou. :)

a nebo tam vrat origo Sonaka .. :)
o 27.03.2013, 16:49 | crazyape | Upraveno: 2013-03-27 16:51:13
Puvodne tam byla 1,8din Visteonka s navigaci :) Nerikam ze to ted hraje nejak silene, to rozhodne ne ale chtel bych o trosku lepsi kvalitu.

Nejakej hoodne malej 2 kanal bych teoreticky i casem snesl ale ted ho resit nechci.

Co jsem tak procital tak mam par kandidatu a to:

GLADEN MC 165
KICKER DS65
Powerbass L-6502X
KICX GFQ 165

Nejake realne zkusenosti nekdo? Vtipny je ze jsem vzdy mel auto na zesiku, kompech a SW a tedkon chci naprostej opak :D Nemam penize, cas a chut neco vymyslet...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3139 sekund.