Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Kompa jen s vyhybkou na vysky

o Navštíveno 3111x o
o 11.04.2013, 12:13 | Filca6
Zdravim.Koupil jsem si od znameho kompa SINUS LIVE SL F-165 + NEO 25S a kdyz sem se podival na vyhybku tak tam je jen na vysky.na ten stredobas neni.muzu to teda zapojit klasicky bez vyhybky ten stredobas??

o 11.04.2013, 12:29 | Milhauzz
Středobas můžeš zapojit i byz vyhybky, nic se mu nestane.
o 11.04.2013, 15:02 | 323Marty
Jen celkovej zvuk bude na ho.no. Celková impedance bude na ho.no a jinak jsi trouba, protože jsi nekoupil kompa, ale zvlášť středobasy a zvlášť vejšky, který se rovnou prodávaj s výhybkou. K sobě to nepatří. To ovšem neznamená, že se to nedá použít. Hrát to bude.
o 11.04.2013, 15:15 | TommyDS
323Marty: Sinus live sa predavali ako komposet, kde bola vyhybka urcena len pre vyskace, takze je to OK.
Filca6: Mozes zapojit, predpoklad je ze stredobasy budu hrat fullrange a vysky sa orezu zo spodu, tak vyhybka obsahuje myslim iba kondik ako HP filter, a nejaky PTC clen, ako ochrana vyskaca pred pretazenim ...
o 12.04.2013, 08:33 | 323Marty
Aha, už to chápu. Ono se to u nás prodává jako komposystém i oficiálně :o) Ale to, že to prodejci nazvou jako komponentní dvoupásmo, ještě neznamená, že to je správně. Výhybka mezi středobasem a výškou je nejen kvůli rozdělení frekvencí, je tam i pro správné sfázování a měla by řešit spoustu dalších věcí, na který se u autohifi "kašle". Nikdo mě nepřesvědčí, že tato "sestava" středobasu + nějaký vejškáče byla od výrobce prezentována jako komponentní systém. To je totiž blbost. Nicméně nebudem se tu dohadovat o kravinách, jak sem psal výš, hrát to bude, zapojit se to tak může a pokud s tim tak majitel bude spokojenej, je to jeho věc.
o 12.04.2013, 08:40 | TommyDS
Marty: tu ich mas [ Link ] ... urcite to nie je dobre riesenie, ale tak za taku cenu nemozes ocakavat high-end riesenia ...
o 12.04.2013, 09:03 | 323Marty
Ale jo, já to beru, že se to tak prodává. V podstatě kdybs šel do jakýkoli prodejny, tam koupil středobas "X" a vejškáš "Y" a k tomu vejškáči koupil jeden kondenzátor o správné kapacitě k dané impedanci vejškáče a pak to píchneš na rádio, tak to prostě hrát bude. Ale proč mám do háje dávat tolik peněz za reproduktory, když mezi ně neumístím to nejdůležitější? To je jak koupit auto bez převodovky a převodovku nahradit jednim stálym převodem - taky to pojede. Tenhle systém si může koupit někdo, kdo chce postavit levnej aktiv - pak neutrácí za výhybku a naprosto to chápu. Ale pokud to máš řešený jako klasický kompa, je to blbost, protože za stejnou cenu seženeš poctivý kompa včetně výhybky od jakýhokoli renomovanýho výrobce a bude to hrát o dimenzi líp. Nehledám v tom high-end, hledám funkční sestavu a tou tohle prostě neni, ikdyž to prodávaj i v DE :o)
o 12.04.2013, 18:45 | Vencaf | Upraveno: 2013-04-12 18:55:10
Já jsem tyhle kompa měl ve 13cm, není to sice samozřejmě žádnej highend, ale za ty peníze to zase není až tak špatný. Výhybka je 12db a má nastavitelnej útlum, není to jen ošulený kondíkem. Že není oříznutej středobas nemusí nutně vadit, má to tak hodně levných komponentních reproduktorů i od známějších výrobců
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3166 sekund.