Navštíveno 6402x

26.12.2013, 20:43 |
sopta Nemáte někdo zkušenostis odhlučněním 3M Thinsulate? Výrobce je to myslím dost kvalitní, ještě jsem nepotkal nic z jejich produkce, co by nefungovalo...
Zaujala mě příjemná hmotnost a hlavně vhodnost i do vlhkého prostředí jako podběhy kol (tam jsem tento materiál potkal u poslední generace Hondy Civic) nebo zatlumení vnitřků dveří (?)
Co si o tom myslíte?
Nějaké praktické zkušenosti?
[ Link ]

26.12.2013, 22:03 |
Respo Fú ha tak to by zaujímalo aj mňa ... už len keď to človek porovná s STP BTP tak 3M Thinsulate víde o dosť lacnejšie !
Kto vie aké má parametre 3M Thinsulate ... oproti napríklad práve STP BTP

01.01.2014, 17:23 |
sopta Koukám, že tenhle materiál ješte do našich končin nedorazil :-) Škoda že mám skoro celý auto vylepený, zkusím to tedy alespoň na přední podběhy, motorovou příčky a střechu...a vyzkouším to taky jestli to fakt nenasaje vlhkost a když ne, tak to zkusím narvat dovnitř dveří na utlumení stojatého vlnění :-)
Budeš objednávat? bych měl zájem

02.01.2014, 00:29 |
sopta Ano budu, ale ne hned ted, pred vanocema jsem buchnul cumak auta, takze se to musi nejdriv opravit, coz nebude hned (mam specialni lak a musim cekat na toho spravneho lakyru, az bude mit cas).
Dam vedet az to bude aktual...

02.01.2014, 01:13 |
Respo Aj ja by som mal záujem :D tiež by som to skúsil na podbehy aspoň
ok, taky na to nějak nespěchám
.. je neuvěřitelný za co neznalý člověk chce utratit peníze, pokud by materiál měl kýžený efekt v odhlučnění tak prosím ale stačí si přečíst z čeho je izolace vyrobená nebo naopak důležité informace nejsou vůbec uvedené , ještě zapoměl prodejce uvést, že tento zvukově izolační materiál navrhnul a implementuje do vozidel Ford .. ted to teprve bude prodejní fičák :)
Pánové výše uvedení,nenechte se opít rohlíkem, pokud nevíte co s penězi tak si hlouposti kupovat můžete .. ale pro ostatní, tento matroš po aplikaci výrazně v útlumu nepomůže ..

06.01.2014, 00:10 |
sopta Já bych to nezatracoval dokud se to nevyzkouší. Jak jsem psal - 3M opravdu není firma, která by chrlila nesmysly, kort pro průmyslové využití. Nicméně to ještě nic neznamená, i mistr tesař se utne, že... V praxi však vím, že právě tento materiál využívá hojně Honda/Acura a o jejím přínosu jsem se reálně přesvědčil u poslední generace Hondy Civic, která má tímto materiálem vyložené zevnitř podběhy kol. Honda mezigeneračně ušetřila na karoserii 90 kilo a všechny šly na odhlučnění a kdo někdy měl možnost porovnat mezigenerační rozdíl Civicu 8. generace a 9-té, dá mi za pravdu, že je rozdíl diametrální. Honda ale není jediná, kdo tímto materiálem tlumí auta v prvovýrobě.
Nicméně stojí to relativně malý peníz, takže nemám problém toho něco málo koupit a vyzkoušet to. Mám osobně zkušenosti s vícero odhlučňovacími materiály, na celé podlaze mám třeba Silent Coat Noise Isolator 8 (velmi dobré výsledky) a celé zadní bočnice a podběhy jsou zkušebně zatlumeny STP AK15 (tam jsem naopak dost v rozpacích). Samozřejmě oboje až jako další vrstva na antirezonanční vrstvě. Takže bude zajímavé 3M porovnat s těmito materiály.
Co se složení 3M týče, pro odhlučnění předních podběhů ale spíš jako pohlcení stojatého vlnění ve dveřích mi přijde naprosto adekvátní. Ostatně přízí (všech možných materiálů, přírodních i syntetických) se ozvučnice vytlumují naprosto standardně, že...
Každopádně i názor Goerge_Bee je názor. Jen mi u takových přízpěvků chybí nějaké konkrétní odůvodnění "proč". Takovýchto štěknutí je v diskuzích po internetu všude plno a z praxe s nima nemám dobré zkušenosti. Hmohem hodnotnější jsou přízpěvky bez ironie s určitým hodnotným sdělením založeným na faktech. Takový přízpěvek má mnohem větší vypovídací hodnotu ;-)
to sopta: správně, Thinsulate nezatracuj, kup a vyzkoušej jinak nic nezjistíš .. každý strůjce atd.
.. konkrétní odůvodnění proč nemám důvěru k materiálu který je z linku je:
- nízká objemová hmotnost na m3
- příliš vysoká tlouštka
- na tento materiál se nebude dát aplikovat závěrečná zvuková bariéra aby hluková izolace byla kompletní a účinná
- pokud by přesto byl materiál s vyšší obj. hmotností ale on není tak stejně bude ve výsledku absorbovat vyšší frekvence, nikoliv středně - nízké ..
.. dále, všechny izolace do vozidla se navrhují na míru, to znamená, že co nabízí obchodník z linku nemá vůbec nic společného s izolací ve vozidlech z výroby, nemyslím název izolace "Thinsulate" ale v provedení obj. hmotnosti a spojování vícero materiálů do sendviče .. výsledek takto navrhnuté izolace je pak diametrálně jiný než unuverzál výše obchodníkův nabízený ..
.. ano, aplikace polyesteru do ozvučnic se používá kvůli rozptýlení stojatému vlnění ale progresivní izolace k odhlučnění je něco jiného ..
.. do dveří za reproduktor bych to já osobně také nedával,neb vím,že tento materiál absorbuje také vlhko akorát se dříve vypaří než materiál z netkané textilie .. materiál STP AK15 o tom nemá cenu vůbec hovořit , ani se nedivím,že přínos v útlumu nebyl téměř žádný .. marketingová masírka prostě udělá své, mnoho výrobců k dobrému zboží prostě nabídnou i poutovou veteš a neznalý zákazník to za podpory prodejce koupí .. jinými slovy, ve výběru to chce být více obezřetný .. jinak přeji dobré pořízení s matrošem, nejde zas o život :)

06.01.2014, 23:09 |
Ravo Byl bych take spise skepticky, Thinsulate visacky mam na nejakych starsich outdoorovych hadrech...takze bych rekl ze v 3M zase asi radilo MA oddeleni :-)