Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Ozvučení BMW E30 Cabrio

o Navštíveno 5986x o
o 13.01.2014, 11:57 | Bodie911
Ahoj, rád bych, kdybyste mi napsali pár názorů a postřehů ohledně audia do cabria.
Mám tady tento zesík [ Link ] a dopředu bych chtěl dát komponentní repra MTX [ Link ] a dozadu právě nevím, jestli mám dát jen středobasy a nebo koaxiály Rainbow DL. Chci aby ten zvuk šel primárně zepředu a tan zadek to třeba jen dokresloval. Nikoho vzadu nevozím. Samozřejmostí je udělat těm reprákům nějaký ozvučnice. Prej kdybych tam dal jen středobasy, tak by mi hrály celý pásmo a to by nebylo dobrý, ale pokud má rozsah jen do 6000 Hz, tam mi přece výšky hrát nemůže. Anebo to oddělit filtrem nebo výhybkou.
Hned říkám, že subwoofer tam dávat nechci, nebo maximálně nějakej ten placatej co se dává třeba pod sedačku.
Ještě doplním, že auto mám v originálním stavu a tak taky zustane. Nechci řezat do tapeců ani do plechu.
PS.: Nemáte někdo trojúhelníčky na výškáče do dveří na prodej?

Díky za rady...

o 13.01.2014, 13:39 | CarMedia.cz
Osobně jsem ale buď pro koax, nebo nic. Pokud chceš poslouhcat zvuk zepředu, budou ti zadní reproduktory spíše na obtíž.
o 20.01.2014, 11:47 | Marda
řeším teď stejný problém do E36 cabrio a prvně zkusím variantu se samotnými středobasy vzadu a pak se uvidí...
o 21.02.2014, 12:10 | Marda
Tak já mám hotovo a výsledek super, ve předu dvoupásmové komponentní třináctky a vzadu středobasové třináctky. Zvukově super, zkoušeli jsme i variantu samotných předních komponentů a nebylo to ono.
o 22.02.2014, 17:14 | Toxxx
Takže predne dvere sú zle urobene keďže to hrá zle. Lebo aj z 13 komp sa dá dostať došt dobrý zvuk :)
o 25.02.2014, 11:39 | Marda
Toxxx: nepsal jsem, že to hraje zle, ale že to nebylo ono a jen pro tvoji představu, E36 cabrio nemá repro ve dveřích :-)
o 27.02.2014, 17:16 | Bodie911
Já mám taky hotovo. dopředu jsem dal 13ky kompa eXcursion. Ozvučnici jsem vytlumil a rozdíl oproti nevytlumené byl teda dost velkej.A nakonec jsem teda přehodotil sub a v kufru mám 10" subwoofer Kenwood v 19ti litrový uzavřený ozvučnici. Hraje to pěkně Sice nemůžu srovnávat jaký by to bylo, kdybych měl basy přímo v kabině, ale mě se to (zatím) líbí a je to asi nejlepší možný řešení(bez zásahů do konstrukce).
o 27.02.2014, 18:09 | Toxxx
Marda: Tak to som sa kopól. V BMW sa moc nevyznám mal som česť iba s E60. Ale i tak keď je zvuk lepši díky zadným stredobassom je to divné a v predu nieje niečo v poriadku. Ale ty si profík ja amater.
o 28.02.2014, 11:15 | Marda
takze preci jen basak zvitezil :-) ja si spocital a nechal udelat box, kterej vejde pod kaslt na strechu, na 2 x 20cm basaky a super... hlavne mi porad zustalo i nejake misto v kufru :-)

Toxxx : v poradku neni to, ze predni stredobasy jsou umisteny v ,,kapsach,, prednich blatniku-pod nohama, takze zvukove dost nestastny umisteni, proto ty zadni stredobasy. Rezat ani predelavat jsem stejne jako Bodie911 nechtel.
o 28.02.2014, 13:09 | Bodie911
přesně tak. Já ani tu variantu se středobasama nezkoušel. Nechtělo se mi vyhazovat zbytečný prachy za to. Koupil Celkem mě ten basák vyšel na 500. Sám reprák stál 3 kila na aukru, mdf desku jsem měl zadara a trocha tlumení za stovku. Ozvučnici jsem si udělal sám, aby mi pasovala přesně pod složenou střechu a má rozměry 28x27x40. Takže mi taky zbylo spoustu místa.
Ohledně toho umístění předních repráků, tak na stejným místě to má i E46ka, i když jsou ve dveřích,ale ty dveře jsou víc vepředu a hraje to moc pěkně, jsou origo tovární kompa. Ale teda sroznávat s umístěním ve dveřích nemůžu...
o 28.02.2014, 14:00 | Marda
E36 Cabrio to ma vyreseno naprd, ale co se da delat, i tak se z toho da dostat celkem hodne slusnej zvuk :-)

foto k příspěvku  od Marda

o 28.02.2014, 14:28 | Marda
předchozi fotka je z instalace - [ Link ]

do sveho jsem si vymyslel box takhle ---

foto k příspěvku  od Marda

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3572 sekund.