Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Aky subwoofer pre SQ posluch ?

o Navštíveno 6104x o
o 06.02.2014, 21:47 | hovado
Aku značku subwoofera a velkost by ste volili pre SQ posluch ?

o 06.02.2014, 21:58 | Toxxx
Brax, AD, Focal, JL, GZ :) Je toho moc. Záleží čo od toho čakáš :) Ja som mal na SQ aj 13" .
o 06.02.2014, 22:13 | noclue
aj 18" Stroker v dobrej bedni (Okiho Uni-BP) je mozne pouzit na SQ posluch. Ja mam na SQ 12W6v2 v 30/70 Fortissimo-BP, predtym Audison Thesis TH-10 Basso v 20/40 Fortissimo-BP..... je to o peniazoch a celkovej koncepcii.... hlavne plati, ze vsetky dogmy ako na SQ len uzavretu ozvucnicu su na pikachu

drobna na zaver> chod si vypocut par aut, ako Ti radili rozumni ludia urob si nejake dojmy a potom mozno diskutovat konkretne modely
o 06.02.2014, 22:15 | Toxxx
Noclue to napísal dobre: "je to o peniazoch a celkovej koncepcii.... hlavne plati, ze vsetky dogmy ako na SQ len uzavretu ozvucnicu su na pikachu"
o 06.02.2014, 23:05 | hovado
A to ja som skorej špekuloval niečo medzi 8 az 10 :D. Pravda je taká ze nechcem vozit v kufri ziadnu velku bednu. Takze asi by ste mi radili minimalne 10 , ci ?
o 06.02.2014, 23:47 | Tomas156
Ja mám taktiež 12W6V2 vo fortissimo bp ale ešte som ho nepočul hrať (nemám dokončenú inštaláciu) ale v origo štrbinovom BR hral super. Ale rozdiel bol obrovský aj použitím zosilovača. Najskôr som mal dočasne požičaní magnat black core one digital, hralo to celkom dobre ale čakal som od toho viac. Potom mi dorazil Zapco studio 500 a nestačil som sa čudovať aký to bol obrovský rozdiel, keď som prvý krát mohol hovoriť pri SW o detailoch.
Takže za mňa tiež JL audio
o 07.02.2014, 00:33 | Diner
Za me 13 palec na subbasy v kombinaci s 16.5 cm basy (3+1 pasmo) bez pochyb. Dlouhodoby uzivatel Focal 33v2 @ 8 OHM (closed) ;-)
o 07.02.2014, 07:36 | Milhauzz
Asi se to nedá takhle generalizovat, jaký přesný basák na SQ poslech. Pro mě bude hodně dlouho výborný SW Morel Ultimo, protože třeba jeho podání klasické velké basy v jazzu prostě žeru :) Sice mám teď Primo, který taky není špatný, ale třeba se někdy k Ultimu vrátím. Každý z nás basy vnímá jinak, někdo huhlá celý spodní pásmo subwooferem, někdo to má vyloženě jen jako doplněk nejnižších frekvencí. Třeba si vzpomínám, jak mě překvapil uDimension kremenej Xetecem u Marwina, ta dravost byla až překvapující. Nebo třeba tazzman s uzavřenou Alpinou, že, SQ jak pařez a přitom má domá poháry z SPL :) Ono dogma že tohle je na to a tamto na támhle to je asi už pasé. Spíž bych se přikláněl ke slovíčku "doporučeníhodné" :)
o 07.02.2014, 09:16 | TommyDS
Bolo by dobre definovat rozpocet a ako si pisal, asi aj velkost, kde sa chces zmestit... Ja mam teraz napriklad Primo 124 v BR, a je to presne, rychle... Pocul som uz ale napriklad aj 15palec RE SX v uzatvorenke a bola to supa...
Urcite by som si nevyberal podla znaciek, ze co je SQ a co nie, treba si vypocut, vyskusat, niekedy aj lacnejsie repraky dokazu prekvapit
o 07.02.2014, 09:19 | Milhauzz
TommyDS: jsou parametry tvé ozvučnice tajemství nebo by ses dokázal podělit? Mám uzavřenku a BR bych chtěl zkusit. Priomo mám stejné = 124. Klidně mejlem. Díky.
o 07.02.2014, 09:28 | TommyDS
Milhauzz: nie je tajne :) pomeram a napisem ...
o 07.02.2014, 09:32 | Milhauzz
TommyDS: díky moc :) nespěchá to, jak budeš mít čas.
o 07.02.2014, 10:47 | radaman
Na Ultimo SC 12/4 mam cca 54l BR 10x28cm a letmo jsem jsem pocital i Primo124 a ve stejne ozvucnici ma dokonce o fous lepsi prubeh. Realita ale bude si jina ac papirove je to lepsi pro Primo. Jinak posloucham rad nahlas a v BRku uz je to moc pekelec a neni to tak uhlazeny. Je hodne vypichnuty jen subass. Nejvic se mi líbí v uzavřence cca 35l. Co jsem jel EASCU tak vzdy dostal vycineno ze to mam prebasovany a to poslouchm normalne 2-3x basak na vyssi hlasitosti nez bylo nastaveno na soutez. Takze tohle je dost individualni. Nez jsem se do jsem pracoval k Ultimu tak jsem par menicu a ozvucnic musel poslechnout/postavit.
o 07.02.2014, 12:13 | Fonfy
Mam otazku Ako hra Primo 8 v uzavrenke cca 12 litrov? nema niekto skusenost? Chcem si aj ja postavit bednu a primo sa mi paci len by som chcel co najmensi rozmer ale aby to zahralo..BR.ko nechcem mam rad pevny bas ale aby to aj nieco tlacilo :)
o 07.02.2014, 13:00 | TommyDS
8palec nebude tlacit :D
Opytaj sa Gaba z ILtrade, daval ju do uzatvorenky do bocnice v Touaregu...
o 07.02.2014, 13:44 | domimezo
Rainbow Vanadium Line STORM8 uz som ho raz mal a teraz cakam na balik z nemecka ma dokst pondelok uz sa nan tesim

foto k příspěvku  od domimezo

o 07.02.2014, 15:46 | Fonfy
Takze 10 palcov??
o 08.02.2014, 09:22 | Toxxx
Fonfy: Nehnevaj sa na mňa ale Noclue napísal niečo a ty napíšeš k.kotinu že BR nechceš. Však keď bassák je vhodný do BR tak ho do uzavrenky nedostaneš lebo ten bass zabiješ. A koľko je bassákov do BR a lezú z toho neskutočne krásne hlboké a pevne bassy. Nie vždy je super Uzavrenka. A chceš tlak? Tak min 10" v BR ale treba vybrať a nešetriť. Z hovna bič neupletieš. Mal som v aute Focal WX 33 v BR čo je 13" a ten by ťa vykopól a vytlačil z auta a v malej bedni relativne.
o 08.02.2014, 13:11 | Fonfy | Upraveno: 2014-02-08 13:13:22
Tak neviem nemam skusenosti mal som iba raz phase linear aj to som ho krmil malo takze neviem, len som si myslel podla clankov ktore som cital, ze proste na pevne basy treba uzavrenku, a nie br.
Co by si poradil take v normalnej cene tym myslim nie za tisice ..nieco co by potrebovalo co najmensi objem a zahralo by to vsetko, nemusi ma to vykopat z auta zas.. idem kuknut ten focal

btw to je utopia? tak to uz je ale trosku drahe no, za polovicnu sumu toho focalu keby sa nieco naslo, lebo ked dokoncim instalaciu teraz tento mesiac tak by som do leta rad nasetril na nejaky mensi sikovny SW ktory by ale aj zahral a samozrejme aj ho niecim nakrmit
o 08.02.2014, 14:13 | noclue
fonfy: co su pevne basy? ;) Lebo mne sa paci bas, pri ktorom mas pocit, ze si prave dostal jednu od bruca leeho nie jednu od buda spencera...
o 08.02.2014, 15:41 | Fonfy
tazko sa to popisuje no :)
o 08.02.2014, 17:44 | Marťas1
noclue: dobré přirovnání :D
o 11.02.2014, 23:05 | hovado
Nemal tu niekto JBL gto804 ?
o 15.02.2014, 09:17 | hifim@ni@k
Fonfy: používám 8" a také bych uvítal klidně více basů. Problém byl jinde. Také jsem vozil 12" GZ v kufru a basů bylo dost, jenže jsem často vozil lidi vzadu, těm to vadilo (se jim nedivím), takže jsem ho často vypínal a dost mne to štvalo. Takže mám jasno. Raději hrající 8" vpředu než vypnutý 15" v kufru. Pokud nikoho nevozíš tím lépe, byl to jen příklad dalšího možného pohledu na věc.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3848 sekund.