Řekl bych, že 80% lidí je v této malé zemi hluchých. Gladen mají celkem solidní citlivost, ale co mě vadí, je neodfiltrovaný středobas. Na první dojem to sice působí, že hraji pěkně plně, ale když se zaměříš na oblast středu, působí zastřeně. Hlasy nejsou zdaleka tak čitelné a tak nějak se to slévá. Výška taky nepatří mezi detailní šlágr. Oproti originálu by sis pomohl ve výraznosti středu, ono dvoupasmo s 185 mm středobasem v OII není v vyváženosti a v tomto ohledu nic moc. Na basovce ale přijdeš k újmě. Z cenově dostupných komponent bych šáhl spíše po eXcursion SX 6C.
reproduktory Gladen M 165 V2 jsou po zvukové stránce velmi povedené kompa a většina zakazníků která přišla k nám na prodejnu do Brna si je poslechnout a porovnat s konkurencí tak odnesla právě je. Jen pro zajímavost jsem sečet kusy prodané na prodejně a e-shopu a prodalo se 477 ks Gladen M 165, 25 Audison APK 165, 21 ks eXcursion SX 165.. takže otázka je kdo je hluchej? :-)
Otázka je, jestli těm lidem ukážete a nasměrujete je na to, na co by se měli zaměřit. O tom ale vážně pochybuji. Mohu sečíst výsledky u nás na prodejně, kde by bylo pořadí přesně opačné. Čili s tímto bych se vůbec neoháněl.
Naco sa hadat, ked sa mozete aj bit? :D :D :D
Ale k teme - LukeFab: co tak zajst k niektoremu predajvoci a vypocut si? Budes to predsa pocuvat ty, tak ty sa musis rozhodnut, ktory zvuk sa ti najlepsie paci ...
Toxxx, doporučoval bych ti nejdřív si je přijet poslechnout k nám na prodejnu kde jsou správně zapojené a také nové Gladen M 165 V2 a repro má stejné poslechové podmínky, neboli má každé repro svoji ozvučnici a jsou ve stejné poslechové výšce. Potom zjistíš že eXcursion nemá tak vyrovnanej kmitočtový průběh jako Gladen a to hlavně špatně navrženou vyhybkou kde by bylo potřeba dát silnější keramickej odpor na výšky a cívku s jinou hodnotou na středobas. Na základě toho je zvuk oproti M 165 V2 prezentnější na výškách, střední pásmo v dělícím kmitočtu nenavazuje správně a basová složka slabší. Zvuk není zas tak špatnej ale je potřeba si je poslechnout ve stejných podmínkách..
To, že mají eXcursion slabší basovou složku je asi jen špatný vtip. Trochu to naráží na ty "stejné podmínky". Dával jsem přímo do auta jak Gladen, tak eXcursion a spodky se nedají srovnávat. Na středech je Gladen pocitově silnější, ale jen díky tomu, že nefiltruje středobas. Na nástrojích to člověk až zas tak nepocítí, ale hlasy jsou tím ovlivněny hodně. U rychlejší rockové muziky, jako je Nightwish, Metallica, apod. při vyšší hlasitosti vzniká poměrně slušnej guláš. Ano, frekvenční průběh je vyrovnanější, ale za jakou daň? Už jen technicky vzato je to prostě špatně a je to styl šetření u všech výrobců u nejnižší třídy reproduktorů. Úkol váš, jakožto prodejců je hlavně vědět, kde se jaké reproduktory neprojevují ideálně. Logicky tomu pak nepomůže ani bi-amp. Samozřejmu chápu, že není ani jak v mých, tak ve vašich silách vědět všechno o všem. Nicméně když proti tomu tak zbrojíte, tak byste to vědět měli. eXcursionům se nelíbí v malých dveřích a uzavřených boxech. V těchto případech je třeba je hodně přebudit. Například v OI, OII apod. super. Fábie už o trochu slabší díky objemu. Dával jsem je i do zadních dveří (už si bohužel nepamatují, co to přesně bylo), kde byl objem opravdu malý a tam ty spodky skutečně nebyly. Každopádně nevěřím, že když jsi tak technicky zdatný a dokážeš si postavit své vyhybky, že nemáš vyzkoušeno, jak by ty Gladeny hrály, kdyby měly alespoň 6 dB/Oct LP na středobasy. Pakliže nevíš, dej si je na koncáky CDE-195BT a do aktivu s 6 nebo 12 dB strmostí.. Věřím ale, že ti to nemusím říkat, jen to přiznat..
Nyní co je špatně.. Horší filtr na dělení středobasu, nebo žádný? eXcursion ty výšky mají výraznější, o tom není pochyb. Ale nemají v přehlednosti vůbec žádný problém i s tvrdší rockovou muzikou, navíc v nich je podstatně více detailů. Díky konstrukci těch „nedokonalých“ vyhybek umožňují ale i plnohodnotný bi-amp i na použití na autorádio. Faderem si pak můžeš regulovat intenzitu jednotlivých pásem. Pořád beru v potaz, že je nedoporučím člověku, co je chce do malého objemu!
Není to ale jen tohle. Těch věcí je nějak moc. Před pár měsíci jste poplivali tlumení od GZ, pak jste přišli na to, že se to prodává, a že je to opravdu za ty peníze dobré a šup, naskladníte paletu. Proč jste to naskladnili, když všude hlásíte, jak jste fér a jak chcete nabízet jen to nejkvalitnější, když si myslíte, že je to shit? Pár měsíců před byly nejlepší U-Dim, které prostě nemají a nikdy neměly spodky. Jakmile jste začali dovážet Gladen, světe div se, Gladen je nejlepší. Pak třeba KDC-BT92SD vs DEH-80PRS. Čerstvý flame ohledně váhy tlumení, když odhlučňujeme my celé auto. Najednou změna propagace Vaší práce na „jakože“ odhlučnění na efekt v návaznosti s hmotností. Protože když si to nechají vytlumit u nás, vzroste jim spotřeba až o 0.5 litru. Nebo pak kecy o tom, že Easca je skorumpovaná, proto už soutěžit nebudete. Pane bože.. Já jsem taky prohrával, ale nikdy bych z pusy nic takového nevypustil. Teď byste mohli třeba rozjet to, že jsem hluchý. To už by bylo asi uplně totál..