Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Skoda Swing rozdil vystupu prednich/zadnich repro

o Navštíveno 8962x o
o 03.01.2018, 11:09 | pita1234
Zdravim, do Skoda Rapid 2014 s radiem Swing (stary 2 DIN) jsem do prednich a zadnich dveri nainstaloval reproduktory Excursion SHX 6C a provedl vytlumeni. Chtel jsem si polepsit, coz se stalo. ALe hodne me prekvapil rozdil zvuku mezi prednimi a zadnimi reproduktory. Zadni reproduktory vubec nebasuji a maji mnohem agresivnejsi zvuk a hlavne mi prijde ze i vytazenejsi vysky.
Muj dotaz: Neni mozne ze by se radio kodovalo na typ reproduktoru dodavany vyrobcem? Tim ze tam standardne jsou obycejne full range menice, ze by na zadni reproduktory poustelo jinou frekvencni charakteristiku zvuku nez na predni?
V noci jsem patral po forech, ale nikde jsem k tomu nenasel informaci a ani v servisu nevedi.

o 03.01.2018, 13:29 | rosak
Moje odpověď: ne, není.
o 03.01.2018, 14:47 | pita1234
Dekuji za odpoved.

Jeste jsem v patral a narazil na toto nastaveni. Takze nadeje na zlepseni jeste je. Zkusim to projit na svem aute.

foto k příspěvku  od pita1234

o 03.01.2018, 14:54 | rosak
Chtělo by to podrobnější manuál k možnostem nastavení, nebo vlastní měření. Evidentně to umí nějakou ekvalizaci a je otázka, jestli ji dělá pro předek a zadek zvlášť, nebo pro obojí dohromady. Ale v obou případech to je ekvalizace pro použití továrně dodávaných měničů a tudíž nevyhovující pro dodatečně osazené výrobky jiných parametrů. Na druhou stranu pokud jen drobně kompenzují peaky způsobené prostorem... No zkus to a uslyšíš.
o 03.01.2018, 14:57 | Pglock
Domnívám se, že tím tlučou rozdíly kastle.

Jinak bych asi moc neuvažoval a hodil to za psem.
Už je po netu kupa chujovinek, aby to makalo jak má a trochu hrálo.
o 03.01.2018, 18:01 | Pglock
Jinak polarita a zapojení je v pořádku?
o 03.01.2018, 18:52 | pita1234
Polarita by mela byt v poradku, zkousel jsem pomoci balance a faderu otestovat zvlast predek/zadek, leva/prava a kazde repro zvlast a akusticky zkrat jsem tam neslysel.
Zkusim to jeste otestovat prohozenim predku a zadku na konektoru u radia. Schvalne jestli se ten zprzneny zvuk presune.
VAG kabel budu mit az v patek a dam pak vedet nejake novinky.
o 08.01.2018, 16:22 | pita1234
Tak v patek VAG kabel nefungoval korektne a budu zkouset jeste jiny.
Zkusil jsem repraky na konektoru prehodit a zadni hraly normlane, predni bez basu. Tim je potvrzeno, ze jde o vlastnost radia.
O vikendu jsem radio rozkuchal a v pripade nouze nastesti pujdou jednoduse vytahnout nizke urovne signalu a pripojim externi zesilovac jen na predni kanaly radia, kde je zvuk ok.
o 14.01.2018, 17:16 | pita1234 | Upraveno: 2018-01-14 17:21:32
Tak dneska jiz se spravnym kabelem a uprava nastaveni fungovala. A rozdily v nastaveni jsou prekvapive velke:

00-Linear-charakteristika bez korekci pro dane auto, vhodne pro napojeni zasilovace. V tomto nastaveni maji ale neprijemnou charakteristiku korekce 3 pasmoveho elvalizeru. Nastaveni basu je na frekvenci kolem 100Hz a zvuk je pak dost tupy.
01-Octavia-stejny zvuk prednich a zadnich repro a zvyraznene basy a stredy. Na mych repro se mi to moc nelibilo.
04-Superb-stejny zvuk prednich a zadnich repro. Zvyraznene basy, tento profil jsem nechal zapnuty
06-Fabia-Zadni repro orezane o basovou slozku, mene vyrazne vysky nez v profilu pro Rapid.
07-Rapid-Zadni repro orezane o basy a vytazene vysky a stredy oproti prednim.

Profil pro Superb byl asi nejlepsi kompromis. Veskere dalsi zvukove korekce mam nastavene na O. Zajimave je, ze s kazdym profilem se trochu meni i charakteristika 3 pasmoveho ekvalizeru.

Pokud to nekomu pomuze, tak je to channel 56 - Radio, Coding a Byte 5 a tam se zadavaji uvedena hexadecimalni cisla. Bohuzel jak VCDS tak ani originalni Skodovacky system to nemel s popisky jako na screenshotu vyse. Po uprave je zapotrebi vytahnout klicek a zase zapnout. Dale jsem na Bytu 3 upravil pocet reproduktoru na 4, ale nemelo to na nic vliv. Fader fungoval hned po pripojeni reproduktoru.
o 15.01.2018, 10:00 | rosak
No vida, tak to se omlouvám za svou první zavádějící reakci. I přes to, že bych to osobně řešil koupí lepšího rádia je skvělé, žes to vyřešil ke své spokojenosti.
o 15.01.2018, 22:41 | pita1234 | Upraveno: 2018-01-15 23:27:58
No ja po radiich i koukal, ale rad bych zachoval ovladani na volantu, zobrazeni na MFD, handsfree a moznost zapnuti radia po vytazeni klicku. Radia s touto vybavou se pohybovala pres 10 tis.. Me ten Swing funkcema vyhovuje, spis by me lakala instalace takoveto kombinace DSP se zesilovacem:

[ Link ]

s kabelem

[ Link ]

Zabere to minimum mista, schova se to do palubky a nastaveni pres Bluetooth. Ale k tomuto kousku nejsou na internetu zatim zadne recenze a to ze to je prvni zesilovac od Macromu, tomu na duvere taky neprida. Navic to vypada na digitalni zesik (byt v popisu pisou neco jineho).
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.7637 sekund.