Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > kompa DLS,MB Quart

o Navštíveno 1569x o
o 05.02.2007, 15:28 | duri_xy
zdar,
mam trosku chaos v znaceni.skuste ma usmernit.
cital som nejake recenzie napr na DLS PS6 alebo MB DUA 216.
na DLS stranke som vsak podobny nasiel len model RS6 a obdobne na MB len model RUA 216.su to len novsie modely rovnakej triedy alebo komplet ine?podla parametrov vyzeraju rovnako ale radsej sa pytam.
[ Link ]
[ Link ]
.
inac v podstate sa rozhodujem medzi tymito dvomi modelmi.
pripadne mozno este infinity kappa 60.7 ale neviem ci je vhodne SQ montaz s LRX 4.300 na 2ohmy...
[ Link ]
tak kludne radte ktore z nich.pripominam ze montazna hlbka do 59mm.
.
jo a pripadne zaujimave ponuky sem alebo na ja@dorm.utc.sk alebo na icq:61424798
teoreticky mozu byt aj pouzivane
diky

o 05.02.2007, 18:51 | Shr3k
DUA = Discus, základní třída, to bych nebral

RUA = Reference, o třídu výš, jsou jiné. Reference jsem měl v autě vpředu i vzadu v normálním provedení (RCE 216) a mají solidní zvuk a jdou krásně a bez problémů už od 40-50 Hz (což je myslím doména MB Quart).

Teď už mám vpředu opět o stupeň vyšší Premium (PCE216), a tam je zase znát především posun ve výškách, které jsou silnější, hrají už od 3000. Řežu je myslím 18db/oktávu na 3200 (v aktivu).
o 05.02.2007, 19:10 | akim
duri, quart ma titan vyskace, urcite si to najprv niekde vypocuj...
a pri vyssich radach je rozdiel hlavne v tych vyskacoch, mam ref 210 hore na palubovke a ref add woofre 164 vo dverach, pasivny system, mam tam este povodne 19mm vyskace titany (je to v podstate trojpasmo)... erix ma za to vzdy zdrbal (vraj lacne titany), ale zase je pravda, ze to pocul len raz a prave vtedy ked to nehralo.
Osobne som spokojny a nemam pocit ze potrebujem nieco menit, jedine by som vymenil mozno tie vyskace... u Pela som pocul Q a prave tie vyskace by som tam dal, inac nic.
Prejav je velmi detailny, stredove pasmo podla mna super, len mam 3p system, tak neviem ako to bude u inych, vyskace pre niekoho trochu prezentnejsie, pre inych normal (titany) ja som si zvykol a uz to nevnimam - su utlmene tusim o 4db a stale mi lepsie zneju ako titany focal, stredobas ide pekne hlboko a slusne kope.
Dvere su komplet uzatvorene a vytlmene, palubovka upravena, kable QED Silver, zosik stary SS, radio Nakamichi - ale mam ich odksusane aj na inych veciach.

Upozornujem ale, ze su to este stare MB Quart, tie nove vyrabane uz pod novym koncernom absolutne nepoznam.
o 05.02.2007, 19:26 | akim
a inac keby som si mal kupovat nove compa :)) tak by som isiel do Boston Pro seria, poskladane ako koax do dvery a ambient system k tomu, alebo by som mozno skusil nieco od Rainbow Audio.
o 05.02.2007, 19:49 | erix7 (K)
ano RS6 ja nastupca PS6 - ale stredobas je novy. dali mu nieco ako DualCone, co ma zlepsit stredove pasmo.
o 05.02.2007, 21:31 | juro
MAM NA PREDAJ SU NOVE DLS R6A CENA 4000Kc
o 05.02.2007, 23:29 | MatoL
Shr3k: asi ti utieklo ze DUA=RUA, len zmenili oznacenie
o 06.02.2007, 00:20 | Shr3k | Upraveno: 2007-02-06 00:23:13
MatoL: Aha. Ale koukám, že ty staré DUA/nové RUA mají nějaké zvláštní tweetery podobné PCE. Design výhybek je pak podobný starým RCE, ale jsou mnohem menší.
o 06.02.2007, 00:27 | duri_xy
diky moc.vidim ze slovenska druzina sa presunula :))
tak nejak sa mi potvrdili domnienky.mne tazko hladat ako stare produkty zmenili oznacenie ked niesom od fachu.
teraz sa uz len rozhodnut ktore z nich...
taha ma to trosku viac do tych dls...mozno preto ze mi o nich nikto nic nenapisal :D
.
inac akim toto nieje do mojho auta.ja som sa asi trosku unahlil s jl xr650 csi.asi som mohol ist do bostonov...nevadi.mozno v lete.
.
juro cena je super ale montazna hlbka ma nepusti.otec je sef tak nech ma tak ako chce :)
o 06.02.2007, 08:20 | kozlustechnykus
Ve Fabii mam DLS PS6 a nemuzu si stezovat. Jak cistota tak i hlasitost sem absolutne spokojenej a jeste jsem nenasel zanr kterej jim vyslovene nesedne :)
o 06.02.2007, 12:17 | duri_xy
2kozlustechnykus: aky mas zosik?
o 06.02.2007, 12:56 | kozlustechnykus | Upraveno: 2007-02-06 12:59:06
Magnat X-Cite 531 (jestli si dobre pamatuju) na kanyl by mel davat cca 70W RMS. Na 3. a 4. kanale je doma delanej°woofer° 2*20cm tusim TVM repro
Radio Sony 2250 vytlumeny dvere atd
o 06.02.2007, 18:40 | noclue
kozlustechnykus>
po osobnej skusenosti s Xcite 561 nemozem tvrdit, ze by ten zosik dobre hral. Skreslenie je obrovske, cisto nezahra ani polovicku RMS vykonu.
A9835 + rozne repro v priamom porovnani s PG Ta600.4 (tiez cca. 75W//kanal)
o 06.02.2007, 18:54 | kozlustechnykus
Uz jsem si vedom, ze to nebyl zrovna nejlepsi napad (kdyby za nej nekdo dal 2500 jde hned z domu- kupovanej v listopadu), ted jen premejslim do ceho dalsiho vrazim penize(az budou) a podle toho se zaridim.
o 06.02.2007, 20:35 | prohifi.cz
docela jsem na ty vysky MBQ taky zvedavej, jak ten titan bude znit - budu ted testovat MBQ Q216 Signature a jsem fakt napnutej :-)

zatim jsem byl vzdy zvykly na hedvabi, tak uvidime jak mi titan sedne... ale dle nejakych testu to hodne lidem sedlo :-)
o 06.02.2007, 21:06 | MatoL
MBQ je jedna z mala firiem ktora dokonale zvladla vyrobu kovovych vyskacov, nemas sa coho bat
o 07.02.2007, 01:30 | erix7 (K)
MatoL- on to mysli skor ako predajca, nie ako koncak:)
o 07.02.2007, 02:33 | duri_xy
erix a ty by si ktore vybral dls alebo mb? :) tie mb maju strasnu montaznu hlbku iba 45mm.ako to moze basovat???? :D
o 07.02.2007, 13:45 | erix7 (K)
duri, ja sobne pouzivam µ Dimension Jr5comp + Jr6 mid :) MB osobne by som si nikdy nevbral, ani v minulosti ani v buducnosti, len moj posotoj.
o 07.02.2007, 17:34 | akim
erik to verejne nemoze napisat ze MBQ su najlepsie, lebo.......

:))))))))))))
o 07.02.2007, 19:13 | TomasSI
stale sa tu premiela pojem kovova alebo hodvabna vyska. ja osobne si myslim ze to je otazka vhodne zvolenych komponentov a nie pouzitych materialov. presvedcili ma o tom napriklad aj Focal 165 V2 ktore maju kovovu vysku ale na Mac audio Zmac sme museli pridat na utlme vyhybky. na DLS zosiku to bolo utlmene na -6db. a na druhu stranu aj hodvabne vysky dokazu pekne rezat usi.proste to chce kombinovat a skusat. lebo sa z istotou neda povedat co je lepsie.alebo ano? tak potom Morel supremo alebo Focal beryllium?
o 07.02.2007, 19:47 | Shr3k
A já se přidám. Krom toho, od čeho máte vy všichni stěžovatelé své grafické a parametrické ekvalizéry, než kvůli tomu abyste si vyrovnali frekvenční charakteristiku celého systému, že? Když ji budete mít rovnou jako prkno, nebude vás nic nijak řezat titan netitan, hliník nehlínik, hedvábí nehedvábí. Jenže k tomu je potřeba kalibrovaný mikrofon a měřák (standalone, nebo třeba notebook), co? ;o)
o 07.02.2007, 20:12 | Martas
No myslim, ze ty MB Q 216 Signature budou hrat famozne! I kdyz testy nejsou vse, tak v nemeckem Autohifi dopadly lepe nez takove kompa jako Brax Graphic Pro a Rainbow rady Platinum!
o 07.02.2007, 20:14 | TomasSI
alebo vyborne usi.
o 08.02.2007, 00:47 | erix7 (K)
akim-LOL- prve autohifi som si postavil v 97 a ani od toho casu som nejak neinklinoval k MB-Q. nemam to nic spolocne co som robil, robim a budem robit.
o 08.02.2007, 11:17 | MatoL
TomasSI: samozrejme ze sa neda generalizovat co je lepsie, ci kovova alebo textilna vyska, ale nie jemoc vyrobcov ktory vedia kovovy vyskac urobit tak aby bol dobry a nemusel si ho kombinovat s mac audio Z a podobne a mohol ho skombinovat aj s neutralne hrajucimi komponentmi. Napr Focal to podla mojho nazoru dokazal az s Beriliami.
o 08.02.2007, 19:53 | TomasSI
Matol:Ale aj tie potrebuju svoje, ja osobne som mal vzdy iba kovove vysky a ked to mozem hodnotit tak nejaka prezentnost tam je ale aj to sa da eliminovat. nejaku vyhodu tie kovove vysky musia predca mat,inac by s tym nestracali vyrobcovia takeho formatu ako Focal ci Rainbiw cas. ale ja niesom ten ktory to moze objektivne zhodnotit lebo toho hodvabu som vela nepocul.
o 08.02.2007, 23:25 | Martas | Upraveno: 2007-02-08 23:26:12
Jedna vesela prihoda, mel jsem doma v sestave Dynaudio Countour 1.3, ktere maji hedvabne vysky. Hralo to moc moc pekne, dokavad muj trochu vetsi hafan nezacal bedny ocuchavat. Asi tusite jak to dopadlo :-) Vymena vyskoveho repro me stala peknou palku :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4161 sekund.