Navštíveno 1072x

01.04.2007, 11:45 |
RudyV Ahoj hifisti.Potřeboval bych poradit s ozvučením auta. Chci vyměnit stávající papíráky za něco lepšího. Mám vybraný tři sestavy,tak poraďte.
1) Hertz DSK-165
Hertz DCX-690
2) Helix Blue 62
Helix Blue 69
3) Alpine SPE 17 CS
Alpine SPE 69 C3
Bylo by to jen na rádio SONY XR-CA 630X s kazetovou mechanikou.
Poraďte co vybrat,nechci nic přehnaně drahýho,jen aby to slušně hrálo a dalo se to poslouchat. Díky za Vaše podněty. Rudy.
Z těch co tu máš uvedených bych si vybral Alpiny, Hertzy v žádném případě.
ja bych volil urcite 2) :-)

01.04.2007, 15:32 |
RudyV Tak díky moc.Ještě mi řekněte v čem jsou který dobrý.V autě poslouchám hlavně rádio a taky rockovou muziku. Na oboje se podívám a něco si vyberu. Ještě otázka ke kabeláži .Jaké kabely použít? Dík,Rudy.
Ty alpiny mají oproti Helixu lepší fr. rozsah. S citlivostí jsou na tom stejně. Příkon je o něco menší, ale vzhledem k tomu, že ti rádio dá do 20W RMS na kanál, tak příkon 35W RMS je plně dostačující.. To samé platí i na ovály.. Samozřejmě koupí reproduktorů to nekončí, chce to si pohrát i s dveřma atd.
Kabel použíj reproduktorovou dvoulinku 2x2,5qmm.
V případě, že by jsi do budoucna přemýšlel nad zesíkem, tak by to chtělo už něco jiného..

01.04.2007, 16:25 |
RudyV Do budoucna ještě nevím,ale jednou tohle auto vyměním a chtěl bych pak už trochu víc.S jídlem roste chuť. Do dalšího auta už by putovaly monitory a tak. To teprve přijde,teď řeším tohle. Kdybych neměl vybraný tyhle dvě sestavy,tak jaký by bylo Vaše doporučení? Díky Rudy.
ještě bych dal do výběru Powerbass S-6C a k tomu Powerbass S693
[ Link ] [ Link ] na rádio ti zahrají taky velice solidně, do budoucna by snesly i nějaký zes... jak jsi říkal... "s jidlem roste chuť" :-)

02.04.2007, 16:54 |
RudyV Tak díky za doporučení.Ještě jedna otravná otázka.Když dám vedle sebe kompa Alpiny SPE 17 CS, Powerbass S-6C a Helix Blue 62 ,který hrají líp a nebo je z nich lepší poslech? Dá se to vůbec takhle říct? Nebo máte s těmito repro někdo zkušenost? Dík za každou poznámku. Jsem absolutní amatér,proto se pořád ptám. Předem díky všem za názor. Rudy.Kdybyste někdo potřeboval poradit s návrhem na airbrush,nebo nějakým ornamentem na auto,tak se klidně obrťte,navrhnu něco nesériového.

03.04.2007, 15:24 |
iwi Jen se zeptám proč Hertz nikoliv? Mám je v 130mm provedení taky ve Scénikovi a jsem maximálně spokojenej....

04.04.2007, 14:35 |
RudyV Tak ještě poslední otázku před nákupem. Někde jsem narazil na repro 16 cm Impulse Comp 6,5 . Nemá někdo zkušenosti jaké jsou ? Jinak asi volba padne na ty Helixy,snad mně nezklamou. Všem díky,Rudy.